5 dolog, amire figyelj, ha irodában dolgozol
Címlap / Szépség-Egészség / 5 dolog, amire figyelj, ha irodában dolgozol

5 dolog, amire figyelj, ha irodában dolgozol

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Vannak olyan listák, melyeket minden évben többször el kellene olvasnod ahhoz, hogy jobban érezd magad a munkahelyeden. Összeszedtünk neked, most 5 pontot, és mivel nem egy női glammagazin vagyunk, sokkal fontosabb dolgokat mondunk neked, mint azt, hogyan tudod kivédeni a fúria kolléganődet, vagy hogyan hívd fel magadra a figyelmet, vagy így juss be a főnökhöz. Mi azt mondjuk meg, mi az az 5 dolog, amire mindenképpen figyelj az irodában, ha egészséges akarsz maradni.  

1: Ülj helyesen!

Lehet, hogy pontosan olyan vagy mint én? Amikor ezeket a sorokat írom, egy széken ülök, a jobb lábam be van húzva a szék alá, a bal pedig fent a széken, szinte rajta ülök. Kicsit előredőlve írok, és a monitor sincs túl messze tőlem, a gerincem pedig S alakban hajlik. Te hogy ülsz ebben a pillanatban? Elmondjuk, hogyan kellene. Úgy ülünk helyesen, ha a törzsünk és a combunk, valamint a combunk és a lábszárunk 90 fokos szöget zár be egymással. Ebben az esetben a talpadnak pontosan le kellene érnie a földre: mintha állnál. Ha nem így ülsz, akkor rosszul ülsz. Próbálj meg helyesen ülni a gerinced hálás lesz.


2: Kávé, kávé, energiaital, kávé, víz, kávé?

Hiába áltatod magad avval, hogy ez egy ilyen időszak, és a jövő héten már nem lesz beteg/szabadságon/betegszabadságon/a kollégád, kolléganőd, és semmilyen leadási határidő sem fenyeget, ez nem lesz így. Pontosan ugyanolyan húzós lesz a jövő hét is, ezért, most, azonnal szokj le a fenti ivósorról. Nem csak azért mert ennyi kávé, koffein, egészségtelen, és kontraproduktív is lehet, hanem mert túlpörgeted, és dehidratálod magad, ráadásul kapkodsz is. Most azonnal állj fel a géptől, szerez egy pohár vizet (körülbelül fél litert) és lassan (laaasssssaaaaannnn) kortyolgasd el: ezzel hidratálod a szervezetedet.

3: Aranyér, visszér... tégy ellenük.

A jó hírrel kezdjük: már nem kell cigizned ahhoz, hogy óránként 5 percre felállj a géptől. Ma, már jogszabályban meghatározzák, hogy az ülőmunkát végzőknek, óránként 10 percre fel kell állniuk. Ez nem azért van, hogy ha a cigisek kevesebbet dolgoznak, Te, aki nem dohányzol, ugyanannyit dolgozz, ugyanazért a pénzért, hanem – többek között - azért mert a sok ülés okozhat visszeret, és akár aranyeret is. Ebből az aranyér a rosszabb, mert ha ülsz és folyamatosan viszket a feneked (ez az első jel), van kitüremkedés a végbelednél (második jel), és esetleg vérzik is (harmadik) az nem csak kellemetlen, hanem lehet aranyér, melyet az ülés miatt szereztél. Arról nem is beszélünk, hogy a szuper kis cipőd, vagy a fura lábtartásod miatt már most apró visszerek vannak a lábadon: igaz?


4: Rendszer! Az étkezésben is

Minden irodában van olyan kolléganő aki mindent időbeosztás alapján tesz. Biztos, hogy nálatok is van valaki, akiről tudod, hogy 9 körül pisil, 10 kor enni fog valamit mert tízóraizik, 12-től 13 óráig ebédel, naponta 4-5 ször feltölti az ásványvizes palackot, és 5-10 percenként kortyol, ami miatt elmegy még párszor pisilni, és emellett még óránként néhány percre feláll a gép elől, és esetleg kinyújtózkodik? Miközben te görnyedsz a gépnél, és 3-4 kávés pohárral küzdesz az asztalon a helyért, és nem is voltál inni reggel óta? Nos, az a baj, hogy te csinálod rosszul, és ő jól. Értjük, hogy Te vagy a munka hőse, a sztahanovista élmunkás, és hogy te ezt egyszerűen nem engedheted meg magadnak: neked néha „enni sincs” időd, de ezt felejtsd el. Ha máshogy nem megy, haverkodj vele össze, és csinálj mindent vele egyszerre. Ha őt ezért nem szólják meg, téged sem fognak.

5: Figyelj oda minden apróságra

Ha a monitorod körülbelül karnyújtásnyira van tőled, és nem 6 pontos betűvel írod a szerződést, akkor nem kell előrehajolnod, hogy lásd, mit írtál, így nem leszel görnyedt. De ez csak egy tipp az ezerből: ne essen fény a monitorodra, mert nehezebben látod, hunyorogni fogsz. Ne állítsd be a lehető legerősebb kontrasztra, mert kiég a retinád. Ha lehet, ne ülj a légkondi alá, se pedig a kinyitott ablakhoz, főleg ne télen. Millió apróság, amelyikre ha odafigyelsz, akkor sokkal jobban fogod magad érezni az irodában. Ha már ott töltöd a fél életedet.
Ha pedig mégis fáj, vagy gond van: hívj minket, akár a saját irodai ülőhelyeden is megmasszírozunk.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11938 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x