Gyógynövények terápiás alkalmazása az emlõrák kezelésében...
Címlap / Szépség-Egészség / Gyógynövények terápiás alkalmazása az emlõrák kezelésében

Gyógynövények terápiás alkalmazása az emlõrák kezelésében

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Számos növényi eredetû hatóanyag (vagy félszintetikus származékaik) emlõrák kezelésében való hatásosságát és a terápia elviselhetõségét értékelték. (Kép: tiszafa) 

Számos növényi eredetû hatóanyag (vagy félszintetikus származékaik) emlõrák kezelésében való hatásosságát és a terápia elviselhetõségét értékelték.

A gyógynövények közül néhány faj, mint pl. a Taxus baccata (tiszafa; készítmény: paclitaxel, docetaxel), Podophyllum peltatum (etoposid), Camptoteca acuminata (camptothecin) és a Vinca (Catharanhtus) rosea (madagaszkári rózsameténg; vinblasztin, vinorelbin) tumorgátló hatása emlõrák esetén elfogadott és klinikai kísérletekben is igazolt.

Például a nemrégiben elvégzett II/III-as fázisvizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy a docetaxel a leghatásosabb egyedi anyag az áttétes emlõrák kezelésében. (kép: rózsameténg)

Más növényeknél, így például a Panax ginseng (ginszeng) és az Allium sativum (fokhagyma) esetében a tumorgátló hatást sejteken és állatkísérleti modelleken egyaránt igazolták, de hiányoznak a humán kísérletek eredményei és a terápiás alkalmazhatóság meghatározása.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 4643 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x