Miről szól egy homeopátiás kezelés?
Címlap / Szépség-Egészség / Miről szól egy homeopátiás kezelés?

Miről szól egy homeopátiás kezelés?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Tünetek alatt azt értjük, amit a páciens szubjektív módon érez. Azokat a tüneteket is ismernie kell a homeopatának, amik a születés óta történtek és a visszatérő betegségeket is. Ismernie kell továbbá a családi kórtörténetet, beleértve a szülők és a nagyszülők betegségeit is. A kikérdezés során rákérdezünk egy adott tünet vagy tünetegyüttes mikéntjére. Hogy hogyan éli meg azt a beteg, mi is a fájdalom/érzet jellege, hol érzi intenzíven a fájdalmat és esetleg összefüggésbe hozható más érzettel is. Milyen testhelyzetben, napszakban vagy éppen időjárási körülmények között javul vagy válik rosszabbá az állapota. A homeopata nem csak a fizikai jellemzőket veszi figyelembe, hanem nagyon fontosak a mentális jellemzők is. Meg kell ismernünk az egyént aki hozzánk fordul, hogy ki is ő valójában. Milyen ételeket szeret, mennyire fázós, hol érzi jobban magát, miket szokott álmodni, mi a hobbija és még sok-sok az egyén feltérképezéséhez szükséges információkat.  

Mi az a homeopátiás szerfelírás?
 
Amikor a homeopata már egy nagyon átfogó képet kapott a páciensről és nem csak egy betegség diagnózist láz, egy olyan homeopátiás gyógyszert tud adni, mely illeszkedik az páciens egyéniségéhez, beleértve az adott betegségét is. Ezt a folyamatot nevezzük individualizációnak. Hiszen minden ember különböző. Máshogyan éljük meg a fájdalmat és máshogyan viselkedünk egy adott helyzetben. Ezt a különbséget ismeri fel a homeopata és találja meg a személyre szabott homeopátiás készítményt. Ez a gyógyszer felel meg a páciens teljes képének, azaz a totalitást célozza meg. Ezen elmélet alapján egy másik betegen ugyan az a betegség valószínűleg egy teljesen másik készítménnyel gyógyítható meg. De a homeopátia nem csak az adott betegségre gyógyír. Mivel a kikerdezés során az egyén élettörténetét is megismerte a homeopata, így a felírt gyógyszer az páciens érzelmi problémáját is gyógyítja, feloldja a régebben kialakult blokkokat, hogy azok ne váltsanak ki további panaszokat. 

 
Mit tud gyógyítani a homeopátia?
 
Homeopátiával szinte minden betegséget lehet gyógyítani. Az akut betegségektől kezdve a krónikus folyamatokig. De nem csak fizikai problémákat, hanem mentális panaszokat is. A gyerekkori ADHD panaszoktól kezdve az időskori demenciáig és Alzheimer’s kórig. A homeopátia alkalmazható kiegészítő terápiáként is, hiszen nem befolyásolja az egyéb szedett gyógyszerek hatását, de önálló gyógymódként is használható. A homeopátiás gyógyszerek szedése mellett azt érzi a beteg, hogy a szervezete energikusabbá válik és mellékhatások nélkül zökkenő mentesen, szinte magától gyógyul meg a korábbi problámája. 
 
Mi is a homeopátia? 
 
A homeopátia egy információ, mely az immun rendszernek adott utasítása által a szervezet önmagát gyógyítja meg. A homeopátiás gonodolkodás mód szerint a betegség a páciens “létfontosságú erejének” a zavarából ered. Ez az életerő energia, mely fenntartja az életet. Mivel a betegség eredete ezen energietikai szinten történik, a homeopátiás gyógyszer készítményeknek is ezen a szinten kell lenniük. 
A homeopátiás gyógyszereknél úgy érik el ezt az energia szintet, hogy higítják a kiindulási anyagot és szakaszosan rázzák. Ezt a folyamatot nevezzük potenciálásnak. Ezt az előállítási módszer minden anyag számára, legyen az növény, ásvány vagy állati eredetű anyag, jelentős energiát biztosít.
 
A homeopátia a hasonlósági elv alapján működik. Az elv szerint, amely szer megbetegít az meg is gyógyít. A különböző homeopátiás készítmények gyógyszerképét egy gyógyszerkísérlet folyamán ismerjük meg. A homeopátiás gyógyszerek hatását egészséges önkéneteseknek való megfigyelésével és az önkéntesek által jelentett tünetek feljegyzésével ismerjük meg. Ezáltal az egészséges önkéneteseken műbetegséget/ műbetegségeket idéznek elő a homeopátiás készítmények, organikus elváltozás nélkül, így ugyan ezt a tünetet egy beteg szervezetben a tesztelt készítmény fogja meggyógyítani. Ez a hasonlósági elv. 


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2749 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x