Női energiák a lakásban
Címlap / Szépség-Egészség / Női energiák a lakásban

Női energiák a lakásban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-10-01

A valódi otthon fészek, ahol jó lenni. A női energiaminőséget képviselő berendezés adja igazán azt az érzést, amire a legtöbb ember vágyik az otthonában. Hogyan tehetjük otthonunkat valódi fészekké? 

A téli időszakban az ember ideje nagy részét épített környezetben tölti. Ebben az évszakban sok ember nem szívesen mozdul ki otthonról, csak ha nagyon szükséges. Szerencsés az, aki meghitt, nyugodt környezetben töltheti a szabadidejét. A valódi otthon fészekként óv, véd, egy olyan hely, ahol öröm lenni. Ide visszavonulhatunk a világ elől, majd kipihenhetjük magunkat és feltöltődhetünk. A Magyar Térrendezésben a ház, a lakás az emberrel van analógiában, ami azt jelenti, hogy a saját otthonunk bennünket tükröz. A különböző tárgyaknak, színeknek, formáknak más és más energiaminősége van. A női energiaminőséget képviselő berendezés adja igazán azt az érzést, amire a legtöbb ember vágyik az otthonában.


Női energiák a mai korban

A női energiák jelenlétét bizonyítja, hogyha az otthon légköre meleg, hangulatos. A magyar térrendezés szerint elsősorban a nő feladata az otthon rendjének, harmóniájának a megvalósítása. Ahhoz, hogy egy lakás, ház otthonos, élő legyen, a háziasszonynak bele kell raknia saját energiáját, női teremtő erejét. A régi világban ez sokkal könnyebb volt, mert az életnek rendje volt. A paraszti társadalomban mindennek ideje volt, a házban mindennek helye volt és az életben is sokkal inkább meghatározottak voltak a társadalmi szerepek, a nő nőként, a férfi férfiként élt. A mai korban nehéz feladatot jelenthet egy nőnek helytállni dolgozó nőként, ugyanakkor otthon feleségként és anyaként. Az otthont folyamatosan éltetni kell, ez viszont nem könnyű, ha a nők nem sok időt tartózkodnak otthon.


A minimál stílus térhódításával és a különböző modern irányzatok elterjedésével a mai lakberendezésben felborult a férfi és női energiák egyensúlya az otthonokban. A nagy tágas terek és a hatalmas üvegfelületek megnehezítik azt, hogy az ember valóban védve érezze magát az otthonában. A szögletes formák, harsány, erős színek cselekvésre, pörgésre ösztönzik az embert, ahelyett, hogy éppen az ellenkezőjét, a visszavonulást, megnyugvást segítenének.

Hogyan erősíthetjük a női energiákat otthonunkban?

A színek kiválasztásánál a magyar térrendezés szerint érdemes halvány, pasztell árnyalatokat választani. A nagyobb felületeknél főleg kerüljük az erős színeket. Az erős fények helyett használjunk hangulatvilágítást.  A szögletes formákat kerüljük, inkább a lágy, íves bútorokat, mintákat válasszuk. Lakásunk díszítésénél is választhatunk olyan tárgyakat választani, ami nőies motívumokkal vannak festve, hímezve stb.


A függöny, a terítő, a takaró mind a nőies energiaminőséget képviselő tárgyak. A régi világban voltak olyan tárgyak is, amelyek kifejezetten női energiaminőséget képviselő eszközök voltak pl.: a tulipános láda, edények, kancsók stb. A legjobb, ha ezeket a tárgyakat használjuk is. A női energiákat erősíthetjük, ha a konyhánkat lelkes tárgyakkal pl.: dísztányérokkal, kosarakkal varázsoljuk élővé.

Mivel a mai világban a férfi energiák dominánsak, ügyelnünk kell arra, hogy ellensúlyozzuk ezt a hatást. A finomság, a lágyság, a gondoskodás, a védő, óvó erők kellenek ahhoz, hogy a világban az egyensúly újra helyreálljon. Ez elsősorban rajtunk, nőkön múlik és azon, hogy tudunk-e valódi otthonokat teremteni. A magyar térrendezés ismerete és alkalmazása a mai korban is segíthet abban, hogy elégedettebben éljük életünket.


Magyar Térrendezés Tanácsadó képzés információ >>

Kérje tájékoztatónkat: nwg@magyarterrendezes.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4948 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x