Ettől a 3 lépéstől lesz tökéletes a frizurád - a hajszárítás...
Címlap / Szépség-Egészség / Ettől a 3 lépéstől lesz tökéletes a frizurád - a hajszárítás mesterfogásai

Ettől a 3 lépéstől lesz tökéletes a frizurád - a hajszárítás mesterfogásai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Mesterem, Vidal Sassoon azt mondta, hogy a mai frizurák alapja a jó hajvágás. Fodrászmesterként tökéletes hajvágást tudok készíteni és figyelek arra, hogy minden vendégem elégedetten távozzon. De már arra is figyelek, hogy mindenki ismerje azt a három dolgot, amitől a frizura odahaza, bármennyi hajmosás után is majdnem olyan szép lesz, mintha épp az imént lépett volna ki tőlem a fodrászüzletből. A profi vágás mellett ugyanis megtanítom a vendégeimet és most téged is a hajszárítás alapjaira! Íme! 

A jó hajvágás mellett nagyon fontos a hajszárítás! A hajszárítás azért fontos, hogy ne rontsd el a professzionális hajvágás által kialakított formát és ne kelljen gyakran fodrászhoz szaladgálni.

Ezért beavatlak a hajszárítás kulisszatitkaiba!

A hajszálban levő hidrogén-kötések felelősek a frizura formájáért. Ezek a kötések nedvesség és hő hatására változnak. Amikor megmosod a hajad ezek a kötések elernyednek, nem adnak stabilitást a hajszálnak. A másik módszer a kötések bontására a hőhatás. Akkor történik, amikor a hajszárítóval meleg levegőt fújsz rá. A hő szintén bontja ezeket a kötéseket.

Mit teszel hajmosáskor?

A hajad bevizezed, samponnal megmosod, és meleg hajszárítóval megszárítod. Ez látszólag ellentmondás. A víz és a hő is bontja a kötéseket akkor hogyan lesz belőle frizura?

- Hát módszeresen!

Meg kell találni azt az optimális állapotot, amikor a hajszálak a legegyszerűbben formázhatók. Időt takaríthatsz meg, ha nem csurom vizes hajat kezdesz formázni! A nedvesség 90%-át meleg levegővel szárítsd ki. Amikor már majdnem száraz a haj akkor jön a kefe a végleges forma kialakításához.

Képen: Marsi László

A frizurád végső formáját már a majdnem száraz hajból ki tudod alakítani!

• Tekerd a hajtincset a kefére.
• Melegítsd fel.
• A kefét ne vedd ki a hajadból addig, amíg a hajtincs le nem hűlt.
• A hűtéshez nagy segítség a hajszárítón található hűtőgomb. Megnyomásával a meleg levegő hidegre változik.
• A hidrogén kötések a hűtés hatására stabilizálódnak és így adják meg a frizura végső formáját.

Három egyszerű lépésben: Kefe, meleg levegő és HŰTÉS!

Ne feledd!

A frizurádnak a HŰTÉS télen, nyáron kell! Ezzel a módszerrel könnyen és gyorsan tudod elkészíteni a frizurád. Garantált a siker. Ha kipróbáltad és elakadtál, mondd el nekem, hogy segíthessek, ha sikerült akkor írd ide, hogy másokat is motiválj! ITT megtalálsz.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 18020 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x