Veszélyes fogamzásgátlási módok
Címlap / Te+Én+Szex / Veszélyes fogamzásgátlási módok

Veszélyes fogamzásgátlási módok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-21

Érdemes elgondolkodnunk azon, hogyan is működik a női test, miután elindul az a hormonális ciklus, mely alkalmassá teszi a gyermekszülésre. A peteérését megelőzi az a folyamat, ami hormonálisan előkészíti azt. Mit tudunk akár mi nők erről? Pedig velünk történik! 

Peteérés
A peteérés idején a megtermékenyülésre várva működnek a hormonok. Amennyiben az elmarad, a megnövekedett nyálkahártya a menstruáció formájában távozik a szervezetből. Ezután következik az újabb peteérést előkészítő fázis. Ennek a négy fázisú ciklusnak megfigyelhető az a finom, ámde mégis jelentőségteljes lelki működési megfelelője, melyet felismerve tudunk változtatni nehézségeinken.

Hangulati hullámvölgyek 
Követhető az a hangulati, és viselkedésbeli változás, amely az egyes fázisokat kíséri. A peteérés előtti időben a kíváncsi, nyitottá váló, udvarlást igénylő, az előjátékra, pettingre nagyobb hangsúlyt fektető hangulat jellemző. Amikor a peteérés történik, megnő a szexuális vonzódás, vonzerő mértéke, nagyobb a késztetés a szerelmeskedésre. Ha elmarad a megtermékenyülés, és beindul a következő fázis, feszültebbé, ingerlékenyebbé válva a szex terén is csökken az aktivitás. A menses előtti napokon ez kifejezetten felfokozódhat, olyannyira, hogy a környezet már nehezen viseli. (Ilyenkor szokták megjegyezni, hogy menstruálni fogsz drágám, annyira hisztis vagy! Mire a reakció az a következő: Te egy ronda undok, érzéketlen fráter vagy, nem értesz  meg engem...)

Amikor aztán túljut a nő a menses napjain, kezdődik az újabb csábítás, eltűnik az ingerültség,  felváltja a „szeretnék odabújni hozzád” hangulat.
Történhet persze egészen enyhe hullámzással is, meg nagykitérésekkel is, mindenki ismerheti magát annyira, hogy tudja, milyennek tartja őt a környezete.

HarmoNet tipp: Istenem, csak megjöjjön! - Aggódás helyett itt a fogamzásgátlási biblia >>

Bogyók és bigyók
Fontos felismerni, hogy a fogamzásgátló szerek a négy fázis valamelyikében tartják a szervezetet, hogy ne történjen meg a megtermékenyülés. Így aztán a tartós szedés esetén az annak a fázisnak megfelelő hangulat is állandósul! 

Pszichés események

Nem nehéz belátni, hogy a női szervezet, amely eredetileg a ciklusos működésre van hangolva, ha „megállítják” pszichésen is „megáll”. Vannak egyéni érzékenységi küszöbök, de bizonyos idő eltelte után gyakran észlelhető, hogy „mellékhatásként” depresszív hangulat, a szex iránti érdeklődés drasztikus csökkenése figyelhető meg.

Amit nyerni lehet a réven, elvész a vámon. Nem kell félni a nem kívánt terhesség bekövetkeztétől, viszont eltűnik az a változékonyság, ami pedig a női természet egyik értékes ismérve! Az a tanácsom, hogy minden esetben mérlegelje ki- ki maga, az adott élethelyzetében milyen döntést hoz!

HarmoNet tipp: Természetes fogamzás, vagy fogamzásgátlás naptár módszerrel >>

Lehet, hogy a félelem a teherbe eséstől olyan szorongást okoz, amely meggátolja, hogy a sex örömteli történet legyen. Valódi probléma lenne, ha szembe kellene nézni a titkos kapcsolatok „gyümölcsével”, és tovább sorolhatnék számtalan komoly indokot, amely miatt a fogamzásgátló szedése javasolt. Viszont, ha valaki azt tapasztalja, hogy a kívánt védettségért cserébe elvesztette, a lelki képességét az örömre, változatosságra, hangulata nyomott, és nincs kedve a sexhez, nincs orgazmusa sem, okosan tenné, ha valamely más módszer választana a fogamzásgátlásra!

Veres Ilona Emma
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6869 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x