Alvászavarokat okoz a stressz - mit tehetünk ellene?
Címlap / Szépség-Egészség / Alvászavarokat okoz a stressz - mit tehetünk ellene?

Bodrogi Viktória

Alvászavarokat okoz a stressz - mit tehetünk ellene?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

Korunk civilizációs “betegsége" a stressz. A stressz nemcsak a lelkünket és a viselkedésünket támadja meg, hanem testi tüneteket is okoz. Sok esetben nem is gondolnánk, hogy ezek a fizikai reakciók mögött milyen lellki problémák húzódnak. Hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni az érzelmeinket, hiszen egy felgyorsult, megfelelési kényszerbe beállított világban, ahol most élünk, nem szabad, hogy lemaradjunk bármiről is.  

Rohanunk, gyorsan bekapunk valamit, azonnal a fájdalom csillapítóhoz vagy a nyugtatóhoz nyúlunk, hogy azonnali megoldással eltompítsuk és elnyomjuk a bennünk mélyen zajló problémát. Próbáljuk a kevés kis időnkbe belezsúfolni a sportot, családot, és ha még marad időnk, akkor a barátokat is.

De meddig lehet ezt csinálni?
Meddig tudjuk terhelni még a testünket? Mikor fogja azt mondani a szervezetünk, hogy elég? Mindenkinél máskor, de nagy valószínűséggel eljön az ideje. Már nem tudjuk a nyugtatókkal csillapítani testünk vészkiálltását. Egy idő után már nem lesz az a fájdalomcsillapító, mely enyhíteni tudja fejfájásunkat.

És ezek után megjelennek a komolyabb mélyebb patológiák. Ezeknek a fizikai tüneteknek a megjelenése további stresszt okozhat, és elindul egy véget nem érő ördögi kör.

Nagyobb eséllyel alakul ki:
 • nátha és fertőzés
 • magas vérnyomás
 • gyomorrontás, fekély és reflux
 • szorongás
 • fokozott szívdobogás és szívdobogásérzés
 • pánikroham
 • szív- érrendszeri rendellenességek
 • megnövekedett vércukorszint
 • irritábilis bél-rendellenességek
 • hátfájás
 • tenziós fejfájás vagy migrén
 • alvászavarok
 • krónikus fáradtság szindróma
 • légzőszervi rendellenességek és nehézlégzés
 • a bőrbetegségek, pl. ekcéma súlyosbodása

Természetesen azonnal segítségért fordulunk, hogy minél hamarabb múljanak el, vagy legalábbis egy időre szűnjenek meg a problémák, de nem gondolunk bele abba, hogy ha a tüneteket meg is “gyógyítjuk”, a stresszfaktort, a stressz mentális problémáját ezzel még nem oldottuk meg. Hiába fedtük el gyógyszerekkel a fizikai tüneteket, a mélyben ott maradt a meg nem élt, a ki nem beszélt, a meg nem oldott probléma, amely újra és újra segítségért kiált majd fizikai tünetekben megjelenve.

A gyógyszerekkel csak a fizikai problémákat tudjuk elfedni, de a lelkünkkel nem foglalkoznak.
 A homeopátia itt tud nagyon hatékony segítség lenni, mert túl azon, hogy a fizikai tünetek gyógyulásában segít, a mentális problémákra is segítség tud lenni, ezáltal felszínre tud kerülni és megértésre talál a probléma gyökere, mellyel a “stressz” maga is egy gyógyulási irányba lép.

Homeopátiával nagyon sokat tudunk segíteni ezeknél a tüneteknél vagy tünetegyütteseknél, de sosem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a hatékonyabb gyógyulás érdekében, a homeopátia egy személyre szabott terápiát és gyógyulást eredményez. Hiszen a homeopátia az embert egy egészben látja. Az ember összes fizikai, mentális és lelki problémájával együtt, a szülöktől öröklött hajalmokkal és a saját maga megélésével és érzéseivel, kívánásaival egy halmazban nézi a problémát és magát az embert. Hiszen nincs két egyforma férfi, nő vagy gyerek, ezért nincs egyforma gyógyszer sem egy adott problémára a homeopátiában. Mindenki egyéniség. és mindenkit a saját maga módján gyógyít a homeopátia.

Addig is, amíg el nem jutunk egy szakképzett homeopatához, a sok tünet közül most az alvászavarra szeretnék adni néhány jó tanácsot, hogy hogyan tudjuk átvészelni azokat az álmatlan éjszakákat.

NUX VOMICA:  Reggel 3 órakor ébred, és utána már csak felületesen alszik. Hogy napközben ébren tartsa magát sok kávét vagy teát iszik. Általában ezek az emberek sokat dolgoznak és agyuk állandóan pörög, pont emiatt nem tudnak aludni, az állandóan cikázó gondolatok miatt.

COFFEA CRUDA: Szinte minden zajra felébred. Állandó készenlétben van az agya, özönlenek a gondolatok, a teendők. Ettől az állandó készenléttől mentálisan és fizikailag is teljesen kimerült.

BELLADONNA: Jellemző a szerre a félve ébredés. Ijesztő rémálmok miatt ébred fel. Nem meri becsukni a szemét vagy vissza aludni, nehogy megint visszatérjen a félelem.

GELSEMIUM: Akik túl sok agyi munkát végeznek és nincs elegendő fizikai aktivitás az életükben. Azoknak az üzletembereknek a szere, akik a napközbeni problémák miatt nem tudnak aludni. Kedély állapotuk az izgatottságból hamar át tud lendülni egy depressziós állapotba. Egész nap ásítoznak, úgy érzik, hogy leragad a szemük és nem tudják nyitva tartani. Mintha egy kicsit el is bóbiskolnának.

IGNATIA: Az alvászavaruk egy tragédiához köthető. Egy bánat, amitől nem tudnak szabadulni.

ACIDUM MURIATICUM: Álmos de nem tud aludni. Csak dobálja magát az ágyban. Alvás közben folyamatosan horkol, nyög, dobálja magát és beszélhet is álmában.

CANNABIS INDICA: Éjszakai nem pihentető alvás és nappali nyugtalan álmosság jellemző erre a szerre. Nincs rendszer az alvásában. Főleg ez a rendszertelenség járul hozzá az alvászavarához.

COCCULUS: Azoknak az embereknek ajánlott, akik túl fáradtak ahhoz hogy aludni tudjanak. Sokat voltak beteg ágy mellett, vagy határidőre leadott munkával kellett tölteni hosszú éjszakákat, vagy éppenséggel egy hosszabb utazás alatt kialakult “jet leg” miatt nem tudják álomra hajtani a fejüket. Ezek az emberek általában napközben kótyagosnak és gyengének érzik magukat, nehezükre esik mindenfajta gondolkodás, és napközben álmosak, ingerültek vagy sírós hangulatban vannak.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2981 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x