Legyőzte rettegését Lola, végre boldogan mosolyoghat!
Címlap / Szépség-Egészség / Legyőzte rettegését Lola, végre boldogan mosolyoghat!

Legyőzte rettegését Lola, végre boldogan mosolyoghat!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Sokan félnek a fogorvostól, és csak akkor látogatják meg, ha valami baj van. Lola azonban rendszeresen beül a fogorvosi székbe és ennek köszönhetően nemrég egy régi, komoly félelmétől i s megszabadult! 

Mindenkinek fontos a jó külső, de egy énekesnőnek szinte munkaköri kötelessége a tökéletes kinézet, amibe beletartozik a szép és ápolt fogsor is. Lola éppen ezért sosem hanyagolja el a féléves fogorvosi kontrollt.

- Félévente járok fogorvoshoz, ilyenkor alaposan átnézik a fogsorom, ha kell, eltávolítják a fogkövet és átpolírozzák a fogaimat is, amivel a napi fogápolási rutinnál sokkal alaposabban tudják megtisztítani a fogakat, még a felszíni elszíneződések is halványulnak a hatására. Bár nem voltak csúnyák a fogaim, minden reggel kávéval kezdem a napom, és néha megiszom egy pohár vörösbort is, ezek pedig mélyebb szinten színezik el a fogakat, így úgy döntöttem, fogfehérítést is kérek a legutóbbi kontroll után. Pedig nagyon féltem tőle. – mondta el az énekesnő, akinek iszonyú emlékei voltak egy korábbi beavatkozás miatt.

- 6-7 éve egyszer már csináltattam ilyet, de igazi rémálom lett a dologból. A fogorvosnál mintát vettek a fogsoromról, sínt készítettek és ebbe kellett otthon, esténként nekem kellett a sínbe kennem és felraknom. Egy hétig kellett volna csinálnom, de már a harmadik naptól kezdve iszonyú érzékennyé váltak a fogaim. Emlékszem, ősz volt, szeles idő, én pedig hiába voltam beöltözve, hiába húztam sálat a szám elé, mégis, minden egyes lélegzetvétellel fájdalom nyilallt belém, néhány nap múlva pedig már aludni sem tudtam miatta. Őszintén bevallom, iszonyú élmény volt, azt hittem, sosem szánom el magam ilyesmire. – árulta el Lola, aki jó ideje az Ezüstfény Klinika fogorvosához jár, és maximálisan megbízik benne, hiszen még sosem okozott neki csalódást.


Fotó: Heltai Eszter
 
Másfél óra mindent megváltoztat

- Nemrég, épp a féléves kontrollon említette az orvosom, Dr. Csillag Gergely, hogy most már sokkal kifinomultabb és kíméletesebb módszerrel, fájdalommentesen végzik a fogfehérítést. Úgy döntöttem, adok a dolognak még egy esélyt és bevallom, nem bántam meg! A kezelés előtt ugyanúgy átnézte a doktor úr a fogaimat, mint máskor, leszedte a fogkövet és átpolírozta is, hogy simább legyen a felületük. Ezután egy ínyvédő anyagot vittek fel, ami a kék fény hatására megszilárdul, így a fogínyemet nem irritálhatta a fehérítő anyag. Engem már ez is megnyugtatott, de ami utána jött, álmomban sem gondoltam volna! Maga a fogfehérítés egy órás volt, negyedóránként kentek fel új adagot a szerből a fogaimra. Az egész kezelés másfél órát vett igénybe és több árnyalattal lettek fehérebbek a fogaim. Sokkal praktikusabbnak tartom ezt a módszert, mint az otthoni megoldásokat, mert egyrészt csak egyszer van rá szükség, nem minden este, másrészt jóval hatékonyabb is a többinél. A kezelés utáni napokban csak arra kellett figyelnem, hogy ne egyek olyan ételeket, gyümölcsöket, amelyek erősen színezik a fogakat, például gránátalmát és természetesen erre az időre lemondtam a kávéról és más színes italokról is. Nem tudom, mikor megyek legközelebb fogfehérítésre, de ha úgy érzem, ismét szükségem lesz rá, csak ezt a módszert választom az Ezüstfény Klinikán! – jelentette ki mosolyogva Lola.

Különleges tanács alapján mos fogat

Lola tudja azt is, hogy savasabb ételek, gyümölcsök fogyasztása után legalább fél órát kell várni a fogmosással, máskülönben a dörzsölés károsítaná a fogzománcot. Nagymamája – aki felnevelte – ebben is adott egy jó tanácsot kisunokájának! – A nagymamám úgy tanította meg nekem, mikor mehetek fogat mosni, hogy azt mondta: amíg érzem az étel finom ízét a számban, ne rontsam el a fogkrémmel. Bizonyos idő után azonban a szánk íze megváltozik és ez azt jelenti, hogy mehetünk fogat mosni!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 15527 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x