Ez az 5 dolog okozza a legtöbb ráncot
Címlap / Szépség-Egészség / Ez az 5 dolog okozza a legtöbb ráncot

Dr. Bakos Anikó

Ez az 5 dolog okozza a legtöbb ráncot

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-29

Mindennapi életünk során mind fizikai környezetünkben, mind étkezésünk során előfordulnak olyan tényezők, melyek hozzájárulnak bőrünk feszességének csökkenéséhez, a ráncosodás kialakulásához.  

Ki ne szeretne minél tovább fiatalos maradni? Összegyűjtöttük azokat az un. rizikófaktorokat, melyek roncsolják a bőr szerkezetét, ráncosítanak. Ezek célzott kerülésével sokáig megőrizhető a fiatalos külső.

1. Dohányzás


Nem meglepő, hogy a felsorolás első helyén a dohányzás, mint kockázati tényező áll. A dohányzás ráncosító hatásán túl a hám legalsó rétegét megtámadó bőrrák egyik okozója is.

2. A cukorfogyasztás


Az elsősorban fehér cukor fogyasztásának káros hatásai mindenki előtt ismeretesek, a fogak romlása mellett azonban a bőr megereszkedéséért és a ráncok megjelenéséért is felelős. A fehér cukor étrendedből történő kiiktatásával nemcsak a bőrödnek, de az egész szervezetednek jót tehetsz. Édesítésre használj fehér cukor helyett mézet vagy nyírfacukrot.3. Hideg-meleg hatás


Hideg időszakban sokunk hősugárzó használatával növeljük hőérzetünk komfortját. Ezek a készülékek azonban rengeteg nedvességet és zsírt vonnak el a bőrtől és szárítják azt. A forró hőhatás következtében a kollagénrostok is veszítenek feszességükből, amitől a bőr petyhüdtté válik, és megereszkedik. Ennek ellensúlyozására hősugárzó használata mellett párásító készülék használatával a levegő nem annyira száraz, s elejét veszed a ráncosodásnak.
Melegben a légkondicionáló használata a bőrünk ellensége. A bőr kötőszöveteinek gyengülését okozhatja – elvonva a zsírt a kötőszövetekből, ráadásul elegendő oxigénhez sem jut a bőr. Hatására a bőr szürkébbé, élettelenebbé válik, fakó lesz és a ráncok is sokkal inkább kirajzolódnak rajta.

4. Rágózás


A rágózás a nyálképződés folyamatos fenntartása által bár jót tesz a fogaknak, de kifejezetten előnytelen az arcbőrnek, mivel elősegíti a ráncok kialakulását. A gyakran rágógumizó személyek esetében jól megfigyelhető a száj körüli területeken meginduló ráncosodás. Az oki háttér az ismétlődő rágás miatti izommozgások kiváltotta ráncosodás. Akik ráncfeltöltésen estek át még óvatosabban rágózzanak, ugyanis a rágás elmozdíthatja helyéről a bőr alá juttatott töltőanyagot, így a ráncfeltöltő plasztikai kezelés hatóideje lerövidül.

5. Mobiltelefon


A ráncosító faktorok sorában előkelő helyet foglal el a mobiltelefon-használat is. Azok, akik sokat nézegetik mobiltelefonjuk kisméretű kijelzőjét, a hunyorgás miatt idő előtti ráncokkal kell számoljanak szemük körül.

A napi rendszerességgel végzett házi arcmasszázs nagy segítségünkre lehet a már kialakult apróbb ráncok eltüntetésében, azonban ha tartós eredményt szeretnél, számos biztonságos ráncfeltöltési lehetőség közül áll módodban választani. A sejtfal rugalmasságáért a hialuronsav a felelős, mely számos ráncfeltöltő termék hatóanyaga. Az évek múlásával a sejtekből fokozatosan lebomlik a hialuronsav és a bőr összeesik, ráncosodik. A közkedvelt ráncfeltöltő termékcsalád mély és felszínes ráncokra éppúgy kínál terméket. Egy évre kisimítja a már meglévő ráncokat, a friss barázdákat pedig észrevétlenül eltünteti. Az arc szinte bármely ránccsoportján alkalmazható, így a homlok, száj körüli és nevető ráncok esetében egyaránt. A fájdalommentes ráncfeltöltő eljárással a hialuronsav pótlása megoldva, a ráncosodás folyamata megfékezve! A befecskendezett hialuronsavat a szervezet fokozatosan bontja le, így a hatás hosszútávon fennáll. ANyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6192 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x