Magyar sikerek a rúdtánc vébén
Címlap / Szépség-Egészség / Magyar sikerek a rúdtánc vébén

Magyar sikerek a rúdtánc vébén

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-04

Rúdtánc bajnokság: külföldi szerződést és VB részvételt kaptak a győztesek Ingatlanos vállalkozónő, 27 éves jogásznő és két leendő mérnök - ők az idei Miss Poledance Hungary legnagyobb nyertesei.  

Tíz egyéni és négy páros versenyző szállt harcba a 2013-as Magyar Rúdtánc Bajnok, azaz a Miss Poledance Hungary címért. Az erős, mégis finom, könnyed hölgyek lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló kűröket adtak elő; a legjobbnak Deák Margit, valamint a Toronyi Zsuzsanna – Berthold Nóra páros bizonyult, a legértékesebb különdíjat pedig Dr. Korona Petra kapta.

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Miss Poledance Hungary-t, amelynek győztese részt vehet a 2014 februárjában tartandó világbajnokságon. Az idei bajnoknak épphogy a nyakába került az aranyérem, máris azon jártak a gondolatai, milyen számmal fog készülni a világversenyre.


„Egy ismerős hatására, 2 éve ismerkedtem meg a rúdtánccal. A családom kezdetben nem tudott róla, és csak akkor mondtam el, milyen sportot űzök, amikor már néhány látványos elemet meg tudtam mutatni. A bajnokságra szánt kűrömet április óta gyakorlom, bár több sérülés nehezítette a felkészülést, hiszen nyáron eltört a lábujjam, később pedig meghúzódott a hátam. Mindezek ellenére sokat gyakoroltam, ami nem volt egyszerű, mert trénerként is dolgozom, így napi másoknak tartott 4-5 rúdtánc óra után 1-1,5 órákat tudtam foglalkozni a saját felkészülésemmel. Nagyon boldog vagyok, el sem hiszem, hogy megnyertem a versenyt, bár abszolút úgy álltam hozzá, hogy győzni akarok. Elég kevés idő, alig néhány hónap van a világbajnokságig, ezért máris azon gondolkozom, milyen elemekből fogom összeállítani az oda szánt kűrömet” – mondja az aranyérmes Deák Margit, aki a férjével közös ingatlanos vállalkozásban és rúdtánc trénerként dolgozik.

A páros kategória győztesei számára nem idegen a versenyhelyzet, a tavalyi bajnokságon is indultak, akkor ezüstérmesek lettek, és most is legalább a második helyezésre készültek.
„El sem hisszük, hogy megnyertük! Eredményhirdetéskor bíztunk benne, hogy dobogósok leszünk, de a nagy álom az aranyérem volt, és most teljesült! Mindössze 1,5 hónapig gyakoroltuk a kűrünket, de összeszokott páros vagyunk, így ez elegendő volt. Ugyanabba az iskolába járunk, együtt tanulunk, ezért a rúdtáncot is könnyen be tudjuk illeszteni az időbeosztásunkba. A Műszaki Egyetem mesterképzésére járunk, ipari tervezőmérnökök leszünk. Még fel sem fogtuk, hogy mi képviselhetjük hazánkat a világbajnokságon, de reméljük, hogy jó eredményt érünk el, akár a Pálmaffy Barbara – Bardóczy Ilka páros utódai lehetünk, akik 2 éve lettek világbajnokok” – mondja Toronyi Zsuzsi és Berthold Nóra, a páros kategória győztesei.

Dr. Korona Petra ugyan „csak” harmadik helyen végzett, mégis egy hatalmas lehetőséggel lett gazdagabb. A legjobb rudas trükkökért járó különdíjasként a Magyar Légtornász Egyesület és Vincze Tünde elnök jóvoltából három hétre szóló szerződést kapott; Franciaország legnevesebb cirkuszaiban léphet fel műsorszámával. A közigazgatásban dolgozó jogásznő még nem tudja, hivatása mellett hogyan él a lehetőséggel, de biztosan talál megoldást arra, hogy összeegyeztesse a turnét a munkájával.

„Három éve kezdtem rúdtáncolni; elmentem egy party órára, és lenyűgözött ez a sport. A családom meglepődött, majd annyit kérdezett: „mi ez a hülyeség?” Aztán örültek, hogy legalább mozgok valamit, mert mindenki sportolt nálunk, csak én nem. Később látták a fejlődést, és most nagyon büszkék, olyannyira, hogy a bajnokságra anyukám készítette a ruhámat. A versenyre másfél hónapja készülök, az utóbbi időkben heti 6 alkalommal, napi 1,5-2 órát edzettem. Egész héten izgultam a bajnokság miatt, mert nem vagyok hozzászokva a színpadi szerepléshez. Abban bíztam, hogy az első hatban benne leszek, dobogóról vagy különdíjról nem is álmodtam” – mondja Dr. Korona Petra.

A bajnokság egybeesett a rúdtáncot meghonosító, Pirner Alma által alapított Dollhouse Táncstúdió 10. születésnapjával. Annak ellenére, hogy nagy volt a nyomás a szervezőkön, a legjobban sikerült rendezvénynek tartják az ideit.


„Nagyon boldog vagyok, mert minden eddigi versenyünk színvonalát meghaladta az idei. A szervezőcsapatunk összetartó, figyelmes és segítőkész volt. Emiatt felszabadulttá váltam, a verseny kezdetén nem voltam stresszes, és ez jót tett a rendezvénynek, mert jobb lett, mint amilyenre számítottam. A lányok fantasztikusak voltak, de nem fáj a szívem senki miatt, aki nem kapott díjat, mert biztos vagyok benne, hogy egy másik versenyen ők is elérik céljukat. A Dollhouse tizedik évfordulója sokat jelent számomra, örülök, hogy sikerült megküzdenünk a rúdtánccal szembeni előítéletekkel, és most már mindenki teljes értékű sportként tekint rá. Az elkövetkezendőkben is tovább emeljük a rúdtánc színvonalát, hamarosan pedig egy világszövetség tagjai leszünk, és szeretnénk nyitni nemzetközi színpadok felé nyitni. Ennek első lépései közé tartozik az idei bajnokság különdíja, a háromhetes franciaországi szerződés. Óriási lehetőséget jelent a 15-20 fellépésből álló külföldi felkérés” – mondja büszkén Pirner Alma egzotikus tánc világbajnok, a Miss Poledance Hungary licence tulajdonosa, a Dollhouse megalapítója, a rúdtánc meghonosítója.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3168 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x