Hol és milyen szempontok szerint érdemes napszemüveget vásárolni?...
Címlap / Szépség-Egészség / Hol és milyen szempontok szerint érdemes napszemüveget vásárolni?

Hol és milyen szempontok szerint érdemes napszemüveget vásárolni?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Napszemüvegeink ízléses, divatos kiegészítők lehetnek ruhatárunkban, de a fő szempont mindezek előtt mégis az, hogy kellő védelmet biztosítsanak szemeink számára. Ezért elsőre talán bonyolultnak tűnhet a megfelelő napszemüveg kiválasztása, azonban cikkünkben segítő kezet nyújtunk, hogy miként is hozhatjuk meg a legjobb döntést vásárláskor!  

 Miben segíthet egy napszemüveg?

Egy minőségi napszemüveg nemcsak nyáron, hanem télen is kötelező darabja a kültéri öltözéknek, főleg ha vezetünk. Ha pedig Polaroid napszemüveg mellett döntünk, akkor még a visszatükröződő és zavaró szögben beeső napsugarak ellen is elsőrangú védelmet biztosítunk, ezzel garantálva a kényelmesebb látási körülményeket.

Mi a Polaroid szemüvegek legnagyobb előnye?

        Az összes típus lencséje polarizált. A polarizált lencsék megszűrik a vízszintesen visszaverődő fényt, aminek köszönhetően jelentősen csökken a szemirritáció, így többé nem kell a vakító fény kellemetlen hatásai miatt aggódni.

Továbbá nagyon fontos, hogy egy jó napszemüveg hatékonyan véd a káros UV sugárzással szemben, nem utolsósorban pedig egy-egy karakteres, stílusunkhoz passzoló darab öltözékünk trendi kiegészítőjévé is válhat.

Hogyan tanácsos napszemüveget vásárolni?


Egyre több helyről szerezhetünk be napszemüveget, így nem ritka, hogy a drogériákban, a piacokon és a bevásárlóközpontokban is polcról levehető darabokat találunk, de ezek sok esetben silány minőségűek. Szemünk megfelelő védelméért tanácsos szakértőkkel konzultálva napszemüveget vásárolni, hogy a kiválasztott napszemüveg tökéletesen teljesítse a vele kapcsolatos elvárásokat.
 

1. Próbáljuk fel!

Az első és legfontosabb tényező, hogy a kiszemelt darabot vegyük fel, mozgassuk benne a fejünket kicsit akár néhány grimaszt is bevetve, emellett nézzünk lefelé és felfelé is a keretet tesztelve, hogy minden pozícióban kényelmesnek találjuk-e. Egy jól megválasztott szemüveg sosem csúszkál és az orrot sem töri, illetve a füleket sem nyomja a szára.
 

2. Döntsünk az UV-szűrős, polaroid típusok mellett!

Egy napszemüvegnek rendelkeznie kell az összes szükséges UV-védelemmel, erre mindig figyeljünk! A polarizáció plusz védelmet jelent, hiszen ez egy olyan speciális szűrő, amely csak a függőlegesen orientált fényt engedi át, a vízszintesen orientált fényt pedig elnyeli. Ezzel még kényelmesebbé válik napszemüvegünk, hiszen a polarizáció kiküszöböli a bosszantó tükröződéseket, továbbá élesebb látást biztosít még a nagyon intenzív napsütésben is. Érdemes tehát minőségi UV-szűrős, polaroid darabot beszereznünk!
 

3. Gondoljuk végig, mire használjuk majd!

Egy napszemüveg segítségünkre lehet vezetés közben és egy-egy séta alkalmával is, sportoláshoz viszont már speciálisabb keretre és lencsére lehet szükségünk. Vásárlás előtt mindenképp tisztázzuk, hogy milyen tevékenységekhez használnánk, hiszen nem mindegy, hogy kifejezetten sport napszemüveget szeretnénk-e, vagy inkább az utcai viselethez keresünk egy hétköznapibb formát.
 

4. Tisztázzuk, mennyire fontos a stílus!

A praktikusság és a megfelelő szemvédelem mellett fontos választási szempont a szemüveg stílusa is. Szerencsére ma már rengeteg márka és többféle keretforma, illetve szín áll rendelkezésre. Igyekezzünk olyan darabot választani, amely passzol személyiségünkhöz és a megszokott ruhadarabjainkhoz, hogy minden nap szívesen és magabiztosan viseljük majd.

TIPP: Bátran legyen 2-3 darabos minőségi, Polaroid napszemüveg-készletünk otthon, amiből biztosan ki tudjuk választani reggeli induláskor a tökéletes darabot. Így stílusunkban is mindig az aznapi hangulatunkhoz igazodhatunk!
 

5. Gondoskodjunk napszemüvegünk védelméről!

Érdemes rákérdezni, hogy a kinézett szemüvegünkhöz jár-e tok és mikroszálas törlőkendő, hiszen ezek azok az alaptartozékok, amelyek a szemüveg sokáig tartó karcmentességét, illetve a lencsék tisztaságát biztosítják. Ha nem kapunk ilyen kiegészítőket, akkor mindenképp ajánlott beszereznünk őket, hogy napszemüvegünk még hosszú időn keresztül jó szolgálatot tehessen nekünk!
 

Melyik lesz az ideális választás?

Az lesz a megfelelő a napszemüveg, amelyik megfelelően kényelmes, továbbá kellő védelmet nyújt a napsugárzással szemben. Tanácsos tehát a napszemüveg kiválasztására is kellő időt szánni, hiszen egy olyan kiegészítőről beszélünk, ami jelentősen növelheti a komfortérzetet, de rossz választás esetén akár még a szemeinket is károsíthatja. Célszerű utánajárni az UV-védelem mértékének és a keret anyagának, valamint a lencse minőségének is.

Szerencsére az ideális napszemüveg megtalálásához már régóta nem kell optikák tucatjait bejárni, hiszen a korszerű webáruházak virtuális tükreiben az összes típust szabadon felpróbálhatjuk. Így bármikor kényelmesen, hosszas sorbanállás és próbálgatás közbeni sietség nélkül választhatjuk ki azt a napszemüveget, amely nem csak kellő védelmet biztosít az erős sugárzás ellen, de még stílusban is igazán illik hozzánk. Szemünk védelméért és az intenzív napsütésben is zavartalan látásért mindenképpen érdemes minőségi UV-szűrős, Polaroid napszemüveget választani!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 519 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x