5 belső erőt fejlesztő mozgástípus
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / 5 belső erőt fejlesztő mozgástípus

5 belső erőt fejlesztő mozgástípus

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Testünk a lelkünk temploma, ezért figyelnünk kell arra, hogy fenntartsuk külső-belső harmóniánkat. Ennek az egyensúlynak az egyik alappillére a mozgás. Íme, 5 olyan mozgásforma, amely oldja a stresszt, növeli az önbizalmat, fejleszti az állóképességet és a koncentrációt.  

 

Rendezvénynaptár
A futás minden izmot megmozgat, ciklikussága révén feszültségoldó hatása közismert. Futás közben az agyban endorfin szabadul fel, amely boldogságérzetet vált ki, és jobban odafigyelünk belső folyamatainkra is. Magával ragadó érzés pl. egy szép őszi táj ölelésében futni, vagy vízparton, ahol az érzékszerveink tapasztalatai által még inkább kiegészül az élmény. Azonban fontos a megfelelő bemelegítés-nyújtás, és egy jó futócipőt sem árt beszerezni.

A tánc segít kibontakoztatni a női-férfi energiákat, javítja a tartást és növeli az önbizalmat. Olyan komplex önkifejezési eszköz, amely érzelmeket és gondolatokat is közvetít, ennek eredményeként megtanít bánni a testeddel. Egy óra tánccal megnyugszunk és energiával töltődünk fel, hatására oldódnak a különböző lelki blokkok. Tánc közben életre kelnek az érzékeink, valamint folyamatosan fejlődik testtudatunk. Páratlan élménykombinációt nyújt, miközben finoman erősödik az izomzatunk. 
 
 
 
A lovaglás bár kemény izommunkát igényel, mégis a ló ritmikus mozgása lazító, nyugtató hatással van a lovasra. Az állattal kialakuló megfoghatatlan bizalmi kapcsolat hihetetlenül értékes kincs. Ez az alapja a lovak terápiás jelleggel való alkalmazásának. Lovaglás közben fejlődik a koordináció és az ösztöndinamika. Az egyensúly megtartása és az állat „irányításának” tudata szintén ad egy tartást, ez a nem mindennapi sikerélmény pedig hozzájárul önbecsülésünk növeléséhez.
 
A jóga rendszeres gyakorlása komplex testi, lelki és szellemi fejlődést garantál, hiszen azon kívül, hogy rengeteg jótékony nyújtó gyakorlatot tartalmaz, relaxáció és légzéstechnika által segíti az elme elcsendesítését. Fejlődik a koncentráció és javul a vérkeringés. Kiváló stressz oldó, egy nehéz nap megkoronázása lehet, ha este végezzük, reggel pedig energikusan indul tőle a nap. Hosszú távú gyakorlásával egy más minőségű életvitel veheti kezdetét.

 
 
A Kung-fu a szervezeten belüli energiaáramlást gátló blokkok feloldásához hatékony eszközként szolgál. Amellett, hogy segít a fókuszálásban, ezáltal a belső egyensúly megteremtésében, önmagad megismerése felé terel, és idővel maga után von egyfajta mentális fejlődést. A megtapasztalt mély befelé figyelés által egy magasabb szintű életminőség külső-belső szimbiózisát élheti át a művelője. Miközben fejlődnek a reflexeid és a mozgáskoordinációd, nem utolsó sorban önvédelmet is tanulsz.
 
Csakis nyerhetünk azzal, ha beiktatjuk a rendszeres testmozgást az életünkbe. Gondold át, mi lenne az, amit szívesen csinálnál, és vágj bele! Ahogy megízleled milyen hihetetlen örömmel tölt el, hogy eléred a kitűzött célt, egyre magasabbra emeled majd a lécet, és látod nincs lehetetlen. Hajrá!

 

 
 
[ 8002 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x