ÉLETMÓDVÁLTÁS ÉJSZAKÁJA 2022. - MOST tarts velünk!
Címlap / Szépség-Egészség / ÉLETMÓDVÁLTÁS ÉJSZAKÁJA 2022. - MOST tarts velünk!

ÉLETMÓDVÁLTÁS ÉJSZAKÁJA 2022. - MOST tarts velünk!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-24

Második alkalommal szervezik meg az Életmódváltás Éjszakája programsorozatot, ezúttal 20 kiváló dietetikus és táplálkozástudományi szakember részvételével. A tavalyi nagy sikerű eseményt idén is online közvetítjük a Facebook felületén egy félnapos program keretében.  

Több, mint három éve - még a Smartfood elindulása előtt - támadt az ötletünk, hogy szervezünk egy olyan offline eseményt, ami az egészséges életmódváltásról és annak minden lehetséges pilléréről szól. Szerettünk volna, egy olyan alkalmat, ahol elismert szakemberek edukálhatják az érdeklődőket arról, miért fontos az egészségünkkel foglalkozni, mi szükséges az egészségmegőrzéshez, betegségmegelőzéshez.

Úgy terveztük, hogy ehhez edzőtermek, éttermek, teázók, kávézók és minden olyan terület képviselője csatlakozik majd, akik fontosnak tartják, hogy hozzátegyenek a munkájukkal mások egészségéhez, legyen szó annak testi, lelki vagy mentális vetületéről. Egy hangulatos, a megújulást ünneplő, akár éjszakába nyúló eseményt álmodtunk meg.Aztán a  Covid persze felülírta a terveket…
 
De nem adtuk fel és az Életmódváltás Éjszakája tavaly első alkalommal, online formában megvalósult. Idén már második alkalommal, a tavaszi napéjegyenlőséget követő első pénteken, március 25-én kerül sor az eseményre, ismét online formában, déli 12.00 órai kezdettel.
 

Az esemény célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy 

• a testi és lelki egészség elérésének és megőrzésének kulcsa az az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, valamit a psziché ápolása,
• a kampányszerű fogyókúra, az alkalmankénti sport helyett szemléletváltásra van szükség,
• szakember iránymutatására hagyatkozzunk és ne a social media amatőr "szakértőinek" higgyünk.
Ezúttal 20 kiváló táplálkozástudományi szakember csatlakozott előadóként a programhoz. 

“Megható volt számomra a szakmai összefogás élménye, amit a felkért dietetikus kolléganőim részéről tapasztaltam. - írta dr. Takács Hajnalka dietetikus, a program egyik ötletgazdája. - Hálás vagyok nekik, amiért ezt a programot hozzám hasonlóan remek lehetőségnek látták arra, minél több embert megszólíthassunk és átadhassuk a szakterületünk néhány fontos üzenetét.” 
 
Az előadásokban egy-egy kóros állapottal - például daganatos betegségek, inzulinrezisztencia, hashimoto, stb. - kapcsolatos dietetikai kérdésekről is szó kerül, de sok hasznos tanácsot kapnak a szülők a gyermekek, tinédzserek étkezésével, a hobbisportolók, valamint a kizárólag növényt fogyasztók a megfelelő táplálkozással kapcsolatban. Sor kerül több táplálkozási tévhit eloszlatására is a “mentes” étkezéssel, a diabétesszel, étrend-kiegészítőkkel vagy a hisztaminintoleranciával kapcsolatban.

Az Okostányért, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének étrendi ajánlását pedig Szűcs Zsuzsanna, a szövetség elnöke mutatja be.
 
Azért, hogy az Életmódváltás Éjszakája ne csupán előadások sorozata, hanem élményprogram legyen, az előadásokat nézők között ajándékokat is kisorsolunk. 
 
Bízunk benne, hogy a következő alkalommal már offline, élő eseményt tarthatunk majd, amelyen a táplálkozástudományi szakmán túl a sport, mentálhigiéné, orvostudomány is képviselteti magát szakemberekkel és csatlakozik hozzánk a vendéglátás területe is.
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 1571 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x