Itt a jó idő, a gyerekeket alig lehet becsalni a játszótérről...
Címlap / Szépség-Egészség / Itt a jó idő, a gyerekeket alig lehet becsalni a játszótérről

Itt a jó idő, a gyerekeket alig lehet becsalni a játszótérről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Sok szülőnek nehézséget okoz, hogy a jó idő miatt a gyermekével meg kell küzdenie azért, hogy a gyermek a tanév elején elkezdett foglalkozást ebben a jó időben is folytassa. Jól fejlődő gyermeknél én is a szabadban, változatos mozgással töltött programok híve vagyok. Ha lehet, még a játszótereket is váltogatom gyermekemmel, hogy a lehető legtöbb helyzetben kipróbálja magát, meg tudjon oldani váratlan helyzeteket, különböző mozgásos tapasztalatokat szerezzen. 

Azoknál a gyermekeknél viszont, akiknél a szenzomotoros tornát terápiaként végezzük (például: mozgáskoordinációs probléma, figyelemzavar, megkésett beszédfejlődés, megkésett mozgásfejlődés), semmiképpen sem tartom jó szülői döntésnek, hogy engednek a gyermek akaratának, s a nyugalom kedvéért ráhagyják a döntést, hiszen az ő esetükben nem biztos, hogy elegendő a játszótéren való játék.

A megkésett mozgásfejlődésű, vagy túl óvatos, bátortalan gyermekek például a játszótéren is sokszor hárítják azokat a játékokat, amikben nem ügyesek, nem akarnak kudarcélményt, nagy valószínűség szerint félnek is, inkább meg sem próbálnak egy-egy helyzetet.

Biztos láttunk már olyan gyerekeket, akik olyan jól elvannak a homokozóban, nincs velük gond, anyának nem kell izgulni, hogy honnan esik le, hiszen meg sem próbálja.

Nekik a Tervezett Szenzomotoros Tréningben éppen ezért olyan feladatot is meg kell oldaniuk, amit maguktól nem választanak. Ettől fognak ügyesedni, erősödni.


A megkésett beszédfejlődésű gyermekeknek olyan ingerekre van szüksége, melyeket játszótéren nem tud elegendő mennyiségben végezni.

A figyelemproblémások esetében pedig nagyon fontos a tudatosan összeállított egymásra épülő tréning, hiszen attól erősödik a figyelmük, hogy egy megadott tornasorban meg kell jegyezniük, honnan hova mennek, mit hányszor végeznek, mit mondanak hozzá, esetleg plusz eszközt is tartaniuk kell a figyelem jobb fókuszálása érdekében.

Természetesen ezeknek a gyermekeknek is ajánlom a játszóterezést, de csak a terápia mellett.

A szülőnek azt kell mérlegelnie, mivel tesz jobbat hosszú távon gyermekének?
Ha a pillanatnyi feszültségmentes időszak mellett dönt, vagy felvállalja a konfliktust a gyermek érdekében, hogy hamar megügyesedjen, később problémamentes gyermekké váljon.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2829 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x