Miért lehet veszélyes a hasi elhízás?
Címlap / Szépség-Egészség / Miért lehet veszélyes a hasi elhízás?

Miért lehet veszélyes a hasi elhízás?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-18

Az elhízás komoly problémákat okoz, különösen a civilizált országokban. Túl sokat eszünk, és keveset mozgunk. A táplálkozás összetétele is elősegíti a kilók felszaporodását, mert a lakosság legnagyobb része kevés rostos, enzimekben gazdag táplálékot fogyaszt. 

Az elhízás nem csupán esztétikai probléma. Terheli az ízületeket,és a keringést. A szív-és érrendszeri betegségek rizikója nő , és igen gyakran magas vérnyomás alakul ki.

Elhízáskor az anyagcsere felborul a cukoranyagcsere legfontosabb hormonja az inzulin termelődése kórossá válik. Nem minden esetben jelentkezik azonnal cukorbetegség-ilyenkor a kettes típusúról van szó, ami inkább idősebb korban jelentkezik,szemben a gyerekkori egyes típussal. A szervezetünknek inzulinra van szüksége, hogy beépítse a sejtekbe a cukrot.

Hasi elhízás esetén a zsír nem csak a has bőre alatt, hanem a zsigerekben,és a zsigerek körül is felszaporodik. Ez tovább rontja az anyagcserét, folyamatossá válik a zsírsavak felszabadulása.

 

Normális esetben nem lép ki zsírsav a zsírsejtekből étkezéskor .A kórosan felszabaduló zsírsav a májat kezdi megterhelni, készteti plusz munkára. Egy ideig képes a máj a túl sok zsírsavat metabolizálni, de egy idő után kimerül, és magában a májban rakódik le. Ez a megnövekedett mennyiségű zsír a máj működését gátolhatja, rossz esetben a májsejtek károsodáshoz vezethet. Ilyen esetben látható a vérben a májenzimeknél eltérés.

A kóros zsíranyagcsere másik következménye, hogy a vér magas zsírsav tartalma miatt romlik a szervezet inzulinnal szembeni érzékenysége, kialakul az inzulin rezisztencia. Ez azt jelenti, hogy bár van a vérben inzulin, a szervezet nem tudja hatékonyan beépíteni a cukrot a sejtekben és egy idő után megemelkedik a vércukor szint.

Amennyiben hosszú ideig fenn áll ez a helyzet kialakulhat cukorbetegség, mely az érrendszert támadhatja. Kialakulhat magas vérnyomás, annak az összes szövődményével.

Ezért is érdemes a nem túl magas vérnyomás észlelésekor életmódváltást javasolni. Gyakran ez magában, gyógyszerek nélkül képes megoldani a problémát.

A túlsúly megszüntetésével a túlzott májterhelés megszűnik, és a szervezet képes ismét az egészséges anyagcserére.

Nem is beszélve arról, hogy közérzetünk is sokkal jobb lesz, nem leszünk fáradtak,az emésztésünk javul, fizikai terhelhetőségünk növekszik.

Azoknak, akik már túl vannak sok-sok fogyókúrán ajánlom a személyre szabott fogyókúrát,melynek során a biorezonanciás géppel pontosan meg tudjuk mondani a páciensnek, hogy mely ételek fogyasztásakor várható fogyás, és melyek azok az ételek, amiket kerülni kell.

Ezek igen gyakran nem azok, melyekre általában gondolni szoktunk. Sok diéta általában működhet, de ha nekünk nem működik- nem sokat ér.
Tegyünk magunkért is és érezzük jobban magunkat!

http://mora-terapia.webnode.hu/
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3141 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x