Tavaszi testtakarítás - májusi méregtelenítés
Címlap / Szépség-Egészség / Tavaszi testtakarítás - májusi méregtelenítés

Tavaszi testtakarítás - májusi méregtelenítés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Április volt az a hónap, amikorra kiürültek a vitaminraktárak és felgyülemlettek a salakanyagok, a nehezebb ételekből ösztönösen visszatartott káros anyagok. Miként űzhetjük ki magunkból, hogy fitt és friss legyen szervezetünk?  

Bontott táplálkozás, méregtelenítés, lúgosítás
A tavasz a gyermekláncfüvet, a tyúkhúrt, a csalánt, a spárgát, a vizi zsázsát, a zöldhagymát, a hónapos retket, a sóskát adja - közben fejes saláta, spenót levele is segít a lúgosításban. Kiegészíthetjük fűszernövényekkel, alegjobb méregtelenítőkkel, bazsalikommal, petrezselyemmel, kombinálhatjuk a tisztító gyümölcsökkel - ananásszal, papayával.

Szükség van ezekre, mivel a téli, nehéz étrend a leghelyesebb alkalmazás esetén is sok salakot képes lerakni. Minden étkezésnél figyelembe kell venni, hogy vagy csak savtartalmú (gyümölcs), vagy csak sótartalmú (zöldségfélék, főzelékek, burgonya, hüvelyesek, gombák) ételeket együnk. Kerüljük a fehérjék más alapanyagokkal történő együttfogyasztását. Ha édesség irányába tekintgetünk szeparáljuk más élelemiszerekről. A harmadik ételféleség a semleges. Ide soroljuk a gabonaféléket, kivéve az élesztővel, tojással készült tésztát, az élesztővel készült kenyeret. Noha az élesztő erjedése miatt sokak számára félnivalót jelent. Ha candida gyanús szervezetünk, hanyagoljuk ezek fogyasztását, az erjedésre a bél természetes jellegéből fakadóan, és csak  kis mennyiségben van szükségünk.

Tavaszi táplálkozás
A kora tavaszi időszakban elsősorban a méregtelenítésre kell koncentrálni. Táplálékként szóba jöhetnek a babfélék, zeller, répával. Jó a zabnyák, a búzanyák, a rozsnyák leves is. A tálalásra kész, kihűlt levesbe vágjunk bele hagymát, fokhagymát, petrezselyem zöldjét, hagymaszárat, amiből megkaphatjuk a friss szerves sókat! Hidegebb napokon a zabkása, a zabpehely is étrendünk fontos tartozéka. Magas foszfortartalma miatt testünk fűtését is segíti.
 


Feltöltődés

A test és az éléstár készletei általában áprilisra merülnek ki teljesen, ekkor a legfontosabbak a friss tavaszi füvek, a tyúkhúr, a germekláncfű, a csalán és a tepsiben a szobában vagy a konyhában termelhető, dughagymából gyorsan cserepedő hagymaszár, vizizsázsa, lóhere, lucerna. Ma már szerencsére csírafélék tucatjait szerezhetjük be a nagyobb ABC-kben. Ezek sanos elég romlandóak, könnyen megpenészednek, de hűtve néhány napig fogyaszthatók, érdemes salátakeverékekbe adagolni őket.
 
Ugyancsak jól használható az elvermelt petrezselyemgyökér már kihajtó zöldje vagy a sárgarépa friss zöldje, de többen akaralábé tisztító hatására esküsznek. Természetesen a zöldségek nyersen, nem levesbe főzve fogyasztandók! Minden étkezéshez fogyasszunk bőven belőlük, akkor elkerülnek a meghűléses betegségek és az influenzajárvány! Az étkezéseket gyógyteákkal kísérhetjük, egészíthetjük ki.
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4652 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x