Életünk és a stressz
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Életünk és a stressz

Életünk és a stressz

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Miért tud ártalmas lenni a szervezetünknek a hosszan tartó stresszes helyzet? Mert nem tudunk minden alkalommal támadni vagy elmenekülni. Testünkbe kódolva van egy mechanizmus, mely azonnal reagál, ha valamilyen külső behatás intenzív, és életünket érintheti. Az ősidőkben jött a kardfogú tigris, és ősünk vagy futott, vagy szembeszállt vele és igen nagy volt a tét - az élete. Mára változott a világ, már a kardfogú tigrisek is kihaltak, de a stressz marad. Mi viszont megtanultunk az alkalmazkodást, és ezt olyan tökélyre vittük, hogy akkor is alkalmazkodunk, mikor már lehet, hogy nem is kellene... 

 

Rendezvénynaptár
Benne maradunk egy toxikus kapcsolatban, holott pontosan érezzük, ez nem az, amire vágyunk, de félünk egyedül maradni, ott maradunk egy olyan munkahelyen, ahol folyamatosan megaláznak minket, mi viszont félünk, hogy ha megmondjuk a magunkét,mehetünk keresni egy új munkahelyet. Így inkább maradunk egy olyan partnerrel aki állandóan bántalmaz, egy olyan főnökkel, aki megaláz csak hogy maradjon a békesség.

Békesség van kívül, de mi van belül? Igen nagy harc - harc önmagunkkal. Hiszen tudjuk és érezzük, hogy ennél többet érdemlünk, nem ez az, amire igazán vágyunk.

Ez hat a hormonrendszerünkre, az idegrendszerünkre. Ezt írta le gyönyörűen Selye János a könyvében. A Selye-féle elképzelés értelmében bármelyik stresszor ugyanazt a hatást váltja ki - mozgósítja a szervezetünket. Ez életveszély esetén megmentheti az életünket, hosszú távon viszont életünket veszélyeztetheti.

A modern ember nem vagdalkozik, nem rohan el, hanem megtanulta a viselkedés szabályait. Néha nagy árat fizetünk ezért. Amennyiben a stresszhelyzet tartós - károsíthatja a szív és keringési rendszert, az emésztést, az immunrendszert, az izomzatot. Okozhat magas vérnyomást, infarktust, gyomorfekélyt, vastagbélgyulladást, derékfájdalmat, szexuális problémákat.
A hagyományos orvoslás ilyen esetben gyógyszereket alkalmaz
- szorongáscsökkentők, vérnyomáscsökkentők, savlekötők, izomlazítók, Viagra és társai, ami a terápiában szóba jön.
Ezek kiválóak lehetnek, ha gyorsan akarjuk megoldani a problémákat, ám hosszan , tartósan szedve garantáltan károsítják a szervezetünket. Ilyenkor újabb gyógyszereket írnak fel a mellékhatások kivédésére és a helyzet nemhogy javulna, hanem a legtöbb esetben romlik.

A holisztikus orvoslás az egész embert vizsgálja, és igyekszik olyan megoldásokat javasolni, mely valóban a gyökerekig megy , nem csak a felszínt kezeli.

A terápiában szóba jöhetnek relaxációs technikák, a jóga, meditációk, gyógynövények , illóolajok, akupunktúra és akupresszúra és különböző masszázskezelések.

Használhatóak még az imaginációk, Belső utazás, NLP, Access Consciuosness terápiák.

Budapesten és Szegeden várom azokat, akik változtatni szeretnének az életükön, elegük van a feszültségekből,és azokat is akiknél már sajnos a szervezet betegségekkel reagált a hosszan tartó stresszre.

Bejelentkezés: 30-2601448
Információ, érdeklődés: eva.fazakas@gmail.com
 
 
[ 4630 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x