Ecsetre fel!
Címlap / Szépség-Egészség / Ecsetre fel!

Szilágyi Dorottya

Ecsetre fel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-30

Tapasztalataim alapján még az is, aki szeret sminkelni és van is érzéke hozzá, gyakran panaszkodik, hogy az ő arcán "az a smink" nem úgy mutat, nem annyira élénk, hiányos. Sok esetben kiderül, hogy nem a technikával, és nem is a sminktermékekkel van baj, hanem az egyik alapvető eszköz, az ecset nem jó. Vagy nem jó az ecset minősége, vagy más ecsetet használ, mint amit oda kéne, esetleg mindkettő. Ebben a cikkemben szeretném bemutatni azt a pár ecsettípust, amire úgy gondolom, minden nőnek szüksége van, aki sminkeli magát. 

Kezdjük az alapoknál, avagy az alapozó ecset

Alapozó ecsetből is több fajta és formájú létezik, viszont nem mindegy, mikor melyiket használjuk. A kulcs az alapozó textúrája. Másik lényeges dolog, hogy a folyékony anyagok felvitelére a szintetikus, míg a por állagú anyagokhoz a szőr ecseteket ajánlom.
 
Folyékony alapozóhoz
Talán a legtöbbek által ismert és használt a folyékony alapozó. Ezt a fajta alapozót kézzel is könnyen be lehet dolgozni a bőrbe, de egy-egy nehezebb textúrájúhoz már érdemes ecsetet használni. A lapos, széles ecsettel a folyékony alapozót csak mázolni lehet, ezért ezt ilyenkor ne használjuk. Legjobb ecset számunkra a kerek, csapott végű ecset, amivel egyenletesen tudjuk eloszlatni a krémet. Lehet félig szintetikus, félig szőr ecsetet kapni, ami talán a legjobb választás. A szivacsot itt nem ajánlom, túl sok anyagot vesz fel.

Krémes, habos alapozóhoz

Ez esetben a már az előbb említett lapos-kerekített fejű ecsettel is könnyebb dolgozni, illetve egy nedves szivacs is jó szolgálatot tud tenni. Kézzel ezeket a textúrájú alapozókat már nehéz eldolgozni. Nyugodtan használhatjuk viszont a már említett vastagabb ecsetet, csak figyeljünk a pontos bedolgozásra.

Korrektor ecset
A korrektor ecset lehet lapos, picit szélesebb ecset, és egy hagyományos barka ecset is jó célt szolgál a korrektor felvitelénél.

Szemre színt, avagy a szemhéjecsetek
Aki saját használatra szerezne be ecsetet, elegendő, ha három szemhéjecsetet vesz, viszont azt mondom, hogy a minőségre ez esetben is adjunk, mert jó ecsettel lehet igazán szép sminket készíteni.

Satírecset
A satírecset az árnyékolásnál lehet segítségünkre, és a füstös szemek szinte elengedhetetlen kelléke. Általában a mozgó szemhéj felső részénél és a mélyítő vonalnál használjuk. A jó satírecset teltebb, vastagabb és kerekített végű. Ügyeljünk a keménységnél az „arany középre”, a túl kemény ecsettel nem tudjuk eldolgozni a festéket, a túl puha fejű pedig „nyeklik-nyaklik”, szintén nem a megfelelő hatást lehet elérni vele.

Lapos ecsetek

Ezek az ecsetek akkor célszerűek, amikor a mozgó szemhéjra szeretnénk szemhéjport felvinni. Általában, ahogy a nevük is utal rá, laposak és kerekített végűek, a vonalvezetés követése érdekében.

Tusecset

Melyik nő ne álmodna cicaszemekről, mégis számomra nagyon nehéz volt megtalálni azt az ecsetet, amivel igazán szép kecses, ám hangsúlyos vonalat tudok húzni. A folyékony állagú szemhéjtusokhoz a tubusban lévő ecset sok esetben megfelel (bár az a tapasztalatom, hogy időnként ezek a könnyen kezelhető ecsetek nem hoznak szép eredményt). A gél állagú tusoknál (is) érdemes nagyon keskeny, nagyon hegyes végű ecsetet használni.

Szemöldökecset
Gondolom, a szemöldök ecset sokak számára nem ismeretlen. A ferdén csapott végű, lapos, pici ecsetekről van szó. Minél kisebb fejű a szemöldökecset, annál precízebb vonalat lehet vele húzni.


pixabay

Igéző ajkak, avagy a rúzsecset


Idejét sem tudom, mikor használtam utoljára magában a rúzst, ecset nélkül. Valószínűleg ez szakmai ártalom, főleg, mert a legtöbb színt keverni szoktam (ajánlom házi kísérletezőknek is), illetve az élénkebb-sötétebb rúzsok esetében, ecsettel lehet pontosan dolgozni.

Rúzsecset

A rúzsecsetnél nem árt, ha szintetikus anyagból készül, formáját illetően alulról felfelé szűküljön. Az ajkak külső vonalánál nagy segítség a hegyesebb vég. Az egészen hegyes és keskeny rúzsecsetektől a kicsit kerekebb, szélesebbig számtalan formával találkozhatunk. Mindenki bátran próbálgathatja, neki melyik felel meg leginkább.

Púderes valóság - púder- és pirosító ecsetek


A púderek használatánál a púderpamacsok helyett is az ecsetre voksolok (a pamacsot sok másra lehet használni nagyszerűen).

Púderecset
A jó púderecset vastag, széles szőrecset, kerekített véggel. Használatával a vakolat helyett lágy, transzparens rögzítő réteget vihetünk fel az arcra.

Pirosító ecset
Hasonló, mint a púderes társa, csak kisebb fej és ferdén csapott vég jellemzi, az arc éleinek követéséhez. Ha megfelelően bánunk a pirosító ecsettel és maga az ecset is minőségi, a „tehenészlány” arcpír helyett lágy, romantikus, vagy éppen határozott, élénk, precíz pirosítást érhetünk el.


pixabay


+1 adu
A fültisztító pálcák (fektetve) vagy a drogériákban kapható, erre kialakított pálcák mindig nagy segítségünkre lehetnek, ami a lágyabb eldolgozást illeti.

Ha bármilyen kérdés felmerült benned, vagy szeretnél még több információt szerezni az adott témában, keress bátran!Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4312 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x