A szépség, mint a női energiák tükröződése
Címlap / Szépség-Egészség / A szépség, mint a női energiák tükröződése

A szépség, mint a női energiák tükröződése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Nőként a szépség különös fontosságot jelent számunkra, s ez így is van jól. Azonban csak akkor, ha azt nem kizárólag a külső formákkal azonosítjuk. Egy szép arc, egy formás alak, az igényes öltözködés bizonyos értelemben tényleg jelenthetik a szépség fizika szinten megnyilvánuló tükröződését. Vajon melyek azok a belső minőségek, melyek a szépségnek mélységet is adnak? Mit is jelentenek a női energiák? Mit tehetünk azért, hogy harmóniába kerüljön a belső és a külső szépség a megjelenésünkben? Hangsúlyozom, hogy nőként igenis fordítsunk gondot önmagunkra, és hozzuk ki megjelenésünkből azt, amit lehetőségeink megengednek. Ennek megvalósításában az ápoltság, a smink, az alakunkra való odafigyelés mind fontos tényezők, ezt nem kell tagadni.  

Igen be kell ismerni, hogy a férfiak valóban sokkal segítőkészebbek a fizikai szinten „nőies nők” felé. Ez azonban csak egyik oldala a szépségnek. Ez a fizikai megjelenés, a látható dimenzió. E mögött viszont ott van valami, amit nem lehet látni, viszont a tükröződését meg lehet érezni.

A tükör és a tükröződés különös jelenségek az életben, amit minden kor és kultúra nagy becsben tartott. S nem véletlenül. A tükröződés megmutathatja a szépséget, amely körülvesz minket, s abban is segít, hogy önmagunk szépségére is ráébredjünk. Azonban néha be is csaphat, ha csak azt akarjuk látni, amit mi szépnek gondolunk, és nem akarjuk észrevenni a szépség ellentétét. Különösen igaz ez akkor, ha ráébredünk, nem csak a külső, hanem a belső világunk tükröződését is megpillanthatjuk a „környezetünk” tükrében… Ami – valljuk be őszintén - nem mindig kellemes, viszont a lelki fejlődésünket nagyban segítheti.

Tehát azt is érdemes belátni, hogy nem pusztán a külső forma jelenti a nőiességet. Minden embernek van egy természetes kisugárzása, amelyben megjelennek a női vagy férfi szubsztanciák. Ezek sokkal nagyobb jelentőségűek, mint gondolnánk. Egy olyan nő, aki tisztában van azzal, hogy a nőiesség az energetikai szinten jelenik meg először, az nem esik abba a hibába, hogy túlbecsüli a formai megjelenést.


Egy tudatos nő számára fontosabbak a lelki és érzelmi életében megjelenő energetikai minőségek. A lágyság, a finomság, a nyugalom, a befogadás, az együttérzés. Mindezeket meg is tudja élni, s így éppen annyira képes lehet hatni a férfiakra, mint bármelyik modell. Érdemes tudatosítani hogyan és miképpen jelennek meg a cselekedeteinkben ezek a minőségek, s adott esetben nagyobb hangsúlyt fektetni rájuk. Természetesen ehhez őszintének kell lenni önmagunkhoz, s elindulni az önismeret útján. Tehát eltúlozni a testi szintet sem érdemes, hiszen a szépségnek más dimenziói is léteznek. S a környezetünk erre ugyanolyan fogékony, ha nem jobban, mint a fizikai szinten.

A Szépség és a Harmónia mindig kéz a kézben jár együtt. A fent felsorolt minőségek harmonizálnak a női formával. Amikor azonban egy nő kisugárzásában meghatározóvá válik a férfias minőség - keményég, a túlzott határozottság, a verseny, az irányítani vágyás -, az azt jelzi, hogy diszharmóniába került a női és a férfi energiák aránya.

A diszharmónia viszont nem jelenthet valódi szépséget. Ezért kell egyensúlyt kialakítani a női és férfi oldalunk között és a nem csupán a testi szépségre koncentrálni. S ekkor megtapasztaljuk, hogy nem érdemes a túlzott férfi energiákat használnunk. Ha istenáldotta női minőségeinket használjuk, akkor a férfiak női szépségünk s minőségeink – elfogadás, befogadás, lágyság, megértés, finomság, érzékenység, együttérzés - legkisebb felvillanására is örömmel mutatják meg férfiúi oldalukat. Ez a természetes és mindkét félnek gyümölcsöző együttműködés. Így mindkét oldal harmóniába kerül a saját szerepével a másik megsegítése útján, s mindenki „nyer a helyzettel”.

Mindenkinek kívánom ennek a harmóniának az átélését, megtapasztalását!
Segítségül pedig ajánlom Női jóga óráinkat, Tanfolyamainkat illetve Női Jóga Oktatóképzésünket, hogy ne csak magunknak, de női társainknak is segítséget nyújthassunk a NŐI MINŐSÉGEIK MEGÉLÉSÉBEN.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6521 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x