HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-21
Címlap / Szépség-Egészség / Az akupunktúra (csen-csiu)

Az akupunktúra (csen-csiu)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-21

Manapság egyre többet hallani egy új gyógyítási módszerről, amely talán már-már kezd divattá is válni. Általában jó eredményekről számolnak be azok, akik kipróbálták, tehát minden bizonnyal valóban hatásos. 

 

Rendezvénynaptár
Manapság egyre többet hallani egy új gyógyítási módszerről, amely talán már-már kezd divattá is válni. Általában jó eredményekről számolnak be azok, akik kipróbálták, tehát minden bizonnyal valóban hatásos.

Az akupunktúra része a hagyományos kínai orvoslásnak. Története hosszú múltra tekint vissza. Az akupunktúra az acus (tű) és a pungo (szúrni) szóból ered. Kínában már hat-hétezer éve alkalmazzák, de a nyugati világban csak a hetvenes években találkoztak vele.

Angliában 1683-ban a holland ten Rhyne javasolta az akupunktúrát ízületi gyulladás és krónikus rheumatizmus ellen. Az ott uralkodó éghajlati viszonyok miatt valószínűleg nagy sikerrel.

Amikor Kína és az Amerikai Egyesült Államok viszonya javulni kezdett és egyre nagyobb betekintése lett a nyugati embernek Kína világába, akkor kezdett el ez az eljárás egyre népszerűbb lenni. Nálunk sokáig tiltott dolognak számított, sok magyar orvos mégis titokban alkalmazta. A Magyar Tudományos Akadémia csak 1989-ben engedélyezte a hagyományos kínai orvoslás elterjesztésére az Egészség Biztonság Alapítvány működését. Ekkor rengeteg kínai orvos érkezett Budapestre, akik többsége még ma is itt dolgozik. Az akupunktúra gyorsabban hódította meg azokat az országokat, amelyekben hasonló gyógyítási módszereket alkalmaztak, például Indiában, de érdekes módon a Szovjetunió területén is.

Az akupunktúrának fő előnye az olcsósága, széleskörű alkalmazhatósága és általában mellékhatásmentes alkalmazhatósága. Az anyagi forrásokkal gyengén ellátott országokban ez igen jelentős szempont.

Az eljárás lényege, hogy tűket helyeznek a bőr megfelelő pontjaiba, amelyek a szervek felduzzadt energiaáramlását normalizálják, s a kiürülés és a feltöltődés újra kiegyenlíti egymást.

Először is meg kell állapítani, hogy melyik szervvel/szervekkel van probléma. Ezt nyelv- és pulzusdiagnózissal állapítja meg egy kínai orvos. Ezek eredményiből meg tudja mondani, hogy a testben melyik energiacsatornában van zavar. Persze még más diagnosztikai összetevőket is segítségül hívhat a pontos kórmegállapításhoz és ezek együttes eredményéből jön létre a végső diagnózis. Egyébként pedig ahol alacsony az energiaszint ott odavezetnek, ahol magas, ott pedig szétszórnak a tűk segítségével.Ehhez a hagyományos rendszerben 361 pont állt rendelkezésre a test felületén, melyek száma a mai napig 2000 fölé nőtt! Ezek között vannak amelyek inkább helyileg, mások általánosabban hatnak.

Ezt magunkon sose alkalmazzuk, hiszen mindenképpen fontos egy egészséges ember energiája, hogy a megfelelő hatást elérjük.
Ennek a mondatnak nincs értelme. Kinek az energiája szükséges a gyógyuláshoz? Sajátmagán senki sem tud korrekt akupunktúrás kezelést végrehajtani, hiszen nem tudja helyesen megcsinálni a diagnózisokat. A gyakorlatban olyan megelőző eljárások, aminek következtében felkészítik az egészséges embert a következő évszakra. Azaz olyan csatornapontokat szúrnak, amelyek feltöltik a szerveket, ezért könnyebben állnak ellen az időjárás változásainak.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[7084]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x