Azzal ijesztgetnek, hogy pikkelysömörös vagyok!
Címlap / Szépség-Egészség / Azzal ijesztgetnek, hogy pikkelysömörös vagyok!

Azzal ijesztgetnek, hogy pikkelysömörös vagyok!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Fejbőrhámlás, viszketés, sebek, hajhullás. Ezeket a tüneteket kénytelen elszenvedni az, aki ebben az akár kellemetlenné váló örökölhető genetikai rendellenességben szenved. Elsődleges megjelenési területe a fejbőrön, a hajas fejbőr kezdete, szemöldök, szemöldökök között, fülben fül mögött. Emellett testszerte jelentkezhet.  

Ha ezek közül bármelyik ponton rendszeresen jelentkezik nálad kipirosodás és/vagy hámlás, akkor nagy az esélye, hogy ezzel a problémával rendelkezel. A tünetetek megjelenhetnek a körmökön is, akár a köröm sorvadásával, vagy pontszerű behúzódásokkal.

Nagyon sokan sok mindent kipróbálunk és néhány készítmény ezek közül valamennyire segít is, ám gyógyszer vagy készítmény sajnos nincs, ami nyomtalanul meg tudná szüntetni a problémát. A fejbőr rendellenes és gyors hámlása akár már közvetlenül hajmosás után is jelentkezhet, kellemetlenné téve a hétköznapokat. A hiedelmekkel ellentétben ez a bőrprobléma NEM fertőző.

A tünetek erőssége személyenként eltérő. Lehet akár egy életen át tartó pár milliméter átmérőjű terület, extrém esetben egész testet érintő kiterjedt elváltozás, ez nagyban függ az életviteli sajátosságoktól (táplálkozás, immunrendszeri eltérések, stressz állapot). Hegesedéssel gyógyul, így akár kialakulhat hajhiányos fejbőrterület is.

 

A felgyorsult sejtelhalás (parakeratózis) következtében a fejbőr sajnos képes elvékonyodni, érzékennyé válni, ebben az állapotban könnyen alakulhatnak ki vérző sebek is.
Tünetmentes állapotra visszaszorítani lehetséges, aminek függvénye a tünetek erőssége és kiterjedése. Célzott kezeléssel és minimális változtatásokkal tünetmentesen is tartható.
Ami biztosan elmondható, hogy a korpásodás elleni samponok ezt, összetételük miatt (nem erre a problémára való) és eltérő hatóanyagtartalmuk miatt képtelenek lesznek megoldani. A fejbőr vizsgálat során, felmérhető az állapot, ami után személyre szabva a terápia hatáserősségét, hatékonyan, kellemes eredmény érhető el. Csatlakozzon az elégedett vendégeink köréhez, és számoljon le a kellemetlen tüneteivel!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4713 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x