Négyből három látáskárosodás megelőzhető volna
Címlap / Szépség-Egészség / Négyből három látáskárosodás megelőzhető volna

Négyből három látáskárosodás megelőzhető volna

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

A rendszeres szemvizsgálat fontosságára hívják fel a figyelmet a holnapi Látás Világnapja alkalmából.  

A Nemzeti Programbizottság a Jó Látásért 2019-ben a Látás Világnapja alkalmából egész napos, ingyenes szűrővizsgálatot szervez Székesfehérváron azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a látáskárosodások nagy része elkerülhető.A látáskárosodás 4-ből 3 esetben megelőzhető lenne, ezért fontos a rendszeres szemvizsgálat, és ha szükséges, a megfelelő szemüveg viselése. A hamarosan véget érő VISION 2020 mozgalom is ezt tűzte ki céljául 2000-ben, és most a záráskor elmondható, hogy a hazai program sikeres volt, hatékony együttműködést teremtett a jó látás megőrzése és a jobb látásrehabilitáció érdekében.

A helyszínen (8000 Székesfehérvár, Huszár utca 2. előtti parkoló) október 10-én, csütörtökön 9 és 16 óra között – számos egyéb szűrővizsgálat mellett – réslámpás szemvizsgálaton, valamint szemfenék-vizsgálaton is részt vehetnek az érdeklődők.

Emellett a gyerekek számára interaktív bemutatóval is készülnek: a Látásvilágnapi Gyerek Sátorban a budapesti Gyengénlátók Iskolájának pedagógusai negyedórás körbevezetéssel mutatják be, hogy milyen nehézségeket okoz látási képességeink romlása, és mire kell vigyáznunk, hogy látásunk jó maradhasson. 

 
 
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1075 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x