Húzódás, izomfájdalom gyötör? Próbáld ki az izomlazító...
Címlap / Szépség-Egészség / Húzódás, izomfájdalom gyötör? Próbáld ki az izomlazító gyógynövényeket!

Húzódás, izomfájdalom gyötör? Próbáld ki az izomlazító gyógynövényeket!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Izomhúzódás vagy állandó izomfeszülés kínoz? Ne szenvedj tovább! Az izomfájdalom enyhítésére számos ismert és kevésbé ismert, de annál hatékonyabb gyógynövény létezik.  

Az izomhúzódás bekövetkezhet egy sportsérülés vagy egy rossz mozdulat nyomán, de kialakulásában az izom túlerőltetésének is szerepe lehet. A sérült testrész mozgatása fájdalommal jár, az izom merevvé, tapintásra is érzékennyé válik. A meghúzódott izmot pihentetni, kímélni kell, további terhelése ugyanis az izomszövet szakadásához is vezethet.

A sportsérülésekből eredő izomhúzódás ellátása

A sportsérülés, baleset, ütközés, esés következtében fellépő izomhúzódás helyén duzzanat, véraláfutás is keletkezhet. A sérült izom mozgatása fájdalommal jár. Nem véletlenül! Ilyenkor a fájdalomérzet azt üzeni, hogy az izom teljes kíméletre szorul. Az érintett testrészt a duzzanat és a vérömleny méretének csökkentése érdekében azonnal jegelni kell. Ha nincs kéznél jégzselé, a magas mentol tartalmú, hűsítő krémek is segíthetnek!Az izom helyi keringését serkentő gyógynövénykrémek a gyógyulásért

A helyi keringést élénkítő gyógynövénykrémek használata enyhíti a fájdalomérzetet és támogatja az izom gyógyulását. Ezek a készítmények olyan gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek fokozzák a bekent területen az izmokat átszövő hajszálerek keringését. A vérkeringés élénkülése átmelegíti az izmokat, amelyek ezáltal lazábbá, rugalmasabbá, mozgékonyabbá válnak.

Természetes fájdalomcsillapítók: mentol, bergamott- vagy citromolaj tartalmú krémek azonnali hűsítő hatásukkal enyhítik a fájdalmat.

Az izmok helyi keringését élénkítő gyógynövények: rozmaringolaj, télizöld olaj és társaik

  • Az izomfájdalomra ajánlott gyógynövények közül legismertebb talán a rozmaring kivonat. A rozmaring tartalmú krémek átmelegítik és ellazítják az izmokat a bekent területen.
  • A gaultéria vagy télizöld olaj is a helyi keringést serkentő hatással bír. A rozmaringolajhoz hasonlóan átmelegíti a bekent testrészt és oldja az izmok fájdalmas feszülését.
  • Az erdei fenyőtű olaj keringésfokozó, izomlazító tulajdonságainak köszönhetően az izomfájdalom csillapítására és az feszülő izmok megnyugtatására egyaránt használható.
Akár egy sportsérülés, akár az állandó ülőmunka okozza az izmok húzódását, érdemes kipróbálni a fájdalomcsillapító, izomlazító hatású gyógynövénykrémeket. A bekent terület keringését élénkítő gyógynövények átmelegítik és ellazítják az izmokat, így természetes módon enyhítik azok fájdalmas feszülését. A hűsítő mentolt és a természetes bergamott- vagy citromolajat tartalmazó készítmények pedig a fájdalomérzet csökkentését segítik elő.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1911 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x