Gyilkos étrendek az egészség nevében
Címlap / Szépség-Egészség / Gyilkos étrendek az egészség nevében

Gyilkos étrendek az egészség nevében

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Bizonyára ti is jól ismeretek általános hatodikból a táplálkozási piramist. Alul a kenyér, rizs, gabonafélék, ez az alapja, tehát ezek szerint ezekből fogyasszunk a legtöbbet, következő szinten gyümölcsök, zöldségek, harmadik szinten a tejtermékek, húsok és a tetején pedig a cukrok, zsírok olajok, melyek fogyasztását ajánlatos kerülni. Ez egy fehérjetípust biztos hazavág, de a szénhidrát típusnak sem 100%, hogy megfelel. 

Az emberek nem egyformák!

Ahogy a magasságunk, a bőrünk színe, a szemünk, a hajunk, az arcformánk, ugyanúgy az anyagcserénk is különbözik egymástól. Nem lehet mindenkire ráhúzni ugyanazt a sablont. Ezért nem elég, ha csak számolgatod a kalóriákat, mert ha nem az anyagcseretípusodnak nem megfelelően kajálsz, akkor nem hogy fogyni nem fogsz, de meg is betegedhetsz!

Igen, ha valaki csökkenti az energiabevitelt, akkor fogyni fog egy darabig. Azonban a fogyás megáll, és hiába eszel még kevesebbet, vagy edzel még többet, az anyagcseréd tiltakozni fog és jönnek a falási rohamok, ami miatt pont azokat az ételeket fogod magadba tömni, amik a hormontípusod szerint a legjobban hizlalnak. Vagyis jobb, ha abbahagyod a kalóriaszámlálgatást, mert nagyjából egyenlő a nullával, ha a súlyvesztés a célod.

Akkor mit tegyek?

Tudd meg először is, hogy milyen típusú az anyagcseréd!
Ha fehérjetípus vagy, egyél sok zsírban, fehérjében gazdag ételt, napi háromszor, kiadósan, kevés zöldséggel, melyekből szénhidrátot nyerhetsz és mozogj. Ha szénhidráttípus vagy, egyél sok zöldséget, gyümölcsöt kevés sovány hússal, napi ötször keveset és persze mozogj te is. Egyensúlyi típusként arra kell figyelned, hogy egyenlő arányban vigyél be a szervezetedbe szénhidrátot és zsírt. Normális adagokat egyél, a napi 3-4 étkezés elég számodra. A mozgásról te se feledkezz meg.


 

Ennyire egyszerű?

Jó lenne, de sajnos nem. Az anyagcseretípus egy dolog. Vagy zsírból nyersz energiát és akkor abból kell többet bevinned a szervezetedbe vagy szénhidrátból és akkor azt kell nagyobb mennyiségben fogyasztanod. Esetleg egyensúlyi, ahogy a neve is mutatja, neked a két energiaforrás egyenlő bevitelére kell törekedned.
  • Előfordulhat, hogy szénhidráttípusba tartozol, de nem ehetsz gyümölcsöt, mert a hormontípusod pajzsmirigy.
  • Vagy fehérjetípus vagy, de kerülnöd kell a belsőségeket, mert mellékvese típus vagy.
  • Sőt, azoknak a nőknek, akiknek a petefészek a fő hormontermelőjük, a csípős, fűszeres ételeket is kerülniük kell.

    Ráadásul pont ezeket kívánjuk a legjobban, amik a legártalmasabbak nekünk. Ezért kell odafigyelned a táplálkozásodra. Itt nem csak az esztétikáról van szó, hogy hogyan festesz bikiniben vagy van-e narancsbőröd vagy sem, hanem egy élet kérdése is lehet ez. Komolyan! Ha pont azokat eszed, amik a legártalmasabbak a típusodnak, akkor csúnya kis anyagcserebetegségeket szedhetsz össze.
Tovább árnyalhatja még a vércsoportod is 

Például a B vércsoportú emberek anyagcseréje akár alkalmas is lehetne alapvetően a tej fogyasztására, fehérjetípusként. De lehet, hogy egyénileg érzékeny rá és akkor meg mégsem.

Vagy ott a kávé. Mennyien szeretik! El sem tudják képzelni a reggelt nélküle, de akár napi 2-3 csészével is fogyasztanak. Bizony a koffein beindítja a pajzsmirigyet, így esélyes, hogy aki kávéfüggő, annak már van egy kicsi pajzsmirigyalulműködése. Ezért is kívánja a koffein stimuláló hatását.

Egyik ügyfelem például fehérjetípus, petefészek hormontípussal. Ő aztán tényleg megengedhetné magának, hogy kávézzon néha, azonban a szeme se rebbenne, ha bejelentenék, hogy kávét most már csak nemzeti kávé boltban lehet kapni. Abszolút nem kívánja, mert nem ilyen a hormonális beállítottsága. Bezzeg a jó tejfölös, csípős marhagulyást enné non-stop, de a petefészek hormontípusa miatt neki meg pont azt kerülnie kell.

Összetett dolog ez az egészséges táplálkozás, nem lehet a világ mind a 7 milliárd emberére ráhúzni ugyanazt a táplálkozási piramist, de legtöbbször még egy országéra sem.

Látogass el honlapomra és az ingyenesen kitölthető tesztből megtudhatod, hogy a te anyagcseréd típusú lehet. Személyre szabottan is megkaphatod, hogy miket egyél, és miket kerülj, hogy egészséged megmaradjon, és ne betegedj meg.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.bocsiviki_banner

 
 
[ 10904 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x