Vigyázz a banyapúppal
Címlap / Szépség-Egészség / Vigyázz a banyapúppal

Vigyázz a banyapúppal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

Van aki zsírpúpnak, mások banyapúpnak, de van aki özvegypúpnak ismeri azt a - nyak hátsó részén kialakuló - púpot, ami eleinte csak zavaró, később fájdalmas is lehet. Eltüntetni nem egyszerű, jobb, megelőzni. Hívjuk bárhogy, kellemetlen, és legjobb mihamarabb megszabadulni tőle. De hogyan?  

Nem te veszed észre


Az a baj a banyapúppal (mi így fogjuk hívni, mert ha özvegypúpnak hívnánk, akkor a felületes olvasó azt fogja gondolni, hogy csak özvegyasszonyoknál alakulhat ki, a zsírpúp pedig a legvisszataszítóbb megfogalmazás amit valaha valamire olvastunk), hogy nem te fogod észrevenni, hanem valaki aki mögötted áll. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy aki a hátad mögött állva, azt veszi észre, hogy egy csúnya púp van a nyakadon, az legtöbbször nem fog neked szólni: vagy azért mert úgy gondolja, te már tudod, vagy pedig azért, mert cikinek érzi megtapogatni, nyomkodni, és elmondani neked. Ha sokáig nem veszed észre, nem foglalkozol vele, először fájdalmat, majd később akár szédülést is okozhat.Mitől lesz banyapúpod?


A banyapúp közvetlen a nyak alatt levő, puha púpocska, nagyjából tenyérnyi méretű. Legtöbbször a rossz tartás miatt alakul ki, nagyon ritkán pedig utalhat érelmeszesedésre. Amikor kialakul, az történik, hogy a rossz tartásod miatt ott felszaporodik a kötőszövet, és az izomzat. A banyapúp legtöbbször komoly önértékelési problémákat okoz, mert tényleg rossz helyen van: ha valakinek van banyapúpja, igyekszik úgy viselni a haját, hogy az eltakarja, és a legritkább esetben tud olyan felsőt hordani, mely ott kivágott: mert ekkor nagyon látványos tud lenni a banyapúp.

Hogyan tűnik el?


Mielőtt nekiállnánk eltüntetni, érdemes egy pár mondattal kitérni a prevencióra is: a nyak ugyanis a teljes gerinc legnagyobb mozgásszabadsággal rendelkező része. Az egyetlen - de annál fontosabb feladata - a fej megtartása. Ez nem egyszerű, mert a fej, körülbelül 5-6 kilogramm. A nyakunk 7 csigolyából áll, ezek optimálisan egy harmonikus, előremutató ívet formálnak. Ha minden természetes helyzetében van, akkor nincs nyaki fájdalom, az ízületi felszínek terhelődése, az izomtónusok, és az összes szövet állapota, anyagcseréje optimális. Ha ez az állapot nem áll fenn, akkor előbb-utóbb banyapúpod lesz, ami masszázzsal, tornával először csökkenthető, majd eltüntethető.

A lelki okok 


A banyapúpot a "túl sok teher", a túlvállalás, illetve az is okozhatja, hogy úgy érezzük, sokkal nagyobb terhet viselünk a hátunkon, mint amennyit elbírnák.A púpban lerakódott zsír feloldódásával gyakran előbújnak olyan lelki dolgok is az életben, amelyeket ideje lehet feldolgozni, különben a probléma újra és újra visszatér majd. Ezért érdemes olyan szakembert találni, aki holisztikusan közelíti meg a problémát, nem csak egy oldalról.  

Ha felfedezted magadon, hogy banyapúpod van, ne habozz, fordulj szakemberhez!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 70912 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x