Vérszegény vagyok, ha csillag van a vérképemben?
Címlap / Szépség-Egészség / Vérszegény vagyok, ha csillag van a vérképemben?

Vérszegény vagyok, ha csillag van a vérképemben?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-08

Orvosi rendelőkben egyik leggyakrabban elhangzott orvosi tanács: Vérszegény? Szedjen vasat! Elsősorban hölgyeknél, fiatalabb, de akár idősebb korban is. Valóban? Ez ennyire komoly betegség? Betegség egyáltalán? 

A vérszegénységről, a kezelés szükségességéről dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus-belgyógyászt a Trombózisközpont munkatársát kérdeztük.

Orvosi értelemben vérképnek azt a laboratóriumi lelet nevezzük, amely a vér, sejtes elemeinek csoportok szerinti/vörösvérsejt, fehérvérsejt, vérlemezke/számát és paramétereit tartalmazzák - mondta szakértőnk. Ez a mennyiségi vérkép, és laboratóriumi automatákkal mérik. Minőségi vérképnek azt nevezzük, amikor a különböző sejteket nem csak megszámolják, hanem funkciójuk alapján százalékban is megadják, továbbá az egyes sejtek jellemzőit mikroszkóp alatt is megvizsgálják, és leírják.

A vérszegénység az egyik leggyakoribb kóros állapot az embereknél - erősíti meg Szélessy főorvosnő az általános vélekedést. A vérszegénység az oxigént szállító vörösvérsejtek számbeli csökkenését, vagy minőségbeli eltérését jelenti. Lényege, hogy a szervezetünk sejtjeinek működéséhez nem tud kellő mennyiségű oxigént biztosítani. Gyakorlatilag a sejtjeink fulladoznak.Mikor kell odafigyelni? Minden csillag problémát jelez a vérképen?

A csillagok a vérképen a normálistól való eltérést jelzik. És igen, minden csillagnál oda kell figyelni, de nem biztos, hogy bajt jelez. Fontos, hogy ne egy paramétert vizsgáljunk csak, hanem összességében a teljes vérképet. Előfordulhat, hogy a csillagot vérvétel, tárolás, szállítás, feldolgozás során bekövetkező változás okozta, vagy a szervezet önmaga egy másik paraméterrel kompenzál. Ne feledjük, nem az a baj ha csillag van, hanem az, ha nem kapnak a sejtek elegendő oxigént!

Vérszegénység kezelés - odafigyelés és helyes életmód
A vérszegénység kezelésében legfontosabb, hogy magát a problémát kezeljük. Nem szívódik fel a vas a belünkből? Állítsuk helyre emésztésünket! Nem eszünk elegendő vasat? Fokozott a szükséglet pl. serdülőkorban, terhességben, szoptatásnál, akut betegségek utáni lábadozásnál? Iktassunk több húst vagy megfelelő vastartalmú étrendkiegészítőt táplálkozásunkba!


Ezen természetesnek is mondható állapotok mellett azonban fontos észrevenni, ha komoly betegség áll a vérszegénység hátterében: tartós bélrendszeri gyulladás, rákos daganat, gyomor- vagy vastagbélvérzés, genetikai defektusok, autoimmun betegségek.

Összességében elmondható, hogy a vérszegénység fontos tünet, jelző érték. Minden esetben felhívja a figyelmet egy mögöttes problémára, melyet kivizsgálva lehet megválasztani és beállítani a helyes kezelést. Daganatos betegségekben sokszor első tünet, így életmentő tünet! Terhességben a magzat alacsony oxigén, így energiaellátását jelezheti. Felszívódási zavarban lappangó autoimmun betegség tünete lehet.

Tehát akinek csillag van a vérképében, leghelyesebb, ha orvoshoz fordul, mert a csillagok száma a vérképnél a baj nagyságát jelentheti.


Forrás: Trombózisközpont

Képek:
renjith krishnan - FreeDigitalPhotos.net
pixtawan - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2490 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x