HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-05-26
Címlap / Szépség-Egészség / Azok a csodálatos mikroelemek

Azok a csodálatos mikroelemek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-05-26

Testi-lelki egészségünkhöz a jól ismert vitaminokon kívül a kevéssé közismert ásványi anyagokra: kis mennyiségben előforduló nyomelemekre és a bőségesebben található makroelemekre is szükség van 

 

Testi-lelki egészségünkhöz a jól ismert vitaminokon kívül a kevéssé közismert ásványi anyagokra: kis mennyiségben előforduló nyomelemekre és a bőségesebben található makroelemekre is szükség van. Az egészségtelen életmód, az egyoldalú táplálkozás, a túlzott alkoholfogyasztás befolyásolja az ásványi anyagok mennyiségét. Hiányuk súlyos következménnyel járhat.

Az ásványi anyagok aktív segítőként részt vesznek az anyagcsere-folyamatokba, testnedvek keringésében, a hormon- és enzimtermelésben. Építőanyagai a csontoknak, a fogaknak, és felelősek ezek karbantartásáért. A szervezetben előforduló mennyiségük szerint makro- vagy nyomelemeknek nevezzük. Az előbbiek testsúlykilogrammonként több mint 50mg-nyit tesznek ki, míg a nyomelemek kevesebbet.

Makroásványok: foszfor, kalcium, kálium, klorid, magnézium, nátrium.
Nyomelemek: cink, fluor, jód, kobalt, króm, mangán, molibdén, nikkel, ón, réz, szelén, szilícium, vanádium, vas.

Egyes elemeknek életfontosságú szerepük van, másokról a tudomány még nem derítette fel mi a funkciójuk. De fellelhető néhány olyan elem is amely kifejezetten toxikus hatású: kadmium, higany, antimon, arzén stb.

Az ásványi anyagoknak több funkciójuk is van, melyeket csak akkor tudnak teljesíteni, ha egymással kölcsönhatásba kerülnek. Hatékonyságukat a vitaminok fokozhatják.

Foszfor:
Egyik legfontosabb sejtépítő anyag. Nagy szerepe van az energia anyagcserében. A csontok fogak alkotóeleme. Hat a sejt anyagcserére, az izomzat és az agy működésére. A foszfor és a kalcium anyagának kiegyensúlyozottnak kell lennie. Felszívódásához D-vitaminra van szükség.

Kalcium:
Fontos a testépítésben. A csontozat fogak a vér alkotóeleme. Nélkülözhetetlen a véralvadásban, az ideg- és izomsejtek aktivizálásában. A gyulladások, allergia leküzdésében. Befolyásolja az enzimműködést. Felszívódásához D-vitamin szükséges.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[4244]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/everness-partnerprogram_banner_300x250-anim.gif
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x