Hányszor lehet egymás után fogat fehéríteni? 5 módszer...
Címlap / Szépség-Egészség / Hányszor lehet egymás után fogat fehéríteni? 5 módszer a hatékony fogfehérítésre

Dr. Bakos Anikó

Hányszor lehet egymás után fogat fehéríteni? 5 módszer a hatékony fogfehérítésre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Az életkor előrehaladtával szinte törvényszerűen bekövetkező egészségi állapot hanyatlás fogainkon is megmutatkozik. A fog szerkezetét érintő elváltozásokon túl a laikus számára is szemmel látható fogzománc elszíneződéséről ejtsünk most pár szót.  

Gyermekkorban a maradandó fogaink kibújása után elmondhatjuk, hogy fogsorunknak van egy természetes, egyéni színe, hófehér fogsorral senki nem születik. Ez az eredeti fogszín életmódtól függően kinél-kinél mikor színeződik el. A kávéfogyasztás, cigarettázás, a különböző ételfestékek több árnyalatot sötétíthetnek fogainkon. Ha ez az elszíneződés olyan mértéket ölt, ami már számunkra zavaró, vagy életkörülményeink, pl. munkakörünk megkívánja, hogy fogsorunk ápolt, fehér színű legyen, akkor szoktunk elgondolkodni a fogfehérítés lehetőségein.

A fogfehérítésnek több módszere ismert. A fogfehérítő hatóanyagot tartalmazó fogkrémektől sajnos nem várhatunk csodát, önmagukban nem állítják helyre egykönnyen az elsárgult fogak eredeti színét. Hosszú időn át tartó következetes alkalmazásukkal maximum egy árnyalatot tudunk világosítani fogfehérítős fogkrém használatával. Ha mindenféleképpen otthoni megoldást keresünk, ami eredményes is, az éjszaka használatos fogfehérítő sín jöhet szóba. Kissé kényelmetlen, de 100%-os hatékonyságú a végeredmény, s hatását is hosszabb ideig tartja meg. 4-6 színárnyalatot tudunk javítani fogainkon, s 1-3 évig fennálló hatást is elérhetünk, ha az előírásnak megfelelően alkalmazzuk. A lenyomatvétel után készített sín a fogív és fogak alakját követi, kényelmes, viselése nem jár fájdalommal. A sínbe helyezett speciális fogfehérítő anyagnak köszönhetően lesz fogunk újra tündöklő. Kúraszerűen kell hordani a sínt, a fogorvossal egyeztetett időintervallumnak megfelelően, egyénre szabottan.


Ha azonnali eredményre vágysz, a legjobb, ha fogorvosodra bízod maga. A rendelői fogfehérítésnek többféle módszere létezik, mint zselés, lézerfényes fogfehérítés, porcelánhéj alkalmazása stb. 8-10 színáranyalatnyi fehérítést garantál a géllel történő fogfehérítés, amikor a felkent zselét plazmaíves lámpával fixáljuk. Természetesen egyénre szabottan fogorvosunkkal beszéljük meg, esetünkben melyik technika ajánlott. Vannak, akik esetében a fogkő eltávolítása, majd a fogzománc polírozása elegendő ahhoz, hogy helyreálljon fogazatuk eredeti színe. Szintén más az eljárás, ha elhalt, gyökérkezelés miatt elszíneződött fogakról van szó, ez esetben un. belső fogfehérítés jöhet szóba. A kezelés során felnyitják az elhalt fogat, fehérítőszert helyeznek bele, majd ideiglenes töméssel lezárják. Ez egy többlépcsős folyamat, mely a végén végleges fedőtöméssel zárul.

A fogfehérítés a választott módszer tartósságától függően ismétlendő, ám sok esetben nincs szükség újabb eljárásra, csupán szinten tartó kezelés válik szükségesség, akár csupán 1-2 évenkénti gyakorisággal. Az otthon használt fogfehérítő sín esetében azonban jó tudni, hogy mindig hallgassunk fogorvosunkra és csak addig használjuk kúraszerűen a szerkezetet, ameddig azt előírja. A túlzásba vitt használat a fogzománc sérüléséhez, elvékonyodásához, így a fogak csontállományának romlásához vezethet; tudvalevő, hogy az oxidálószer nemcsak a fogfelszínt marja fel, hanem a fogzománcot is elvékonyítja.

Hatékony és szakszerű fogfehérítés csak a fogorvosunkkal való közreműködéssel valósítható meg. A fogfehérítés eredményének tartósságához azonban mi magunk is hozzájárulhatunk életmódunkkal. Tegyünk meg tehát minden tőlünk telhetőt! Rendelői fogfehérítés
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 13056 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x