Több férfit a jógatermekbe (is)!
Címlap / Szépség-Egészség / Több férfit a jógatermekbe (is)!

Több férfit a jógatermekbe (is)!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Még a mai napig áll az a tévhit, hogy a jóga az valami lányos dolog, és egy valamire való pasi esetleg futni megy, de inkább gyúrjon. Börtönben is tartok jógaórákat, és az első alkalmasak ott is, csakúgy, mint egy-egy baráti beszélgetés kapcsán megjegyzik, hogy rendben van, hogy jóga, de utána azért csináljunk valami hasznosat, meg férfiasat is. 

Miért gondolják nőiesnek a jógát? Egyáltalán, aki annak gondolja, tudja, hogy a jógagyakorlatok milyenek? Szögezzünk le egy tényt. A jógának csak egy része a testgyakorlás, az asanak - magyarul jógapózok - felvétele. Az életvezetési irányelvek betartása, a koncentráció, meditáció - amik még többek között a részei - abszolut nem nem-specifikusak.


A jógapózok sokszínűsége tényleg minden testnek meg tudja adni azt, amire szüksége van. Hol nyitást, mobilitást, nyújtást, hol erőt, izmot, stabilitást. A jóga nem balettáncossá tesz, hanem rugalmassá.
És nem csak testileg, hanem lelkileg is. A mai világban, ahol nem csak a női, hanem a férfi szerepek is folyamatos változásban vannak, talán hiba volna mindenféle előítéletek miatt elvenni a férfiaktól a külső-belső rugalmasság lehetőségét.

Mit profitálhatnak a jógából a férfiak? Csak néhány ötlet:
 • Rugalmasságot
  Végre le tudsz majd hajolni bekötni a cipődet, és utána fel is tudsz egyenesedni, anélkül, hogy nyögnél.
 • Nyugalmat
  Azt látom, hogy a férfiak biztonságot adó, nyugalmas kisugárzása csak felerősödik a jóga hatására.
 • Önbizalmat
  Mert bevállalod, hogy egy sokak számára még nem annyira elfogadott utat jársz, és fejlődsz.
 • Saját sportban fejlődést
  Súlyt emelsz? Focizol? Elhiszed, hogy heti 2 jógórával klasszisokkal jobb leszel az eredeti, saját sportodban? A jóga harmonizálja a tested, és olyan izmokat erősít és nyújt, amiket a többi sport nem, vagy nem annyira. 1-2 hónap célzott gyakorlás, és akár 10-15 kilóval többet is felpakolhatsz a súlyemelő rúdra. Aki nem hiszi, járjon utána!
 • Jobb szexet
  A jóga és a szexualitás kapcsolatáról fogok még írni egy részletes cikket, most csak annyit, hogy jógával pozitív irányba változhat a szexuális életetek.
 • Koncentrációt
  És ezáltal munkahelyi sikereket. Mi ez, ha nem motiváló? Egy megfelelően összeállított jógaóra hozzájárul a stresszkezeléséhez, valamint sokkal jobban fogsz tudni fókuszálni utána. Nem utolsó sorban a tested egészséges lesz, vagyis nem kell azzal törődnöd, hogy fáj a derekad vagy a fejed tárgyalás közben.
 

Próbáld ki, és garantáltan nem fogsz csalódni. Keress a közeledben egy jógastúdiót, sok helyen ajánlanák már kifejezetten férfiakra szabott jógaórákat. Fogjatok össze a haverokkal és hajrá!

Az alábbi kisfilm csak a móka kedvéért került ide. A jóga nem (csak) ilyen. De nevetni jó!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4915 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x