Hogyan szabadulhatunk meg a menses okozta fájdalomtól?
Címlap / Szépség-Egészség / Hogyan szabadulhatunk meg a menses okozta fájdalomtól?

Hogyan szabadulhatunk meg a menses okozta fájdalomtól?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Fájdalmas menstruáció tünetével fordult hozzám a héten egy édesanya. Gyakori jelenség ez, minden második-harmadik nő panaszkodik alhasi fájdalmai, görcsös menstruációja miatt. Vendégem deréktáji, kismedencei fájdalmakról számolt be. A fájdalomhoz enyhe hasmenés is társult. Gyakori kísérő jelenség a migrén, ez az ő esetében is megjelent.  

Miután orvosi vizsgálattal kizártuk a szervi elváltozást, hormonális problémát, vagy az endometriózis lehetőségét, egy hat kezelésből álló shiatsu kúrát javasoltam neki. A kezelés során olyan meridiánokat érintettem, melyek szoros összeköttetésben állnak a méhvel, és a petefészkekkel. A kezelés során régi, elnyomott traumák is felszínre kerültek.

A fent említett hölgy esetében az előzetes állapotfelmérés során kiderült, hogy hétköznapjai során konfliktusba került a külső követelményekkel és saját, belső igényeivel. Az anyasággal járó feladatainak ellátása, a feleség, háziasszony szerep, mely a kisgyermekes lét része, s annak rutinszerű, gyakran örömtelen feladatai, szembefordultak szenvedélyes, kreatív női egyéniségével.

Vágyott arra az én-időre, melyet sok nő nem, vagy csak igen szűk keretek között ad meg önmagának. Érezte, hogy ezt az időt lelke megújítására, és a pihenésre kellene fordítania, ám ezt, hozott mintáihoz való öntudatlan ragaszkodása miatt nem engedte meg magának. Szinte tehetetlenül figyelte, amint egyre növekvő fáradtsága érdektelenné laposítja egykor tüzes egyéniségét.

A régi időkben, mikor egy nő fölé kerekedett a fáradtsága, és teste, lelke pihenésre vágyott, a gyermeke gondozását átvették tőle az idősebb asszonyok, kik a szűk család, vagy a tágabb közösség tagjai voltak. Az anya segítőkre lelt, ilyenkor önmagát, testét-lelkét is erősítő magányba vonulhatott, ahol hanyatló erejére újra rátalálhatott. A bennszülött nők még ma is tudják ezt a titkot. Tudják, hogy a magány segít hozzáférni elzárt részeikhez, és nemcsak a menstruáció, hanem az egész élet lényegesen könnyebbé válik az egyedül megélt csendességben. Tudják, hogy nem foszthatják ki életüket, szükség van örömre. S ha nem követik saját ciklusukat, mert hosszú ideig gondoznak másokat, az ő életritmusuk szerint, annak bizony ára van.


A bennszülöttek elkülönített helye a Vörös Sátor. De bárkinek lehet ilyen titkos helye, egy terebélyes fa árnyékában, az erdőben, vagy akár a folyó partján, esetleg elméje palotájában. Fontos, hogy időről időre meglátogassuk és gondozzuk rejtekhelyünket!

A női ciklus gyakran követi a Hold fázisait, így gyakran éppen teliholdkor erősödik fel a női intuíció, ekkor válik könnyebbé a belső lényünkkel való párbeszéd is. Ráláthatunk kapcsolatainkra, családi életünkre, gyermekeinkre. Ennek eszköze lehet a meditáció, úszás, festés, éneklés, dobolás, tánc. Lényeg, hogy mindez örömmel végzett, belső központunkba vezető, egyszerű tevékenység legyen.

 
 
A shiatsu kezelés is ilyen! Kezelés közben tested minden apró részlete tudatosodik elmédben, egyúttal mély, meditatív állapotba kerülsz. Ebben a paraszimpatikus állapotban a test könnyedén befogadja a tápláló, gyógyító érintéseket, és a szervezet öngyógyító mechanizmusa is bekapcsol. Az akupresszúrás pontok pedig hatékonyan enyhítik a fájdalmakat, köztük a menstruációs panaszokat is. Szervezeted a finom érintések hatására regenerálódni kezd. Lényed örömtelivé válik, és erődbe emel. Tégy egy próbát!Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 17535 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x