Miért fontos, hogy legyen elegendő D-vitamin a szervezetünkben?...
Címlap / Szépség-Egészség / Miért fontos, hogy legyen elegendő D-vitamin a szervezetünkben?

Miért fontos, hogy legyen elegendő D-vitamin a szervezetünkben?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A D-vitamint sokáig zsírban oldódó vitaminnak tekintették, mára azonban megváltozott az álláspontja az orvosoknak, bár sokan még nem hallottak erről. Nem vitamin, hanem hormonszerű ,- hatású anyag, előanyaga több szteroid hormonnak. A szakirodalom szerint az emberi szervezetnek napi 4000 NE (nemzetközi egység)-re van szüksége,ám az átlag étrend körülbelül 1000 NE-t tartalmaz .Napsugárzás hatására elegendő mennyiség képződhet a szervezetünkben, de még nyáron is előfordulhat, hogy a hiánya .Decembertől márciusig gyakorlatilag a lakosság 90%-nál hiány mutatható ki. Napjainkban az egyik leggyakoribb hiánybetegség. 

A D-vitamin nem csak a csontképzést segíti elő, hanem az immunrendszerre is hat, az izmok képződését is befolyásolja . Hiányában fokozódnak:
 • a szív érrendszeri-,
 • csontrendszeri-,
 • autoimmun problémák,
 • egyes daganatos betegségek gyakorisága,
 • befolyásolja cukoranyagcserét is,
 • hiánya gátolja az inzulin hasznosulását.
 • Egyes kutatók összefüggést látnak a D vitamin hiánya és az asztma között.
A Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület a világon egyedülállóként több szakma bevonásával közös ajánlást fogalmazott meg, és céluknak tekintik, hogy minél többen értesüljenek arról, hogy milyen nagy jelentősége van a D3 vitaminnak.


A D1, D2 vitamin az, ami a legtöbb élelmiszerben (halmáj olajok, a máj, a tojás, és tejtermékekben) megtalálható, a D3 vitamin (cholecalciferol) főleg a napsugárzás hatására a bőrben keletkezik az elő anyagából.

Nehézfém terhelés esetén-és a biorezonanciás géppel a leggyakrabban az ólom, kadmium és alumínium terheltséget mérem - jóval több D3 vitaminra van a szervezetnek szüksége.
Ilyenkor fontos a nehézfémek kivezetése, a terheltség megszüntetése, és a külsőleg bevitt D3 vitamin.

A szervezetben minden összefügg mindennek. A környezetszennyezés így okozhat például akár:
 • immunológiai problémát,
 • csontritkulást,
 • inzulinrezisztenciát,
 • daganatos betegségeket.
A Prevevciós Orvostársaság szerint sok csonttörés , - ami az osteoporosis miatt jön létre, megelőzhető lehetne a megfelelően adagolt D3 vitaminnal. Szerintük ennyi vitamint nem lehetséges bevinni élelmiszerrel, szükség van a téli hónapokban a D3 vitamin pótlására.
A D3 vitamin hiányt vérből a legtöbb labor ki tudja mutatni, de invazív eljárás nélkül, biorezonanciás vizsgálat során is meg tudjuk állapítani.

Rendelőnkről bővebben.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1978 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x