Titán, fa és csont - az ékszerek új generációja!
Címlap / Szépség-Egészség / Titán, fa és csont - az ékszerek új generációja!

Titán, fa és csont - az ékszerek új generációja!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Mint minden piac, az ékszerek piaca is folyamatosan megújul, visszatér az alapokhoz, vagy keveredik a régi és az új! Ma már nem csak a nemesfémek felhasználásával készítenek gyűrűket, hanem fával, csonttal, vagy akár hajjal is színesíthetik az ékszerek palettáját. 

Az ékszerkészítés is, mit minden más művészeti ág manapság, újra visszatér az alapokhoz. Arany jegygyűrűket már Mükénében és Trójában is viseltek, kelet-ázsiai, dél-amerikai területeken elterjedt volt a fa gyűrű, Afrikában pedig csontból készítettek ékszereket. A mai technika, és képzőművészeti kreativitás már eljutott arra a szintre, hogy ötvözik a kultúrák, népcsoportok hagyományait, és ennek csak a képzelőerő szabhat határt.


Fördős Bence
ékszerkészítő munkáiból most kis betekintést nyerhetünk a lehetőségek végtelen tárházába.„Elhatároztam, hogy tervezek egy olyan ékszer sorozatot amilyen még nem volt. Ekkor születtek meg első acél ékszereim, melyeket egy addig az ékszergyártásban számomra ismeretlen, nagyon precíz technológiával készítettem el.”„Az évek során elég sokan megkerestek és vásároltak tőlem, illetve kérték, hogy tervezzek nekik. Egy idő után fontossá vált számomra az, hogy konkrét személynek dolgozzak. Az alany megismerése, a vele való beszélgetés, igényeinek vágyainak feltérképezése általában hozzásegít a letisztult végeredményhez. A végeredménynek nem kell feltétlenül “hatalmas találmánynak” lennie, de szerencsés esetben a megrendelő és én is úgy érezzük, hogy benne vagyunk a darabban. Gyakran már a beszélgetés alatt  kialakul egy tárgy a fejemben…”
Forrás és további infó:
design-jegygyuru.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4984 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x