5 újévi fog-adalom, ami mindenkinek a javára válhat
Címlap / Szépség-Egészség / 5 újévi fog-adalom, ami mindenkinek a javára válhat

5 újévi fog-adalom, ami mindenkinek a javára válhat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Az újév első napjai rég mögöttünk vannak - ez azonban nem jelenti azt, hogy ne vezethetnénk be jó szokásokat az egészségünk érdekében! A helyzet az, hogy erre az évkezdésen és a hétfőkön túl bármelyik nap tökéletes: csak egy kis akaraterő kell hozzá! Kezdhetjük is rögtön egy olyan lényeges területtel, mint a fogaink egészsége.  

 Rengeteget tehetsz érte, ha néhány új lépést bevezetsz a rutinodba: mutatjuk, melyek ezek!

1: Küzdd le a fogorvostól való félelmedet!

A fogorvosi rendelő sokak szemében az a hely, aminek már a nevét hallva is megremegnek legbelül. Ennek oka, hogy sajnos rengetegen szereztünk már kellemetlen élményeket a nem megfelelő odafigyelés, vagy a túl enyhe érzéstelenítés miatt. Fogaink egészsége és szépsége érdekében azonban nagyon fontos, hogy ezt a rettegést leküzdjük: erre pedig nincs jobb módszer, mint találni egy jó fogorvost, akiben megbízunk! A zuglói Budapest Dentcare csapata képes arra, hogy gyökeresen megváltoztassa a fogászatról alkotott elképzelésünket: fájdalommentes eljárásaik, kedves és barátságos szakembereik és kiváló eredményeik bárkit meggyőznek arról, hogy fogorvoshoz járni kellemes élmény is lehet.
 

2: Használj fogselymet!

Vannak olyan kritikus helyek, amelyeket fogkefével nehéz elérni – ám a fogak egészségéhez elengedhetetlen, hogy ezekből a zugokból is eltávolítsuk a baktériumokat. Ezért naponta egyszer érdemes fogselymet használni, hogy a tisztítás igazán hatékony legyen.
 


3: Felejts el a káros otthoni fogfehérítő „praktikákat”!
 

A szódabikarbóna, a citrusok, a gyümölcshéjak és az otthon kikutyult hidrogén-peroxid egyszerűnek és hívogatónak hangozhatnak – de nem érdemes kipróbálni őket! Az ilyen csináld-magad módszerekkel visszafordíthatatlan károkat okozhatunk a fogzománcban. Ha elégedetlen vagy fogad fehérségével, inkább a professzionális, orvosi fogfehérítést javasoljuk!
 

4: Figyelj a fogmosás időpontjára!

Fontos, hogy étkezés után fogat moss – de semmiképp ne azonnal tedd! A savas italok és ételek ugyanis felpuhítják a fogzománcot, amelyet így a fogmosással konnyebben megsérthetünk. Vízzel szájat öblíteni lehet, de a fogmosáásal mindenképp érdemes legalább 30 percet várni étkezés után.
 

5: Cseréld gyakrabban a fogkefédet!

Bármennyire is úgy tűnhet: a te fogkefédnek aztán semmi baja, érdemes háromhavonta cserélni! Bár ennyi idő alatt jellemzően nem használódik el a fogkefe, azonban számos, fertőzést okozó baktériumot hordozhat – amelyekkel jobb elkerülni a találkozást.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 1088 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x