A rák nem vár a járvány végéig - ön se tegye!
Címlap / Szépség-Egészség / A rák nem vár a járvány végéig - ön se tegye!

A rák nem vár a járvány végéig - ön se tegye!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-29

Ha valakinek a családjában előfordult már rákos megbetegedés, akkor nekik különösen fontos, hogy a rákszűrő vizsgálatokat a COVID-19 járvány idején se hanyagolják el.  

Több ezer rákbeteg lehet a járvány másodlagos áldozata
 

A legújabb tudományos felmérések szerint az újonnan felfedezett daganatos betegségek száma jelentősen csökkent 2020-ban a pandémia kezdete óta, ennek hátterében valószínűen az áll, hogy a különböző rákszűréseket és egyéb rutinszerű egészségügyi vizsgálatokat késve, halasztva végzik el. Az USA National Cancer Institute modelljének becslése szerint a COVID-19 járvány miatt a túl későn megszülető mell-, és végbélrák diagnózisok plusz 10 000 ember életét követelik majd a következő 10 évben, csak az Egyesült Államokban. A vastag és végbél daganatok igen gyakoriak Magyarországon is, így nem szabad róluk elfeledkezni! A becslések szerint több ezer családot érint ez a probléma, mivel az 50 évnél idősebb korosztály körében ez az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganattípus.

 


A daganatos betegek családtagjai fokozott kockázati csoportba tartoznak

 

Függetlenül attól, hogy valaki szembesült-e valaha a rák diagnózisával, fontos tudni: a korai vastagbélrákot megelőző állapotok nem járnak tünetekkel, ezért minden 50 év feletti embernek szűrésre kell mennie. Emellett természetesen azonnal lépnie kell azoknak is, akik az előrehaladott daganatokra jellemző tüneteket tapasztalnak: székletben látható vér vagy váladékozás, megmagyarázhatatlan fogyás, fájdalom, székletürítés indokolatlan változásai, tartós köhögés. Ezekben az esetekben nem lehet halogatni, mivel a késlekedés kritikusan érinti a daganatos betegség kezelhetőségét és a hosszú távú életkilátásokat. Fokozott rizikócsoportba tartoznak azok a családok, ahol az egyenesági rokonok között előfordult már gyomor és bélrendszeri rák. Itt a családtagoknál a szűrést az érintett beteg életkoránál 10 évvel korábban kell elkezdeni. 

 

Az Ön családjában is előfordult már rák? Ha igen a válasz, akkor kattintson!

 
 

Affidea Bank Center Gasztroenterológiai Központ - biztonságos vastagbélrák-szűrés

Az emberek egy része a koronavírus-fertőzés lehetősége miatt halasztja el a vastagbélrák-szűrést, mások az endoszkópiás vizsgálat okozta fájdalomtól félnek, esetleg a szégyenérzet tartja őket vissza. " Itt, a Bank Centerben biztonságos környezetet, azaz a szakmailag jelenleg elérhető legmagasabb védelmet biztosítjuk a koronavírus tekinteteben betegeink számára. Nem engedhetjük meg ugyanis, hogy amiatt derüljön ki egy daganat túl későn, mert a beteg a COVID-19 járvány idején elkerülte a korai diagnosztikus vizsgálatot.” - mondta Dr. Schwab Richárd, gasztroenterológus főorvos - "A központban az átlagosnál sokkal nagyobbak a légterek, folyamatos a levegőáramlás, illetve központi szűrés van minden helyiségünkben. A személyzet a vizsgálat során teljes védőfelszerelést használ, mely a páciensek és a saját egészségvédelmüket is szolgálja. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a pandémia kitörése óta egyetlen kollégánk sem fertőződött meg munka közben a Bank Centerben, és egyetlen olyan esetről sem tudunk, hogy betegeink között ez előfordult, vagy egyáltalán felmerült volna. A szokványos lázmérésen túl antigén gyorstesztet is végzünk a vizsgálatok előtt, hogy a fertőzés kockázatát tovább csökkentsük, mindenben követve a nemzetközi ajánlásokat.”

 
Egy vastagbéltükrözés is lehet kellemes élmény
 

Az Affidea Bank Center Gasztroenterológiai Központban alkalmazott legmodernebb technológia, a lerövidült betegutak és páciensfókuszú szolgáltatások a lehető legkényelmesebb körülményeket teremtik meg a betegek számára, ahol nem kell félni a fájdalomtól vagy a kellemetlen pillanatoktól. Kern Lajosné nyugdíjas gyógyszerész, a centrum egyik páciense elmondta: „2005 óta járok vastagbéltükrözésre, így már volt tapasztalatom más egészségügyi intézményekkel is. Nagyon örülök, hogy most a Bank Centert választottam, mert itt teljesen biztonságban éreztem magam a koronavírus fertőzéstől, ráadásul a legmodernebb gépeket használják. Az altatási folyamatról, a vizsgálatról, az ott töltött időről, a személyzetről és a kényelmes ágyról is csak pozitívan tudok mesélni. Ez egy kiváló létesítmény mindazoknak, akik fájdalommentesen, kényelmes körülmények között szeretnék a kolonoszkópiát megcsináltatni.”

 

Tudjon meg többet vastagbél-daganatokról és a szűrésről! Kattintson!

 
Csúcstechnológia az élet szolgálatában             
 

"Ha valaki a bizonytalan helyzet miatt eddig halogatta az ajánlott szűrővizsgálatokat, akkor éppen itt az ideje, hogy prioritásként kezelve, biztonságos körülmények között elvégeztesse azokat." – emelte kis Sike Róbert főorvos, aki a centrum szakmai vezetője - “Nemzetközi ajánlások alapján kijelenthetjük, hogy az ajánlott rákszűrések elhalasztása olyan daganatokhoz vezethet, amelyeket nem ismernek fel időben (korai stádiumban), csak túl későn, amikor már előrehaladottabbá váltak és potenciálisan nehezebben kezelhetők."

 

Tény, hogya rákszűrő vizsgálatok segítenek a rák korai felismerésében, akkor, amikor még a legnagyobb esély van a betegség sikeres kezelésére. Az Affidea Magyarország többféle rák típusra kínál szűrővizsgálatokat: ideértve a mellrák megelőzésében elsődleges mammográfiát, az ultrahang és MR, CT vizsgálatokat, illetve a vastagbéltükrözést. Ez utóbbi szolgáltatást nyújtó Affidea Bank Center Gasztroenterológiai Központban az endoszkópián kívül az összes képalkotó vizsgálat is egy helyen megtalálható, így kényelmesen – egy helyen – minden szükséges vizsgálat elvégezhető. Ráadásul az itt dolgozó radiológus és gasztroenterológus orvosok szorosan együttműködve akár azonnal döntést tudnak hozni a szükséges kezelésekről.

 

A különböző képalkotó diagnosztikai anyagok, a teljes endoszkópos vizsgálatot megörökítő HD videófelvételek, valamint az endoszkópia képei egyben elérhetők egy központi számítógépes rendszeren, így szükség szerint további társszakmákkal is megoszthatók. 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 2160 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x