Milyen ritmusa van a szervezetünknek?
Címlap / Szépség-Egészség / Milyen ritmusa van a szervezetünknek?

Milyen ritmusa van a szervezetünknek?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek. A váltakozó bioritmusunk szerint mindennek megvan a maga ideje. 12 fő meridiánunk kétórás időközönként váltja egymást a munkában", a maga idejében az éppen aktuális "dolgozó" birtokolja szinte az összes energiánkat. Az energiapályákon, vagyis a meridiánokon az energiaszint állandóan változik.  

Egy kis odafigyeléssel mi is nagyon sokat tehetünk azért, hogy ne bontsuk meg az energiaáramlás egyensúlyát szervezetünkben, például ne terheljük bőséges vacsorával éjjel májunkat, amikor az éppen pihen. Használjuk ki az aktív időszakokat, mind szellemileg, mind fizikailag.
Ha a terápiát a szervnek megfelelő időben végezzük hatékonyabb lehet.

A KÍNAI SZERV-ÓRA, amely testünk 12 csatornáját mutatja.

Mindegyiknél megfigyelhető egy olyan kétórás periódus, amikor a csi (energia) áramlása maximális.

1 és 3 óra között a szervezet teljesítőképessége a legalacsonyabb. A máj teljes erővel méregtelenít,nem szabad tovább terhelni.

3-5 óra között: eljött a tüdő aktív ideje, felkészül az egész napi munkára. A férfiak nemi aktivitása ebben az időintervallumban a legnagyobb,mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon.

5 -7 óra között: ekkor működik legaktívabban a vastagbél. Ez a székletürítés ideje. Megszabadítjuk szervezetünket a salakanyagban található mérgektől, így azok nem tudnak visszaszívódni, teljesítőképességünket csökkenteni.

7-9 óra között: a gyomor leginkább terhelhető időszaka. Ekkor tud a leghatékonyabban dolgozni, tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk magunkhoz.

9-11 óra között: testhőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, teljesítőképességünk igen magas.

11-13 óra között: 11 óra a szívciklus csúcspontja, tehát legjobb idő a sportolásra.
Délben erősödik a gyomorsav-, majd később az epetermelődés, készen állunk egy jó ebéd elfogyasztására.

 
 
13-15 óra között: lassul a vérkeringés, az energiák a vékonybélben koncentrálódnak, csökken a fájdalomérzékelés is, ezért ilyenkor érdemes a fogorvoshoz bejelentkezni.

15-17 óra között: a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért fogyasszunk bőségesen folyadékot, lehetőség szerint vizet vagy ásványvizet.
Szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, ismét ereje teljében van, tehát tanulhatunk, sportolhatunk, dolgozhatunk.

17-19 óra között: vesénk a legnagyobb tisztító munkában, ezért ebben az időben ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező anyagokkal. Vérnyomásunk csökken, szívműködésünk lassul, egy kicsit nem árt megpihenni munka közben. Ilyenkor érdemes elfogyasztani a könnyű vacsorát is.

19-21 óra között: ha most vacsorázunk, azt már nem dolgozza fel szervezetünk, elraktározza reggelre. Energiapályáink lelassulnak, felkészülünk az éjszakai pihenőre, érzékeink kifinomulnak.

21-23 óra között: az úgynevezett "hármas melegítő"időszakában testünk és lelkünk nyugalomra, pihenésre vágyik, teljesítőképességünk erőteljesen csökken, ez a legpihentetőbb alvás ideje, tehát ne végezzünk se testi, se szellemi aktív tevékenységet igénylő munkát.
A hármas melegítő meridián feladata, hogy a légzés, az evés és az ivás során a szervezetünkbe jutó, a tüdő és a gyomor által felvett energiákat a testünkbe irányítsa.

23-1 óra között: legintenzívebb az epehólyag görcskészsége, kevésbé csillapítható a fájdalom, ez az epehólyag meridián ideje.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6324 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x