Legyen szép fényes és dús hajkoronád
Címlap / Szépség-Egészség / Legyen szép fényes és dús hajkoronád

Lévai Andrea

Legyen szép fényes és dús hajkoronád

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Imádjuk a napsütést, a strandot, tengerpartot... Egy valami nem kedveli a tűző napot, és az a hajunk. Nyár végére Te is azt látod, hogy a hajad látványosan szárazabb, sprődebb, töredezett, fénytelen? Bizony a napfény hamar tönkrevágja a hajkoronád, ami a nőknek az egyik legfontosabb vonzereje. Egy szép haj, gyönyörű keretet ad az arcnak. Olvass tovább, és fogadd meg jó tanácsaim, hogy szeptemberre ne veszíts vonzerődből, és sugárzóan szép, fényes, dús hajad legyen. 

Ha már most nem vagy elégedett a hajaddal, akkor főleg tarts velem, néhány étkezési és hajápolási szokással sokat javíthatsz a hajad minőségén.

Legyen szép fényes és dús hajkoronád, akár az oroszlán sörénye!


A nyári napsütés nem vágja tönkre a hajad, ha megfogadod a jó tanácsaim.

A szép haj olyan akár a virág, meghálálja a gondoskodást, és napról-napra szebb lesz.
Ha a nyári napsütéstől száraz, fénytelen szokott lenni a hajad nyár végére, akkor most nem lesz, ha betartasz néhány fontos hajvédő szabályt. Ha nem vagy elégedett a hajaddal, akkor is érdemes velem tartanod, mert elmondom mitől lesz szép, fényes és egészséges a hajad.


Egyél okosan, hogy szép és erős legyen a hajad!

Bizony, okos étrenddel befolyásolhatod hajad minőségét. A tápanyaghiány (például E-vitamin hiány) gyors őszüléshez és kopaszodáshoz is vezethet, így fontos, milyen ételeket fogyasztasz.
A haj fő alkotórésze a keratin. Ez a szaruszerű anyag túlnyomórészt a sejt alapanyagát adó fehérjéből épül fel. A fehérjedús táplálkozás tehát nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a hajad erős, szép, dús legyen.

Andió étrend javaslat, az egészséges hajkoronáért:

• Növényi fehérjék fogyasztása – burgonya, gabonafélék, szója.
• A réz javítja a haj szerkezetét, hiányában a haj töredezik. A teljes kiőrlésű termékek, a hüvelyesek, a dió, a mogyoró, az aszalt gyümölcsök és az élesztő tartalmaz sok rezet.
• A cink sok enzimet aktivál, így jó hatással van a bőrre, a hajra és a körömre is. Sok cinket tartalmaz a friss osztriga, a hús, a tojás és a sajt.

A köles

Kiderült, hogy a köles rengeteg olyan anyagot tartalmaz, ami segít a hajhullás leküzdésében.
Az egyetlen gabona, amiben teljes értékű fehérje található. Lúgos kémhatású. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ezek közül szépségápolás szempontjából a szilícium fontos. Telítetlen zsírsavakban is gazdag. Persze türelemre van szükség, időbe telik, míg a hajnövekedést serkentő hatásának látható eredménye lesz.


 
Gyors mákos köles-sütemény

Hozzávalók: 1 csésze köles, 3 csésze víz, 2 alma, 15 dkg darált mák, 1 csipet fahéj, nyírfacukor (mazsola)
Az összes hozzávalót (az alma kivételével) egy kisebb tepsibe tesszük, és jól összekeverjük. A tetejére ráreszeljük az egész almát (mindenestől). Betesszük a sütőbe, kb. 40 percre. Hagyod kihűlni, amíg megkeményedik annyira, hogy jól vágható lesz. Egyszerű és nagyon finom!



Ne ronts a hajad helyzetén, ne használj semmilyen bolti vegyszeres hajkészítményt.

A nyári napsütés, a szokásosnál jobban megviselheti hajkoronád, így ilyenkor fokozott védelmet igényel fejbőröd. Ha egyébként is gyenge a hajad és még kevés is (fokozott hajhullás is jelentkezett), akkor főleg ne terheld vegyi hajkészítményekkel.

A hajfestés, a különböző hajápolási készítmények (balzsam, zselé, lakk) hajszárítás, napsugárzás, és a környezetszennyezés egyaránt szárítják a hajat és a fejbőrt. A fejbőr korpásodhat, a száraz haj gyakran hullani is kezd.

Csinálj egyszerűen és gyorsan sampont, hajhabot, hajlakkot, hajpakolást, amik ápolják és védik a hajad, vegyszermentesen.

Tojássampon

Hosszú, normál hajra:

2 egész tojás, 1 nagy citrom leve, illóolaj

Hosszú, zsíros hajra:
2 tojássárgája, 1 nagy citrom leve, teafa illóolaj


 

A két egész tojást elkevered a citrom levével, tetszőleges illóolajat csepegtetsz bele. A tojás táplálja a hajat, a citromlé tökéletesen oldja a zsírt, az illóolaj – ápoló és antibakteriális hatásán kívül – elveszi a tojás szagát. Illóolaj ajánlatom lásd lejjebb.

Hogyan használd? Száraz hajra viszed fel apránként a tojássampont, vagy belenyomod a hajad a műanyag tálba, amiben a keverék van. Jó alaposan (fontos, különben koszos marad a hajad) átdörzsölöd a hajad, és a fejbőröd is átmasszírozod. Kb. 5-8 perc hatóidő után sima vízzel kimosod a hajad.

Fontos!

Amennyiben zsírosodásra hajlamos a hajad, akkor a legjobb először megmosni a tojás sárgájával, majd a felvert fehérjével a hajad.

Erősítsd, szépítsd a hajad illóolajjal!

Csak csepegtesd a megszokott samponodba vagy a fenti házi samponba:

• töredezett hajra: narancs, rozmaring illóolaj
• zsíros hajra: teafa illóolaj, citromfű, a ylang-ylang, rozmaring illóolaj
• korpás hajra: rozmaring, levendula illóolaj
• hajhullásra, kopaszodásra: levendula, rozmaring illóolaj
• száraz hajra: levendula, geránium illóolaj
• szőke hajra: citrom illóolaj
• barnás hajra: rozmaring vagy rózsafa illóolaj
• vöröses hajra: narancs illóolaj


 
Szódabikarbónás sampon

Hozzávalók: 1 db tojás , fél citrom leve, fél kiskanál szódabikarbóna, tetszőleges illóolaj
A tojást jól elkevered a citromlével, cseppentesz bele 2-3 csepp illóolajat, majd hozzáadod a szódabikarbónát és jól felvered. Kemény állagú habot kapsz, amit könnyen fel lehet vinni a hajra. Öblítsd le a hajad jó alaposan. Utolsó mozzanatként ecetes/citromos öblítés javasolt. (liter víz+1 evőkanál ecet+illóolaj)

Hajmosás utolsó mozzanata

Hajmosás alkalmával az utolsó mozzanatként öblíts langyos, ecetes - illóolajos vízzel. Kb. 1 literhez 1-2 csepp illóolajat adagolj (pl.citrom, ylang-ylang használatával késleltetheted a zsírosodást), valamint 1 dl (alma)ecetet. Az ecettől szép fényes lesz a hajad és eltávolítja az esetleges samponmaradványokat is.

Házi hajhab

Használj házi készítésű hajhabot, frizurád rögzítésére. Elkészítése: 1 tojás fehérjét verd fel habnak, dolgozd bele az enyhén vizes hajadba.

Hajlakk, házilag

250 ml vízbe 4 evőkanál frissen facsart citromlét teszel, és addig főzöd, míg a víz fele elfő. (kb 10 perc). Kihűlés után szórófejes flakonba öntöd.
Extra tipp: csepegtess illóolajat is hozzá. Száraz hajra alkalmazd a citromos házi lakkot.


Egyszerű ám szuperhatékony hajdúsítás - otthon – kényelmesen - ricinusolajjal

A ricinusolaj az egyik legolcsóbb és leghatásosabb hajnövesztő olaj. A ricinusolaj segít, hogy hajad egészséges növekedésnek induljon és vastagodjanak a hajszálak.

Hogyan használd a ricinust a hajhullás megelőzésére, hajdúsításra?

Ujjbeggyel dörzsöld a hajtövedbe és fejbőrbe az olajat. Borítsd be hajad műanyag sapkával vagy meleg törülközővel. Hagyd rajta legalább 15-20 percig, de egész éjszakán keresztül is maradhat. Ezt követően samponnal mosd meg a hajad. 6-8 héten keresztül, hetente 1 alkalommal alkalmazd.
Mivel a ricinus sűrű olaj, hígításra keverhető hozzá más olaj (pl. szőlőmag).
A ricinusolaj alkalmas szempilla erősítésére (fültisztító pálcikával kell felvinni, lefekvés előtt) is. Sőt, a ricinusolaj remekül halványítja a szem alatti sötét karikákat is.

Július 14. (kedd) éjfélig 100 ml ricinusolaj rendelése esetén,30 ml-t ajándékba adunk!
A 30 ml -s mennyiséget 5-6 hétig tudod használni szempillád, szemed alatti sötét karikák, szemráncok halványítására és hajerősítésre, napi használat esetén.

Kattints ide>> 
és használd ezt a kupont a +30ml ajándékért RIC15H

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9382 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x