Miss Colours Hungary 2013 kerekesszékes szépségverseny
Címlap / Szépség-Egészség / Miss Colours Hungary 2013 kerekesszékes szépségverseny

Miss Colours Hungary 2013 kerekesszékes szépségverseny

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-19

A tavaly megrendezett, nagysikerű Miss Colours Hungary 2012 első magyar kerekesszékes szépségversenyt követően idén ismét lehetőséget kapnak a kerekesszékes hölgyek, hogy bemutassák, számukra ugyanolyan fontos a szépség és nőiesség, mint bármelyik másik nőnek. A Colours Rehab Kft. és a Kerekesszékesekért Alapítvány szervezésében, 2013. március 9-én, a Larus Rendezvényközpontban kerül megrendezésre a Miss Colours Hungary 2013 kerekesszékes szépségverseny. A zsűriben helyet foglal Varga Katalin kerekesszékes szépségkirálynő, Orosz Barbara producer-műsorvezető, Nánási Pál fotóművész, Kucsera Zsolt mesterfodrász, és Szabó Géza, a Larus tulajdonosa is. A rendezvény háziasszonya Pataki Zita műsorvezető lesz. A rendezvény fővédnöke Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár. 

A szépségverseny ötletgazdája Kazány Tibor, a Colours Rehab Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „Azt gondolom, az első szépségversennyel sikerült bebizonyítanunk, hogy van létjogosultsága egy ilyen rendezvénynek Magyarországon, hiszen mind az érintettek, mind az érdeklődők fontosnak tartják, hogy új megvilágításba helyezzük a mozgáskorlátozottak világát, és ezen keresztül hívjuk fel a figyelmet az akadálymentesítés fontosságára is. Ezért döntöttünk a folytatás mellett, és bízunk benne, hogy idén is jelentkezni fognak olyan hölgyek, akik szívesen válnának az akadálymentesítés nagykövetévé.”

Varga Katalin, a Miss Colours Hungary 2012 győztese sűrű évet tudhat maga mögött, hiszen rengeteg meghívásnak tett eleget, részt vett többek között divatbemutatókon, esélyegyenlőségi rendezvényeken, valamint sportnapokon mozgáskorlátozottak részére.  „A szépségversenyen történő részvétel hihetetlen élmény volt számomra, nagyon jó érzés volt nőként, hogy profi szépségszakmai szakemberek irányításával készülhettünk föl a versenyre – mondta el Varga Katalin. „Emellett számomra kiemelten fontos volt, hogy egy olyan rendezvényen vehetek részt, amellyel segíthetjük az akadálymentesítés ügyét. Sok kerekesszékes nőt ismerek, akik hozzám hasonlóan szívesen vennék ki a részüket az akadálymentesítésre történő figyelemfelhívásban. Az én célom annak a királynőnek a megtalálása lesz, aki elhivatottan dolgozna a szépségverseny küldetésének megvalósításában” – tudtuk meg a szépségkirálynőtől.


A rendezvény háziasszonya, a tavalyi rendezvényt követően, idén is Pataki Zita lesz, aki ismét szívesen vállalta a részvételt, ugyanis fontosnak tartja a Miss Colours Hungary küldetését. „A verseny célkitűzései között idén az is szerepel, hogy bemutassa, hogyan lehetséges a fogyatékkal élők számára elfogadhatóan, de nem tolakodóan és nem is lesajnálóan segíteni. Kevesen tudják, de tanárként is dolgozom, és ezért is fontosnak tartom, hogy minél hamarabb megtanítsuk gyermekeinknek, hogyan kell együtt élnünk fogyatékkal élő embertársainkkal, hogy ne félelemmel és zavarral kezeljék ezt az élethelyzetet, hanem a lehető legtermészetesebben” – mondta el az RTL Klub műsorvezetője.

„A fogyatékos emberek is teljes életet élni, dolgozni és sportolni szeretnének. Megállják a helyüket a nyílt munkaerőpiacon és a sportban is, kitartásból és akaraterőből is példát mutatnak” – közölte Szekeres Pál, a többszörös paralimpiai bajnok, olimpiai érmes sportért felelős helyettes államtitkár, aki jelezte, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Dr. Simicskó István is ezért fogadta el a Miss Colours Hungary fővédnöki felkérését. Szekeres Pál arra is felhívta a figyelmet, hogy: „A rendezvényen díjazzuk a legsportosabb kerekesszékes hölgyet, ezzel is jelezve a sportolási lehetőségek kiterjesztésének fontosságát.”

Orosz Barbara, a TV2 Tűsarok című műsorának producer-műsorvezetője, igazi nagykövete a szépségnek, a nőiességnek. Korábban már sok hazai szépségversenyen zsűrizett, a Miss Colours Hungary felkérését boldogan elfogadta, hiszen így a kerekesszékes hölgyek is megmutathatják szépségüket, ezzel is ráirányítva hasonló helyzetben lévő társaik figyelmét arra, hogy ők is kiteljesedhetnek nőiességükben. „Igaz, hogy sok odafigyelést igényel mindennap a hangulatunknak és a helyzetnek megfelelő ruhát, sminket és frizurát kiválasztani, ugyanakkor szerintem ez is tesz bennünket nővé. Azonban az a legfontosabb, hogy elsősorban saját magunknak, és ne a külvilágnak akarjunk megfelelni” – vallja. ” Azt gondolom, költői a kérdés, melyik nő ne vágyna arra, hogy egy igazi mesterfodrász, Kucsera Zsolt segítségével Nánási Pál, az ország legnevesebb fotósának kamerája előtt valódi címlaplánynak érezhesse magát? Azt üzenem a kerekesszékes hölgyeknek, hogy jelentkezzenek a szépségversenyre, mert ez egy olyan lehetőség, ami egy életre szóló élményt ad a résztvevőknek. A Miss Colours Hungary megmutatja a szépség sokszínűségét, úgy, hogy lehetőséget ad a hátrányos helyzetben lévő szépségeknek is. Az esélyegyenlőség pedig ezen a területen is nagyon fontos” - hangsúlyozta a producer-műsorvezető.

Kevesen tudnak annyit a női szépség megjelenítéséről, mint ő. Nánási Pál fotóművész örömmel csatlakozott a Miss Colours Hungary-hez, amiben célja, hogy a fotózás a döntős hölgyeknek is valódi élmény legyen. „Szerintem egy nő önbecsülésének nagyon jót tesz, amikor készül róla egy igényes fotósorozat. Ahogy a feleségem szokta mondani, ha rajta múlna, ő receptre írna fel minden nőnek egy-egy ilyen napot. Ahogy a Miss Colours Hungary szlogene is azt üzeni, hogy a szépség sokszínű, én is hiszek ebben, és a jelentkező hölgyekben ezt a sokszínű, egyéniségükbe foglalt szépséget fogom megmutatni a kamerám segítségével” – tudtuk meg Nánási Páltól.


A döntősök frizuráját Kucsera Zsolt mesterfodrász és kollégái készítik, akikkel közel egy évtizede dolgozik együtt. „A hozzánk ellátogató hölgyek megtapasztalhatják, hogy egy összeszokott csapat tagjai, összhangban egymással, nemcsak fodrászként dolgoznak, hanem harmóniát teremtenek. A vendégekkel a konzultáció során nemcsak konkrét dolgokról beszélünk - hogy milyen hosszú és milyen színű legyen a hajuk -, hanem elkészítjük számukra a legszemélyreszabottabb frizurát” – mondta el Kucsera Zsolt. „A Miss Colours Hungary döntős hölgyeivel is az a célom, hogy közösen rátaláljunk a stílusukra, tehát úgy távozzanak tőlem, hogy nagyobb összhangba kerültek önmagukkal” – összegezte a mesterfodrász.

Szabó Géza, a Larus Étterem és Rendezvényközpont tulajdonosa elmondta, azért vesznek részt szívesen a szépségverseny megrendezésében, mivel már a tavalyi együttműködésünk során kiderült, hogy a Miss Colours Hungary szellemisége és küldetése számukra is kiemelt jelentőségű. „A Miss Colours Hungary-t egyedülálló kulturális kezdeményezésnek tartjuk, és mivel az értékrendünk nem változott az elmúlt egy esztendőben, nem volt kérdés, hogy idén is részt veszünk a szépségversenyben”.

Varga-Tarr Sándor, a Miss Colours Hungary projekt igazgatója elmondta, idén a kiválasztás során kiemelt szempont lesz a kommunikációs készség, mert olyan kerekesszékes nagykövetet keresnek, aki a rendezvényen történő részvétel mellett összeállítja elképzeléseit az akadálymentesítés ügyének segítéséről, és arról, hogyan tudna ebben részt venni. „A győztesnek egy éven keresztül különféle meghívásoknak kell eleget tennie, ahol bemutatja törekvéseit, és a honlapunkon megjelenő írásaiban is beszámol a munkájáról, annak érdekében, hogy közelebb hozzuk a mozgáskorlátozottak világát az emberekhez, ezzel is elősegítve a fejlődést ezen a téren” – zárta a sajtótájékoztatót a projekt igazgató. 

A szervezők 2013. január 9. és január 31. között várják aktív kerekesszékes hölgyek jelentkezését a www.misscolours.com weboldalon.


További információ:
Varga-Tarr Sándor
projekt igazgató

Mobil: 06-70-674-64-62
E-mail: info@misscolours.com
Honlap: www.misscolours.com
www.facebook.com/misscolourshungary
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5068 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x