Látott már náthás koalát?
Címlap / Szépség-Egészség / Látott már náthás koalát?

Látott már náthás koalát?

Forrás: Red Lemon
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-08

Tél vagy tavasz? A leghidegebb évszak derekán járunk, de a hőmérő valahogy mégsem ezt igazolja. Dacára a csalóka időjárásnak ilyenkorra már jócskán megfogyatkoznak energiatartalékaink, egyre nehezebben viseljük a szürkeséget, és mindinkább vágyunk a friss gyümölcsökre, zöldségekre. Az évszakhoz képest enyhe időjárás viszont kedvez a vírusoknak, így még jobban ki vagyunk téve az influenzás és megfázásos megbetegedéseknek. Ilyenkor azzal támogathatjuk legjobban a szervezetünket, ha a gyógykezelés mellett, a természet patikáját, például a mentolt és az eukaliptuszt is segítségül hívjuk. 

Ugyan a naptár szerint egyre inkább közeledik a tavasz, azért néhány hetet még biztosan várnunk kell az első langyos, virágillatba burkolózó napsugarakra. Immunrendszerünk mostanra már igencsak legyengült, így a nagy sebességgel terjedő vírusok komoly veszélyt jelenthetnek még az egészséges szervezetre is a zárt közösségi helyeken, például a tömegközlekedési eszközökön. Ahogy a Wick Pharma GmbH nemrégiben közzétett globális kutatásából is kiderült, a magyarok 45%-a gondolja úgy, hogy közösségi helyeken betegedett meg, 40%-unk az időjárás változást, 32%-unk pedig a kollégákat hibáztatja, ha náthás vagy influenzás lesz. Ha már a megbetegedést nem tudtuk elkerülni, érdemes olyan megoldást keresni, amellyel egyszerre több kellemetlen tünetet is csillapíthatunk.
 

A felső légúti megbetegedések enyhítésében hatékony segítséget nyújtanak azok a készítmények, amelyek az orvosi hatóanyagok mellett, több száz éve alkalmazott, a természetben megtalálható összetevőket is tartalmaznak.

„A baktérium- és vírusölő hatásáról is ismert citromot például fejfájás, torokfájás és láz esetén alkalmazzák sikerrel, a sajátos illatú, csípős, keserű ízű gyömbért pedig forrázatként a hányinger és szédülés enyhítésére használják” – kezdte dr. Kovács Viktória fül-orr-gégész, audiológus főorvos. „A megfázás alatt az egyik leggyakoribb panasz az orrdugulás, amely főként az éjszakai pihenést nehezíti meg. Ennek megszüntetését az eukaliptusz és mentol kivonat biztosíthatja” – tudtuk meg a doktornőtől, aki hozzátette, hogy a gyógynövények  mellett a méz is jó szolgálatot tehet betegség esetén. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1690 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x