Így ne rontsd el a frizurádat: Lakk -wax - hab a hajjavító...
Címlap / Szépség-Egészség / Így ne rontsd el a frizurádat: Lakk -wax - hab a hajjavító hármas

Így ne rontsd el a frizurádat: Lakk -wax - hab a hajjavító hármas

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Vannak kínos pillanatok az életben. Képzeld el azt a helyzetet, amikor már megmostad, megszárítottad a hajad. Állsz a tükör előtt és azt látod, hogy lapos. Olyan, mint egy szopott gombóc. Így nem lehet utcára menni! "… a lelkem is kivan, ha lelapul a hajam, nem segít csak a zselé" - éneklik a slágerben! Nem baj, ha nem vagy James Bond! Itt van az a három pontosan leírt módszer, ahogy a hajformázás három legfontosabb eszközét használni kell! Cél, hogy ne legyen se nehéz, se kemény, se zsíros hatású a hajad! 

Lapos a hajam. Valamit tenni kell.

De mit?

Van otthon wax hajhab és lakk. Hogyan tudnál valami szalonképes frizurát kreálni? Itt vannak ezek a szerek. Melyiket tegyem a hajamra?

Na jó! Elmondom, hogy melyik mire jó, hogy soha ne kerülj ilyen kellemetlen helyzetbe.

Kezdjük a végéről!

Hajhab/alapozó

Ideális anyag a haj volumenének növeléshez. A statikus elektromosság miatt szálló haj megregulázására. A hab állaga miatt tökéletesen eloszlatható a hajszálakon.


Rövid hajra egy pingponglabda nagyságú adag elegendő, hosszabb hajra arányosan egy kicsit többet, de ne nagyon sokat tégy. Hajhabot mosás után vizes állapotban tedd a hajadra. Oszlasd el egyenletesen fésűvel, majd szárítsd formára. (Így használd a hajszárítót>>)
 

Hajlakk

Finis termék száraz hajra. Nagyon sokoldalú segítő. Használata azonban hozzáértést igényel, ha nem akarsz tupírozott betonpitypangot a fejed tetejére, ami a hatvanas években menő volt. Hajvolumen növelésére illetve a frizura végső állapotának rögzítésére is alkalmas. Túl erős tartású haj lakkot ne használj, mert az könnyen összeragasztja és elmerevíti a frizurát.

Hajtő emelésre úgy tudod használni, hogy a frizura készítés utolsó stádiumában amikor már a formát kialakítottad a fejed előre hajtva a hajszárítóból kiáramló levegőt a hajtövedre irányítod és a kiáramló levegőbe fújod. Így a frizura volumene garantáltan megnő. Vagyis nem a hajra, hanem a levegőbe kerül a lakk.

A kész frizura utolsó érintése a hajlakk. 30-35centiről fújd a hajadra, hogy a természetes esését megtartsd.Haj wax /Haj viasz

Krém alapú hajformázó. Divatos textúra kialakítására használhatod. Tincsezésre kiválóan alkalmas. Kemény stabil állagú. Több lépcsőben érdemes a hajra felvinni. Nehogy elnehezítse a hajszálat, mert zsíros hatás alakulhat ki, amit biztosan nem szeretnél! Tegyél a tenyeredbe egy mogyorónyi waxot addig dörzsöld, amíg fel nem melegszik a tenyered. Ekkor a teljes hajmennyiségedre oszlasd el. Hosszabb hajnál a ismételd meg annyiszor, hogy a teljes hajmennyiséged be legyen kenve. Ekkor olyanná tudod formázni a frizurád amilyenre akarod.

Ezekkel a módszerekkel megérezheted a hajformázás szabadságát!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 51944 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x