Mire jó a D-vitamin, és hogyan lássuk el szervezetünket vele...
Címlap / Szépség-Egészség / Mire jó a D-vitamin, és hogyan lássuk el szervezetünket vele ősszel?

Mire jó a D-vitamin, és hogyan lássuk el szervezetünket vele ősszel?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Most, hogy egyre gyakrabban kell esős, havas idővel szembenéznünk, és egyre korábban sötétedik, a szervezetünk - egészséges működése érdekében - egy kis segítségre szorulhat. Tudtad, hogy a téli időszak végére a lakosság több mint 90 százalékának jóval alacsonyabb a D-vitamin-szintje az optimálisnál?  

Miért van szükség a D-vitaminra?
 
Ha szervezetünk megfelelő mennyiségben jut D-vitaminhoz, azzal csontjaink és fogaink erősebbek lesznek, az ízületek rugalmasak maradnak. Erősödik az immunrendszer, kisebb eséllyel betegszünk meg, illetve gyorsabban gyógyulunk, magas vérnyomásunk pedig csökken.  
 
A D-vitamin alacsony szintje, hiánya ezzel szemben nemcsak a csontritkulás esélyét növeli meg, de szív- és érrendszeri problémákhoz, autoimmun betegségek és daganatok kialakulásához is vezethet. Míg régebben felnőttek esetében napi 400-800 NE (nemzetközi egység) fogyasztását javasolták, mára a szakemberek már 1500-2000 NE szedését ajánlják.
 

 
Miért kellene D-vitamint szednem?
 
Természetes a D-vitaminhoz természetes úton is hozzájuthatunk, hiszen D-vitamin a napfény ultraibolya-sugarainak hatására képződik a bőrben, azonban különféle tápanyagok is kiváló forrásai. Ilyenek például a tejtermékek, a tojás, a máj, a szardínia, tonhal, lazac, hering, a halolajak és a margarinok.
 
Mivel azonban a bevitt vitaminoknak csupán kb. 50-60 százaléka szívódik fel, a rendszeres pótlás fontos. Gyerekeknél ez 3 éves korig kötelező. Felnőtt korban az általános egészségi állapot, a napsütéses és napfényben szűk évszakok váltakozása, a mozgásszegény életmód, a fogamzásgátlók szedése, meglévő betegségek, különösen a bélrendszer zavarai, a vese- és májproblémák is befolyásolhatják a szervezet D-vitamin-szintjét.
Mit is szedjünk pontosan?
 
A D-Pearls D-vitamin táplálékkiegészítő előnye, hogy a vitamint például a tej és a margarinok felesleges, magas zsírtartalma nélkül, tiszta formában juttatják a szervezetbe, emellett könnyen adagolhatók, így pontosan betartható és nyomon követhető a szükséges napi mennyiség elfogyasztása. Ezenkívül hatalmas szerepet játszik egészségünk megőrzésében (főleg ebben az évszakban) a GAL D3-vitamin csepp, aminek fogyasztása kifejezetten ajánlott, hiszen az egészséges csontozat mellett kiváló hatással van az idegrendszerre is.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2326 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x