Danuta és a D-vitamin
Címlap / Szépség-Egészség / Danuta és a D-vitamin

Danuta és a D-vitamin

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Egy hosszú, hideg tél alatt mindent nehezebben vészelünk át, legyen szó egy influenzáról, egy stresszes napról vagy egy edzésről. A vitaminhiányos napok Kozák Danuta felkészülési időszakát is megnehezítették az elmúlt években, amíg el nem kezdett szedni egy multivitamin készítményt. 

Az olimpikonnak minden évszakban formában kell tartania magát, hogy felkészülten szállhasson vízre a nyári szezon kezdetén. A napfény hiánya és a vitaminmentes téli hónapok kihatnak a közérzetre, egy élsportolónak pedig az eredményeire is, ezért nagyon fontos, hogy a mozgás és pihenés mellett a táplálkozásra, és a megfelelő mennyiségű vitamin bevitelére is odafigyeljen, ezzel támogatva szervezetét.

„Számomra kulcsfontosságú, hogy télen is egészséges maradjak, mert ekkor zajlik az alapozás, az erőnléti edzések, amelyek nagy mértékben meghatározzák a következő verseny szezonban nyújtott teljesítményem.” - mondta el Kozák Danuta, kétszeres olimpiai bajnok magyar kajakozó.


A jó idővel és a természet újraéledésével együtt a tavaszi fáradtság is megérkezhet. Ilyenkor könnyebb lebetegedni, ezért ezt megelőzendő már az őszi hónapoktól érdemes vitaminok szedésével megerősíteni az immunrendszert. Ebben segít az olimpiai bajnoknak egy jól kiválasztott multivitamin komplex.  „A téli hónapokban mindig betegeskedni szoktam, de a mostani felkészülési időszak alatt végig makkegészséges voltam és energikusnak éreztem magam.”  - hangsúlyozta Danuta.

A multivitaminok számos vitamint komplex módon tartalmaznak, köztük olyanokat, mint például a D-vitamin, amelynek szintjéről a Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának kutatócsoportja végzett országos, reprezentatív kutatást. A felmérésből kiderült, hogy a korábbi 60 százalékról mára 95 százalékra ugrott a D-vitamin hiányban szenvedők száma Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy 20-ból 19 magyarnak nincs megfelelő mennyiségű D-vitamin a szervezetében a tél végén. És hogy ez miért probléma? A D-vitamin hiánya, mind pedig az ennek következtében kialakuló provitamin túlsúly növeli a rákos megbetegedés kialakulásának kockázatát, valamint gyorsítja az öregedési folyamatokat is, mivel  a D-vitamin egy olyan létfontosságú hormon előanyaga, mely fontos szerepet játszik az egészséges sejtfejlődésben. Hiánya szív- és érrendszeri betegségeket, csontritkulást, az immunrendszer legyengülését, cukorbetegséget okozhat, de akár tumoros, illetve vérképzőszervi betegség kockázatát is fokozhatja.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2892 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x