Rovarok lepték el a divatbemutatót!
Címlap / Szépség-Egészség / Rovarok lepték el a divatbemutatót!

Rovarok lepték el a divatbemutatót!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

A nyári napforduló estéjén mutatta be új kollekciójának különleges darabjait Szilas Rita.. A tervező ruháin ezúttal imádkozó sáskák, hangyák, lepkék és szitakötők keltek életre, de kalitkába zárt madarakból sem volt hiány. Hazánk egyik legegyedibb tervezője ismét elkápráztatta a közönséget. 

Szilas Rita kreációi különleges színfoltot jelentenek a hazai divat világában. A tervező művészien és nagyon bátran önti kollekcióiba inspirációit, úgy ahogy azt Magyarországon senki más nem teszi. Nem véletlen, hogy kollekciói évről évre nagy feltűnést keltenek: ultrahangos felsők, buborékkabátok, kaméleon táskák, kutyás bőröndök, magzatos ruhák, macskaköves szoknyák kerültek tervezőasztaláról az újságok címlapjaira, hírességek ruhatáraiba. Szilas Rita kreációit sikk lett hordani, a fiatal lány pedig minden alkalommal újabb és újabb különlegességekkel rukkol elő.


2012-es Gépírónő projectjében
írogép- és könyvtáskákat tervezett öt magyar kortárs írónőnek, hidat képezve ezzel a kortárs design és kortárs irodalom között, és a divat erejével népszerűsítette a szépirodalmat. Majd később Budapest utcáit keltette életre ruháin, és olyan helyeket, hangulatokat elevenített fel, amelyek bár a minden városlakót körülvesznek, a hétköznapok rohanásában fel sem figyelünk rájuk.


Legújabb, 2013-as kollekcióját a természet ihlette: imádkozó sáskás, hangyás, madaras ruhák között feltűntek angyalszárnyú nadrágok, felhős és domborzati térképes ruhák és lepkeszárnyú táskák is. Régi autókból kiszedett kilométerórás táskái pedig igazi kuriózumnak, és lassan védjegyének is számítanak. A különleges hangulatú bemutató és a kollekció egyértelmű sikere bizonyítja, Szilas Rita bármiből képes divatot teremteni: ugyan kevés nő szereti a bogarakat, mégis minden nő örülne egy imádkozó sáskás Szilas Rita ruhának.
Az öltözeteket Csermák Dóra, a Csermakdesign alkotójának ékszerei egészítették ki.


A divatbemutató háziasszonya Karafiáth Orsolya írónő volt, aki a tourok között mini interjúkat készített a tervezővel együtt dolgozó művészekkel, többek között Szipál Péter fotóművésszel, akinek a helyszínen fotókiállítása nyílt a kollekciót megörökítő fényképekből.
Szilas Rita sikerét, művészetének elismerését pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a divattervezőt 2013 februárjában a Hotel Nemzeti Budapest által alapított Nemzeti Művész Klub tagjává választották, ahol olyan nevekkel szerepel együtt –a teljesség igénye nélkül-, mint Bodrogi Gyula, Hernádi Judit, Karafiáth Orsolya, Kocsis Zoltán, Sass Sylvia, Feke Pál, Földessy Margit, Kútvölgyi Erzsébet, Szipál Péter és Szulák Andrea.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3286 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x