A kullancs számos betegség hordozója
Címlap / Szépség-Egészség / A kullancs számos betegség hordozója

A kullancs számos betegség hordozója

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A kullancsok számos betegség hordozójaként jelentenek fenyegetést a szabadban tartózkodókra, kirándulókra. Magyarország erdős, ligetes területein a kullancsveszély az elmúlt években növekedett. A korábbi évek adataiból kiderül továbbá, hogy hazánkban is gyakoribbá vált a kertes házak udvarán történt kullancscsípés.  

A kullancsok számos betegség hordozójaként jelentenek fenyegetést a szabadban tartózkodókra, kirándulókra. Magyarország erdős, ligetes területein a kullancsveszély az elmúlt években növekedett. A korábbi évek adataiból kiderül továbbá, hogy hazánkban is gyakoribbá vált a kertes házak udvarán történt kullancscsípés.A kullancsok elleni védekezés esetében is a megelőzés a legjobb módszer. A megfelelően zárt ruházatban történő kirándulás, valamint a háziállatok védelme a legelső lépés a kullancsok által terjesztett betegségek kiküszöbölésére.


A kullancsok által terjesztett leggyakoribb betegségek közé tartozik a Lyme kór és az ún. kora tavaszi agyhártya- és agyvelőgyulladás (Früh Sommer Meningo-Enchephalitis, röviden FSME). A Lyme kór tekintetében jelenleg nem áll rendelkezésre megelőzési lehetőség, azonban az agyhártyagyulladás védőoltással megelőzhető.

A védőoltás csak akkor hatékony, ha megfelelő ellenanyagszint alakul ki az oltottak szervezetében. Nagyon fontos tehát az időben történő védekezés: azaz a kora tavaszi időszakban végzett vakcinálás.

Ne várja meg a kullancsokat, előzze meg a bajt: keresse fel háziorvosát és kérje tanácsát
a kullancsok által terjesztett agyhártyagyulladást (FSME) megelőzési lehetőségeiről!
Kullancsinfo
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2864 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x