Mudrák: gyógyító kéztartások I. rész
Címlap / Szépség-Egészség / Mudrák: gyógyító kéztartások I. rész

Mudrák: gyógyító kéztartások I. rész

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

A kéz a teremtés és a gyógyítás, öngyógyítás egyedülálló eszköze már az idők kezdete óta. Új sorozatunkban a mudrák, a gyógyító kéztartások használatához adunk útmutatást. 

Arisztotelész a szervek szervének, az eszközök eszközének nevezte a kezet. A civilizáció, a társadalmi, ipari, technológiai evolúció, de a lelki-szellemi fejlődés, a gyógyítás, az öngyógyítás letéteményese is az emberi kéz.

Gesztusaink visszatükrözik gondolatainkat, érzéseinket, a kézmozgások árulkodnak a karakterről, a dolgokhoz való hozzáállásról.

Ahogy az ember Isten képmása, úgy a tenyér az ember képmása. Az öt ujj az ember-pentag- ramma, a mikrokozmosz, az öt elem koncentrációja, az egész fizikai test térképe, de a magasabb világoké is.

A kínai és a zsidó bölcsek egyöntetűen állították, hogy a 10 ujj össze van kapcsolva a szívvel. A héber JD = kéz számértéke 10 (10 szefira), amely összefügg a szívvel (héberül LB = 32, a bölcsesség 32 útja). A Jod, a nyitott isteni kéz, a teremtés gesztusa, az Életfa 10 őseszméje, a héber ábécé kiindulási pontja, valamennyi betű ősatyja, a nemzés magjának kiáradása, az őspont önmaga körüli mozgása, megfordulása, a világegyetem első rezgése, az eredet pontja.

Bizonyított tény, hogy a kéz és a láb ujjai jóval nagyobb agyterületekkel mutatnak kapcsolatot, mint a többi szerv. Az ujjhegyek több millió idegsejtje nemcsak a külső környezet detektoraiként működik, tapintásból (hideg, meleg, puha, kemény, száraz, nedves, sima, durva, nyomás, fájdalom) származó információkat gyűjtve, hanem az éterikus és asztrál síkok finomenergiáit és az energiaspektrumon túli magasabb világok információit is képes akkumulálni, valamint az agyterületekkel kialakított kommunikációs csatornán keresztül a test minden szervéhez eljuttatni. A bioelektromos és nem-bioelektromos információk a tenyérben gyűlnek össze. A tenyér elektromos potenciálja közel azonos a fejtető elektromos potenciáljával.


Az idegáramok már magzati korban (18 hetesen) olyan tenyérmintákat alakítanak ki, melyek a sorsról, az élethosszról, az emberi test kóros állapotairól, egyéni tulajdonságokról, személyiségjegyekről, képességekről, pillanatnyi lelkiállapotokról, érzelmi változásokról, gondolkodásmódról, szexuális beállítódásról, biológiai tevékenységekről, öröklött problémákról, sorstendenciákról tudósítanak.

A közel 3000 éves kiromantia és palmisztria tudománya a kéz állapota, milyensége, az ujjak alakja, ízületei, a körmök állaga, a dombok fejlettsége, a tenyérvonalak minősége alapján előre jelezte a különböző betegségekre utaló kóros elváltozásokat. A kéz rejtélyét – funkcióját, az ujjak és a tenyér szimbolikáját, kozmikus analógiáját – sok nép, vallási rendszer, ezoterikus és világi rend, gyógyító szekta próbálta megfejteni. Mind kidolgozta a maga évezredekig, évszázadokig kiválóan működő rendszerét.

A kéz: az áldás és felszentelés eszköze:
A kezekből áradó energiát ősidőktől használják arra, hogy tárgyakat, helyeket, tereket, embereket, vizet, ételt magnetizáljanak különféle célokból. A magnetizálás aktusa a felszentelés. Az áldás egy sajátos formája a felszentelésnek.

Áldásosztás során a személy, vagy tárgy rezgését olyan szellemi energiák generálásával emelik fel, amelyek megváltoztatják a közvetlen környezetükben levők elektromágneses tulajdonságait. Az áldáshoz fűzött érzelmi erőtől fűtött gondolatformák az akarat manifesztáló ereje által pozitív hatásokat idéznek elő. Az átok az áldáshoz hasonlóan működve negatív hatásokat teremt.

A tanítás eszköze:
Az ókori bölcsek tanítványaiknak szóban, írásban, telepatikusan, példázatokon, szimbólumokon, kézjeleken keresztül adták át a tudást. A mesterek szerint egy szó néha felér 21 írással, egy kép megér ezer szót, de a kezek olyat mondhatnak, amit a száj nem tud.

A kezek sok információt szállíthatnak. Szimbolikus mozgásaikkal meg tudják jeleníteni a kozmikus törvényeket és a lélek működésének elveit.


Mudra alacsony vérnyomás kezelésére
A tanulás, a lelki-szellemi fejlődés eszköze:
Mindazt, ami spirituális fejlődésünkhöz nélkülözhetetlen önmagunkon belül találjuk. Az üdvözülés nem kívülről jön, hanem belülről. A kéz a szívvel összekötve segít a felemelkedésben, a tudat kiterjesztésében, és megmutatja:
 • a láthatatlan erők és intelligenciák létezését
 • az Isteni Energia mindenütt-jelenvalóságát, mindenhatóságát, mindentudását
 • más dimenziók és valóságok létezését
 • minden élet azonosságát
 • hibáink dualisztikus észlelését
 • a Szellem boldog természetét, az Isteni Öntudat világosságát
 • a lélek különféle hatalmait
 • az idő és a tér illúzióját
 • a lélek születési előjogait (egészség, nyugalom, jólét, öröm)
 • az Isteni Szeretet erőteljes természetét
 • a fizikai test tiszavirág életű természetét
 • a lélek valóságát
 • minden érzékelő élet szentségét
 • az erkölcsi fejlődéshez nélkülözhetetlen szükségességét.
A gesztikulációs mágia eszköze:
A jobb és a bal kéz is a teremtés világának (Beria) erőközpontja. Előbbi az isteni áldás kiosztásának eszköze, utóbbi a hit manifesztációs ereje.

Isten ujjai az angyalok, az ember ujjai mentális csatornák, az angyalok megnyilvánulásának közegei. Az ujjakon keresztül bármely tudati sík információtartalma, energiaözöne lehozható az ember fénytesteibe, mert a mentáltest szefirái közvetítik azokat az asztráltest erőcentrumaihoz, a csakrákhoz, valamint a fizikai test 12 gonádjához.

A kabbalista gesztikulációival képes a kozmikus nyelv abszolút fogalmait mind a négy világban kifejezni, valamennyi őseszmét megtestesíteni, bármely szimbólumot, mandalát, jantrát ábrázolni. Ujjtartásaival minden kabbalisztikusan létrehozott hatalmi szót, mantrát, formulát energetikailag úgy támaszt alá, hogy azok – mágikusan – azonnal hatni tudjanak a kiválasztott szférában. Az ujjállítások olyan kapcsolótáblák, melyekkel a 4 világ entitásai – nevük ismeretében – behangolhatók, és erőik, tulajdonságaik, képességeik, hatalmaik a kabbalista megfelelő fénytesteibe akkumulálhatók.

A cikk Késmárki László  Gyógyító kéztartások című könyve alapján készült (Ankh Kiadó 2012.).
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 23030 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x