Mirha az új szájöblítő
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Mirha az új szájöblítő

Mirha az új szájöblítő

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-31

Az eredetileg az ókori Egyiptomban a balzsamkészítés alapanyagaként használt mirha a bibliai idők legfontosabb illatszerévé vált, amelyet a testillatosítására, temetési szertartásokhoz és a rovarok elriasztására egyaránt felhasználtak.  


Rendezvénynaptár
Az eredetileg az ókori Egyiptomban a balzsamkészítés alapanyagaként használt mirha a bibliai idők legfontosabb illatszerévé vált, amelyet a testillatosítására, temetési szertartásokhoz és a rovarok elriasztására egyaránt felhasználtak. Ma leginkább a fogszuvasodás és a fogínysorvadás megelőzésében vehetjük hasznát.

A mitológiai eredet
A görög hiedelmek szerint a mirha asszír király, Thesis lányának Myrrhának könnycseppjeiből jött létre. Myrrha nem volt hajlandóa szerelem istennője, Aphrodité szolgálatába lépni, s az engedetlenségen haragra gyúlt istennő büntetésből apja és lánya elméjét megzavarva, arra kényszeríttette őket, hogy együtt háljanak.


Szörnyű tettét felismerve Thesis meg akarta gyilkolni gyermekét, ám ekkor az istenek a lányt, -hogy életét mentsék- fává változtatták. A fakéregből gyöngyöző könnycseppek a leány bánatát jelképezik. Az ókori görög és római filozófusok a mirhát sebek kezelésére, emésztési betegségek gyógyítására és menstruációs panaszok enyhítésére használták.

Az ínygyulladás csillapítója
Évszázadokkal később a mirha elsősorban a fogínyvérzés, a száj fekélyes megbetegedései és a torokfájás gyógyszeres kezelése terén nyert jelentőséget. A középkori német rendfőnöknő és herbalista, a bingeni Hildegard fogászati panaszokra mirhából és áloéből készült keveréket ajánl, a későbbi természetgyógyászok pedig meghűlés és mellkasi fájdalmak gyógyítására szolgáló köptetőként javasolták.

A XIX. Század amerikai eklektikusai a mirhát külső fertőtlenítőszernek tekintették, amelyet fájdalomcsillapítóként és gangrenális fekélyek kezelésére alkalmaztak. Gyógyszerként emellett megfázás, gégegyulladás, asztma, bronchitis, torokfájás, emésztési zavarok, gonorrhoea, fogszuvasodás és a rosszlehelet kezelésére adták. Az eklektikusok arra is figyelmeztetnek, hogy nagy mennyiségben alkalmazva erős hasmenést, izzadást, fejfájást, hányást, valamint fokozott szívdobogást okozhat.

Napjaink gyógynövényszakértői a mirhát por alakban –előzőleg jól kimosott- sebek fertőtlenítésére ajánlják, de de szájöblítőként a torokfájás, a megfázás, a fog- és ínyfájdalmak, a köhögés, az aszthma és a mellkasi panaszok kezelésére is alkalmazzák.
Mézvirág.hu


 
 
[ 7155 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x