A körömgomba valóban betegség és veszélyes is lehet!
Címlap / Szépség-Egészség / A körömgomba valóban betegség és veszélyes is lehet!

A körömgomba valóban betegség és veszélyes is lehet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

A körömgomba fertőző, magától nem gyógyul meg. Kezelés nélkül átterjed a többi körömre, megfertőzi a vele kapcsolatba került személyek körmeit is.  

Tudtad?

• A körömgombásodás sokkal gyakrabban fordul elő a lábujjakon, mint a kéz ujjain. Ennek oka, hogy a cipők és a zoknik meleg, nyirkos környezetet teremtenek, amely a gombák szaporodását elősegíti.

• A körmök gyorsabban nőnek nyáron, mint télen, és növekedésük sebességét az életkor, illetve bizonyos betegségek (pl. érbetegség) is befolyásolják.

A körömgomba valóban betegség és veszélyes is lehet!• A körömgomba fertőző, magától nem gyógyul meg. Kezelés nélkül átterjed a többi körömre, megfertőzi a vele kapcsolatba került személyek körmeit is. Olyan hétköznapi dolgok is, mint például egy körömreszelő, átvihetik a gombákat a fertőzött körömről az egészségesre.

• A fertőzött köröm a kórokozók „raktára“, allergiát okozhat, komolyabb szövődmények is kialakulhatnak, pl. az ún. bakteriális cellulitis, ami egy lázzal, bőrpírral járó, főleg a lábon előforduló elváltozás és kezelés nélkül akár életveszélyes is lehet.


Eredményes kezelés nélkül a körömgombásodás fájdalmassá válhat. Ezért olyan fontos orvoshoz fordulni azonnal, ha fennáll a gombás körömfertőzés gyanúja.

A cukorbetegek, a keringési betegségben szenvedők és a legyengült immunrendszerűek esetén a kockázat még nagyobb, csakúgy, mint az idősek esetén.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 14512 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x