Rekordok éve - Mintegy 33 millió forint adományt gyűjtöttek...
Címlap / Szépség-Egészség / Rekordok éve - Mintegy 33 millió forint adományt gyűjtöttek a kórházaknak

Rekordok éve - Mintegy 33 millió forint adományt gyűjtöttek a kórházaknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-24

Lezárult az ötödik éve az országot járó Richter Egészségváros idei programsorozata, ahol hét városban, mintegy ötven helyi egészségügyi szakember várta helyszínenként a látogatókat. 

A családi rendezvény célja idén sem változott, megismertették a lakossággal, hogy milyen nagy szerepe van az egyéni felelősségvállalásnak és szerepvállalásnak az egészségi állapot alakulásában. A kezdeményezés egyedülálló lehetőséget kínált minden résztvevőnek, hiszen a városlakók régóta halogatott vagy éppen nehezen hozzáférhető egészségügyi szűréseken vehettek részt, amelyet több mint 12.000 alkalommal ki is használtak. A program másik különlegessége, hogy a rendezvényre látogatók az egészségük mellett részvételükkel és aktivitásukkal a helyi kórházat is támogatták egy pontgyűjtés keretében. Idén az eddigi legmagasabb összeget, 32.954.000 forintot gyűjtöttek a programban résztvevő kórházaknak, mellyel a Richter Gedeon gyógyszergyár a kórházak fejlesztését, valamint a szükséges orvostechnológiai eszközök beszerzését támogatta.


Az ötéves jubileumát ünneplő Richter Egészségváros számára 2013 a rekordok éve volt, a legmagasabb összadománnyal zárhatta az évet a programsorozat, 32.954.900 forintot vehettek át a programban résztvevő kórházigazgatók, mely több mint 3.000.000 forinttal magasabb az előző évek adományainál.
A gyógyszergyár által felajánlott 2.000.000 forintos alapadományt szinte minden esetben sikerült a helyeiknek megdupláznia, sőt a rekordot felállító városok mellett Kiskunhalas és Ajka is több mint 5.000.000 forintot fordíthatott a kórház javára. 2009 óta így több mint 140.000.000 forinttal támogatta a Richter Egészségváros program a helyi kórházak működését.

A városok példaértékű összefogásának köszönhetően idén nőtt az adományok összege, de a program célja nem változott, elérni, hogy az emberek tegyenek valamit az egészségük megőrzéséért és valódi értékké váljon számukra, ne csak akkor, ha már betegségről beszélünk. Sokan megértették ennek a jelentőségét, több mint 12.000 szűrést végeztek el idén a szakemberek és mintegy 3000 esetben, azaz a betegek egynegyedénél mértek figyelmeztető értéket. A kiszűrt betegek azonnali tanácsadás keretében a helyi szakemberektől közvetlenül tájékozódhattak a szükséges további lépésekről és teendőkről.

A rendezvény nagykövete már a kezdetek óta Rudolf Péter, Kossuth-díjas színművész, aki sokat változtatott az életmódján az Egészségváros indulása óta. Jelenleg egy zajló forgatás miatt kevesebb energiát tud az egészséges életvitel megtartására fordítani a színész, de továbbra is törekszik arra, hogy az egészségtudatos életmód életének része maradjon.


2009 óta a színművész mellett a rendezvény örökös háziasszonyaként Jaksity Kata műsorvezető is aktívan támogatja a programot, és ő maga is gyakran részt veszt a különböző szűrővizsgálatokon, tanácsadásokon.

Az Egészségvároson Katus Attila mozgatta át idén is a tömeget, valamint idén először Béres Alexandra és Keleti Andrea is csatlakozott a programhoz, akik a hétköznapokba egyszerűen beilleszthető tanácsokkal várták a hölgyeket:
„Ez egy nagyon értékes program, amiből nem is lehet eleget szervezni. Minden mozzanata arról szól, hogy segítse az embereket. Én a munkámban is erre törekszem, ez az egyik legjobb rendezvény, amin részt vehettem eddig az életem során.  Minden egyes embernek, egyénnek segítséget nyújt, mindenki megtalálja benne az önmaga számára fontos területet. Segíti, hogy ne a hétköznapokban kelljen időt, energiát fordítani a szűrésekre, de fel is hívja a figyelmet a szükségességére. Emellett közelebb viszi az emberekhez az egészségmegőrzést, amely egy nagyon fontos kezdet lehet. Azoknak, akik eljöttek, azt kívánom, hogy ez ne csak egy alkalom legyen az életükben, hanem egy folyamatnak kezdete. Az előadásom nagyobb része a táplálkozásról szólt, és egészen pici az életmódról is. Igyekeztem praktikus tanácsokat adni azokra a rohanó hétköznapokra, amiben nagyon nehéz megvalósítani, hogy megfelelően egészségesesen táplálkozzunk, és kifejezetten nagy figyelmet próbáltam fordítani a családokra, és a család minden tagjára, mert más-más helyzetben vagyunk, és a helyzeteknek a különbözősége miatt, máshogy tudjuk megvalósítani az életünkben vagy a változást, változtatásokat vagy, hogy sikerüljön, hosszabb távon egészségesen élnünk”- tette hozzá Béres Alexandra, a fitnesz világbajnok.


Keleti Andrea
nagyon örült a felkérésnek, kiemelten fontosnak tartja az egészségmegőrzést, és az ezzel kapcsolatos kezdeményezéseket:
„Nagyon fontos, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a szűrések jelentőségére. Nem csak az idősebb embereknek kell odafigyelniük, a fiatalokkal is meg kell értetni, hogy akár velük is megtörténhet. Jobb a megelőzés, mint később a betegség. Mindig is szerettem az ilyen programokban részt venni, a szívügyem, annál is inkább, mert amikor életemben először kaptam ilyen jellegű rendezvényre felkérést néhány kollegámmal együtt mi is bementünk a szűrővizsgálatokra. Dobó Katával bőrrákszűrésen vettünk részt, kiszűrtek bennünket és műtétre is kellett mennünk. Ez egy olyan szembetalálkozás volt, amitől magam is megdöbbentem. Azóta ahol csak tehettem, támogattam azokat a kampányokat, amelyek erre hívják fel a figyelmet.”

A programra idén mintegy 16.000-en látogattak el, voltak, akiket a szűréseken és a tanácsadásokon való részvétel motivált, voltak, akik a kórházat szerették volna támogatni, de akadtak olyanok is, akik a hétvégi kikapcsolódást, a programokat keresték. Idén lezárult a program, de májustól újabb városokba látogat a családi és egészségügyi rendezvénysorozat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2113 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x