Szexi-e a kiálló fogacska?
Címlap / Szépség-Egészség / Szexi-e a kiálló fogacska?

Dr. Bakos Anikó

Szexi-e a kiálló fogacska?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Szexepil, azaz szexuális vonzerő olyan sajátosság, amely az ember egyéni tulajdonságából fakad, s vonzóan hat az ellenkező neműek körében. Szexi lehet egy anyajegy az arcon, foghíj a felső, elülső fogak között, de szexi lehet egy kiálló szemfog is. Előfordul azonban, hogy viselőjét zavarja az adott "szépséghiba", és inkább szabadulna a mások által szexepilként aposztrofált tulajdonságától. Van, hogy nemcsak külsőleg, hanem funkciója tekintetében zavarja az illetőt az adott hiányossága, hibája, pl. egy kiálló fog. 

A kiálló fog problematikája leggyakrabban a szemfogak esetében merül fel. Gyakori, hogy a fogorvost a páciens azzal keresi meg, hogy esztétikailag zavarja kiálló szemfoga, s ennek korrigálására kéri a fogorvos segítségét. A túl nagy vagy rendellenes helyzetű szemfog azonban nemcsak esztétikailag, de kényelmi szempontból is zavaró lehet, főképp, ha hegyes végződéssel is bír. Szemfoggal kapcsolatban előforduló leggyakoribb rendellenesség a szemfog fogsoron kívül állása, vagy bár a sorban helyezkedik el, de torlódik. Cikkünkben sorra vesszük a rendellenes helyzetű szemfog kezelési lehetőségeit.

A szemfog fogsor ívéhez képesti eltérésének fokától függően a kezelési lehetőségek a polírozástól a korona készítéséig terjedhetnek.

A fogsoron kívül álló, vagy sorban torlódó szemfogak esetében a fogsor esztétikájának visszaállításában a fogszabályozás segíthet leginkább. A fogszabályozás hosszadalmas folyamat, előnye viszont, hogy nem jár foganyag veszteséggel, nincs szükség a fog csiszolására. A fogak elhelyezkedésének korrigálására máig a legtartósabb eredményt a fogszabályozó kezelés nyújt, esztétikus és funkcióképes lehetőség a páciens számára.


Megoldást jelenthet továbbá a fog un. kontúrozása. Ez a kiálló szemfog újraformálását jelenti. A fogorvos visszacsiszol a fog felszínéből, majd kompozit tömőanyaggal építi fel a fogat a kívánt formára.

Rendellenes állású szemfog korrekciója történhet még kerámia vagy direkt héjjal való lefedéssel. A kerámia és direkt héjak alkalmazása kedvelt fogászati eljárás napjainkban, mert előnye, hogy nagyon kevés fogállomány eltávolítással járnak, ugyanakkor nagyon szép lesz tőle a fog és tartós megoldást jelentenek. A direkt héj fogorvos által készített speciális rétegezési technika „tömőanyag-családok” alkalmazásával. Előnye a kerámia héjakkal szemben, hogy egy alkalommal „felhelyezhetők”, nincs szükség lenyomatvételre, kevésbé sérülékenyek, mint a kerámiahéjak, elkészítésük olcsóbb. Kerámia héj felhelyezése előtt is le kell csiszolni a fogzománcot, majd ezután történik a lenyomatvétel, s végül az elkészült héj speciális ragasztóanyaggal történő felhelyezése.

Legvégső esetben szóba jöhet a kiálló szemfog koronázása. Korona esetében is szükséges a fog visszacsiszolása, mitöbb nagy arányban, a fogat érintő egészséges foganyag veszteség tehát nagy hátránya a korona alkalmazásának, különösen, ha több fog is érintett a korona felhelyezésében.

Nem mindenki születik hibátlan fogsorral, azonban mindenki számára adott a lehetőség, hogy olyan fogsora legyen, amilyenre vágyik. Ha elégedetlenek vagyunk egy vagy több fogunk formájával, elhelyezkedésével, kérdezzük meg fogorvosunkat, hogy milyen lehetőségek jöhetnek szóba esetünkben az adott hiba orvoslására. Nem csak a hibátlan fogsor az egyedül elfogadott, nem csak a hófehér, szabályos fogazat a szexi, napjainkban mind több sztár pl. szándékosan készíttet rést elülső fogai közé vagy csiszoltatja a normától eltérő formájúra fogát, hogy egyedibbé, vonzóbbá varázsolja mosolyát. Mosolytervezés>>>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11471 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x