Milyen szerepük lehet a férfiaknak a mellrák felismerésében?...
Címlap / Szépség-Egészség / Milyen szerepük lehet a férfiaknak a mellrák felismerésében?

Milyen szerepük lehet a férfiaknak a mellrák felismerésében?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Elsőre nem is sejtenénk, hogy a férfiaknak is jelentős szerepe van a mellrák korai felismerésében. Párkapcsolati életük során, ők többször tapintják és sokszor jobban ismerik párjuk mellét, ezáltal az esetleges elváltozásokat is előbb észrevehetik.  Dr. Drajkó Veronika, az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke
ezért azt tanácsolja a férfiaknak, hogy figyeljenek oda párjukra és amint valami szokatlant tapintanak, vagy látnak, szóljanak neki és forduljanak orvoshoz.

A rendszeres emlő-önvizsgálat mellett a férfiak is nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy csökkentsék a mellrák áldozatainak a számát. Ehhez az kell, hogy ha a férfiak bármi szokatlant érzékelnek párjuk mellében, mindenképpen hívják fel erre a figyelmüket és ösztönözzék őket arra, hogy keressék fel orvosukat. Nem minden daganat vagy emlő elváltozás jelent rögtön mellrákot, de inkább érdemes minden gyanút kivizsgáltatni, mert az időben felismert emlőrák 75%-kal megnöveli a beteg túlélési esélyeit.

„Egy párkapcsolatban sokszor nehéz a furcsa vagy rossz dolgokra felhívni a kedvesünk figyelmét, de vannak olyan szituációk, mint például az emlőben tapasztalt csomó, amikor ez akár a párunk életét is megmentheti. Ezért arra bátorítanám a férfiakat, hogy ha bármilyen elváltozást tapasztalnak a kedvesük mellében, merjenek neki szólni. A mellrákban érintett nők számára a férfiak pszichés támogatása hatalmas erőt ad. Ilyenkor sokat segít, ha elkísérik őket az orvoshoz és biztosítják a párjukat arról, hogy akkor is mellette lesznek, ha esetleg a mell eltávolítására kerülne a sor” – nyilatkozta a téma kapcsán Dr. Drajkó Veronika.

 
 
A tapintásos felismerésre mind a kettő félnek érdemes odafigyelni. Igaz, a férfiaknál nagyon ritkán alakul ki a mellükben daganat, de őket is veszélyezteti ez a betegség. „A férfiaknál génhez kötött az emlődaganat kialakulása, vagyis azoknál a férfiaknál alakul ki nagyobb eséllyel, akiknél a családban anyukájuk vagy nagymamájuk érintett a betegségben” – tette hozzá a szakember.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1533 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x