Fodrászmester = mesterfodrász? Igen vagy nem?
Címlap / Szépség-Egészség / Fodrászmester = mesterfodrász? Igen vagy nem?

Fodrászmester = mesterfodrász? Igen vagy nem?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Én mesterfodrászhoz járok! - dicsekedett egy távoli ismerősöm. - Én is! - mondta a másik. Ezek a lányok nem tudták, hogy fodrász vagyok. Végig hallgattam és mosolyogtam. Ilyen beszélgetést már sokszor hallottam! Mitől más egy mesterfodrász, mint egy "nem mester fodrász"? - kérdeztem? - Mert valószínű jobb fodrász, mint az ki nem mester fodrász. - Válaszolják néhányan. Biztos vagy benne? Egyáltalán tudod, hogy a mesterfodrász és a fodrászmester között van-e bármilyen különbség? Elárulom! 

Ehhez hasonló hozzászólásokat és chateket nap, mint nap hallok és olvasok a neten. Megkérdeztem fodrász kollégáimat és sajnos közülük sem tudták sokan. Ideje tiszta vizet önteni a pohárba!

A mesterfodrász és a fodrászmester két különböző fogalom!

Nem csak véletlen szócsere! A mesterfodrász egy szakmai minősítés. A fodrászmester pedig egy végzettség.

A mesterfodrász a szakma egy részében, a fodrászversenyzésben nyújtott kiváló teljesítményt. A mesterfodrász nevet az használhatja, aki az országos fodrászbajnokságon valamelyik kategóriában első helyezést ért el.

A fodrász mesternek egy magasabb szintű iskolát kell elvégezni ahhoz, hogy megkaphassa a mesterlevelet és használhassa a fodrászmester titulust. Ez jelenleg a legmagasabb iskolai végzettség a fodrász szakmában. A két mester közül jelenleg a fodrászmester az erősebb, mert ő komplex tudásról tett tanúbizonyságot. A mesterfodrász a szakma egy speciális ágában nyújtott kiváló teljesítményt.


Képen: Marsi László
 

Ezzel az információval senkit nem szeretnék minősíteni, csupán elmondom: a két mester megnevezés nem ugyanaz és mást is jelent!

… de ezért ne hagyd ott a jól bevált fodrászod!

Ha azonban új fodrászt keresel, és azt szeretnéd, hogy a vágyott frizurát valóban el tudja készíteni, hogy ne legyen „mindig egy-két centivel rövidebb” mint amit te kértél, hogy tényleg viselhető hajakat készítsen neked, akkor nem árt, ha van a falán egy mesterlevél …


Marsi László Hajvágó fodrászmester és egyben mesterfodrász, a hajvágás alapjainak specialistája.

www.cityhair.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 16848 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x